Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сузуки витара моля за информация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сузуки витара моля за информация

здравейте,ще помоля колегите които притежават тази кола да ме информират.
    значи,мисля да сменя моята лада нива за сузуки витара 1.6 къса база,и искам да знам за възможностите на тази кола за да не съжелявам после за избора.по точно за проходимостта,от нивата съм доволен но искам и малко комфорт,дали и витарата е проходима като нивата по точно ме интересува в сняг как се справя,благораря предварително на всички.

От: Сузуки витара моля за информация

Със сигурност не е по-зле от Нива и почти не се троши в сравнение с нея . Взимай , няма да съжаляваш, особено ако и направиш един лифт и едни гуми 235/75/15 .
    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Може и нещо такова да загледашНатиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 009.jpg
Прегледи:15
Размер:258.0 КБ
ID:5273387

Коментар

Мисля, че ще му е достатъчно да разгледа темите в подфорум Киа .
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Само не пропускай, че Витарника е парт-тайм, тоест предния мост бачка само когато ти го включиш. Не, че е кой знае какво, но на първо качване след Нивата, може да те изненада. Ако не ти е много зор за къса база, вземи си дълга - не е чак толкова дълга, а като возия е по-добре от късака и има доста повече място.
          В сняг върви добре, но по-различно от Нивата, пак заради разликите в 4х4.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
            Мисля, че ще му е достатъчно да разгледа темите в подфорум Киа .
            То теми всякакви. Моята я имам от 4г. и нямам никакви ядове.

Коментар

Късметлия . Един приятел си взе и до сега не бях виждал такова трошливо нещо .
              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Скачай с 2-та крада у дълбокото като я вземеш и добавиш 350 кинта за лифт и едни 235/75 и ще забравиш какво е Нивата
                Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от khull Преглед на мнение
                  здравейте,ще помоля колегите които притежават тази кола да ме информират.
                  значи,мисля да сменя моята лада нива за сузуки витара 1.6 къса база,и искам да знам за възможностите на тази кола за да не съжелявам после за избора.по точно за проходимостта,от нивата съм доволен но искам и малко комфорт,дали и витарата е проходима като нивата по точно ме интересува в сняг как се справя,благораря предварително на всички.
                  Като цяло добре си се насочил колега.Витарата действително е по-комфортна от Нивата.Питаш за проходимост в сняг:ами там главно значение имат гумите.За Витара,която ще се кара в Зимни условия аз бих ти препоръчал гуми 235/75/15-Медвед-Я-569.По-добра гума за сняг в БГ,която да пасне като размер за Витара няма да намериш.Питаш и за проходимост в стандартен вид на двете машини:Витара с гуми 195/80-15 е с клиренс точно 200мм.Нива с абсолютно същия размер гуми-/195/80-15/ е с клиренс 230мм.Просто Нивата идва малко по-висока и това и помага в доста ситуаций-/пак повтарям сравняваме стандартни машини/.Като цяло двете машини са със сходна проходимост и ако имаш някакви по-сериозни претенций за сериозно каране в гората и Витарата и Нивата искат лифт и гуми 29-30".Не,че не могат и по-големи да им се пъхнат,но нямат нито силата,нито здравината да ги понесат.
                  Последно редактирано от Янко Желязков; 27-04-11, 16:08.

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                    Късметлия . Един приятел си взе и до сега не бях виждал такова трошливо нещо .
                    То, без късмет и добър оглед, за къде сме. Айде, че оспамих.

Коментар

Верно че е касмет щото аз си купих като твоята ама чисто нова и за три години какво ли несе счупи по нея та с радост се оттървах даже и черпихСега с Витарника нямам проблеми

Коментар

значи разбