Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли да се присади карбуратор на G16B ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Може ли да се присади карбуратор на G16B ?

Колеги от известно време и аз влязох в отбора с една 20 годишна витарка - за ловно - риболвни и разходкаджийски цели. След обслужване и смяна на консумативи (по нататък ще пусна една тема - как се сдобих и колко ми излезе...) дойде ред да се реши един проблем. Казуса е следния - колата е била моноинжекция, в последствие е сложен мотор 16 клапана пълен инжекцион. Никой не си е играл да сменя помпа, инсталация, комп. Дори и компа на моното го няма... двигателя работи само на газ. Колектора на инжекциона е доста опоскан и служи само да дроселира въздуха. Това състояние на нещата много ме дразни, още повече, че мисля да сваля газовата бутилка на место резорвоара, а той да бъде с по-малък размер... някъде. Така няма да се вижда колко газ има и ми трябва резервно гориво. С резорвоара и бутилката ще се справя някак, но как да подкараме на бензин пустия двигател? Главоболене със закупуване на инжекция и комп + кабелите не ми се нрави. Струва ми се разумно решение да се сложи един карбуратор - няма невъзможни неща. Ако някой е минал по този път, ще бъда безкрайно благодарен да сподели решението на проблема. За сега въпросите са: какъв колектор да се ползва - от моно ( дали става?) , или направо да се изработи за целта ( къде?) И разбира се какъв карбуратор е най-удачно да се ползва - елементарен, лесен за настройки и да се вмести под капака все пак По стечение на обстоятелствата имам възможност да издиря от някоя стара бракма - шкода, лада1600 или друга със сравнително прости такива, но ако има готово, работещо решение предпочитам да не откривам топлата вода... а още по-добре ако някой може да удари едно рамо.
    Почна се то един филм...

От: Може ли да се присади карбуратор на G16B ?

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=117703 Пробвай с този; на Мицубишито даваше добър разход.
    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Слагай нова сонда.Евро стандарт с датчик за показване наличното гориво и резерва на копчето излизат показанията.

Коментар

Най-лесно е да си оправиш инжекциона.

Коментар

И според мен е кощунство да се слага карбуратор на стереоинжекционен() двигател. Но пък щом бензина ще се ползва само за резерва при евентуално свършване на газта-защо пък не? Още повече, щом колектора е опоскан и няма компютър-то почти нищо не остава от стереото.
          Има карбураторни витари-може да се разтърсиш за такъв колектор, с оригинален карбуратор ще е най-лесно според мен. Иначе колектор он моноинжекция, и на мястото на дроселовата клапа и дюзата да се сложи някакъв карбуратор. На моята съм мислил подобна интервенция, и си мисля, че ще стане лесно.

Съвет-ако ще ползваш карбуратор от соц. машина-вземи си нов. Не би трябвало да са скъпи, а новото си е ново...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Сещам се за една идея за карбуратор утре ще я снимам и ще разкажа
            Лудак

Коментар

Карборатор ще стане от лада правиш един фланец и го монтираш направо с неговата си филтърна кутия въпреки че не ти препоръчвам да слагаш нещо руско на джипа си .
              Ако ще слагаш ладов търси някои които нее руски .
              На моита витара си направих с евро сондата да ми показва колко газ има направо с оригиналния витаров бензиномер на таблото става лесно самоче показва наопъки ботилката е на мястото на оригиналния резервар.

Коментар

Карбуратор който дава добро вървене и е много добър е Жуковия(от Жук),но този който е двукамерен.Това е карбуратор Вебер и един от плюсовете му е че за него не ти трябва плочка.Големите дифузьори се разглабят,прави им се едно каналче на струг,разпробиват се като плочката за газ ,правят се отвори на корпуса точно където са каналчетата и се навиват щуцери.Единствения минус на този карбуратор е че вече трудно се намира(то не останаха Жукове).Другия добър карбуратор е от големите двигатели на Форд.Има го във вариант и на Солекс и на Вебер.Хубавото при него е че чвете клапи се отварят едновременно(зацепени са с два зъбни сектора) а лошото че и той се намира трудно.

Коментар

Първоначално публикуван от lupus Преглед на мнение
                  Колеги от известно време и аз влязох в отбора с една 20 годишна витарка - за ловно - риболвни и разходкаджийски цели. След обслужване и смяна на консумативи (по нататък ще пусна една тема - как се сдобих и колко ми излезе...) дойде ред да се реши един проблем. Казуса е следния - колата е била моноинжекция, в последствие е сложен мотор 16 клапана пълен инжекцион. Никой не си е играл да сменя помпа, инсталация, комп. Дори и компа на моното го няма... двигателя работи само на газ. Колектора на инжекциона е доста опоскан и служи само да дроселира въздуха. Това състояние на нещата много ме дразни, още повече, че мисля да сваля газовата бутилка на место резорвоара, а той да бъде с по-малък размер... някъде. Така няма да се вижда колко газ има и ми трябва резервно гориво. С резорвоара и бутилката ще се справя някак, но как да подкараме на бензин пустия двигател? Главоболене със закупуване на инжекция и комп + кабелите не ми се нрави. Струва ми се разумно решение да
                  се сложи един карбуратор - няма невъзможни неща. Ако някой е минал по този път, ще бъда безкрайно благодарен да сподели решението на проблема. За сега въпросите са: какъв колектор да се ползва - от моно ( дали става?) , или направо да се изработи за целта ( къде?) И разбира се какъв карбуратор е най-удачно да се ползва - елементарен, лесен за настройки и да се вмести под капака все пак По стечение на обстоятелствата имам възможност да издиря от някоя стара бракма - шкода, лада1600 или друга със сравнително прости такива, но ако има готово, работещо решение предпочитам да не откривам топлата вода... а още по-добре ако някой може да удари едно рамо.
                  Почна се то един филм...
                  Значи колега на 16 клапанова Витара колектор от 8 клапанова не става така че мисли да си оправяш колата с инжекциона. Абе според мене тази кола трудно може да работи без комп чудно ми е как са я подкарали.
                  ОТИВАМ ДА СЛАГАМ КАЛНИЦИ НА ТРЪБАРКАТА !!!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от кайо Преглед на мнение
                    Значи колега на 16 клапанова Витара колектор от 8 клапанова не става така че мисли да си оправяш колата с инжекциона. Абе според мене тази кола трудно може да работи без комп чудно ми е как са я подкарали.
                    Не е проблем да върви на газ без комп. Въпрос на един-два транзистора. Особено, ако делкото е от 8-клапановата.
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Добре де аванса как се променя
                      ОТИВАМ ДА СЛАГАМ КАЛНИЦИ НА ТРЪБАРКАТА !!!!!!!

Коментар

Колеги благодаря за съветите. Вчера четох темата, но през телефона и не ми се пишеше. Все пак днеска звъннах тук - там и поръчах да ми потърсят карбуратор от жук, форд ( ако знам модел ще е по-лесно) и шкода или лада. Може да се сдобия в един момент с 2 - 3 и тогава ще може да се избира Ако наистина има такава сонда за газ, с показване на количеството гориво и резерва- доста се замислям дали си струва упражнението... особено ако и колектор от моно не става на глава с 16 клапана. Когато набавя карбуратор ще видим колектора как ще се прави. Относно подкарването на газ - ами то и с пърлачката може да запалиш дигателя, но не значи, че ще работи добре Няма такива неща като аванс и смукач т.е. студена не държи обороти. Сложена е някаква плочка на входа на колектора и там отива маркуча от изпарителя. До делкото има бобина - не знам дали е така на G16B. Гледам, че има някакъв вакуум до дистрибуторната капачка, но не ми е ясно къде трябва да се закачи на този "съберичарк" Една снимка щеше да помогне, но сега е при приятели в сервиз... Та си мисля, че един карбуратор ще реши доста от проблемите по захранването с гориво, дори и при работата на газ. Иначе си пали, държиш малко педала на газта да позагрее и си върви нормално - даваш "газ" - ускорява. Загряла държи 900 оборота, но при товар на генератора -включени фарове, чистачки и др. падат неприятно на 400- 500. С гуми регенерат малатеса 225/75/15 в града гори 17 - 18 - не знам добре ли е и дали върви като хората защото това е първата такава която карам. За оправяне не инжекцията не става въпрос, защото няма да е оправяне, а създаване - струва ми се по-сложно и скъпо. Принципно обичам нещата да се правят като хората, и си мисля че ако се направи кадърно това с карбуратора няма да се усеща интервенцията.
                        Ще се поинтересувам за тази интересна сонда за газовата... може нещата да придобият друг обрат. Тогава остава смукач, и да се компенсират оборотите при ел. товар... То не пречи и модерна сонда и карбуратор.
                        п.с. Ако някой знае къде изработват колектори - да казва, че усещам - май там ще е основния разход на средства.

Коментар

Е с вакум де.

Коментар

На 8 клапановата компа няма никакво взимане-даване с аванса. Вакуумен е, чисто механичен. В компа има един транзистор в ключов режим, който задейства от датчика и мята на бобината и толкова. Не е проблем да се направи външно, чаркалака струва 1-2 лева.

Сега, не съм се заигравал достатъчно с комповете на 16 клапановите и не им знам всичките версии. Но има ли вакуум на "делкото", нататък не е интересно, компа не мести нищо. Обикновено тия, дето компа играе някаква роля в ъгъла на запалване, имат повечко кабели от "делкото", обикновено 5 или 6 - заради втория датчик, който го играе синхронизация и дава сигнал само на (или около) ГМТ на първи цилиндър.
                            Друго, че ако е само да се подкара двигателя да работи някак, става и въобще без изместване на аванса, но движи по-тегаво.
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Явно е сменено делкото. Няма работещ аванс но не се бърка работата на токовете. И сигурно дава отражение на динамиката. Колата е била моноинжекция, но двг- то е сменено и няма никакъв комп.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X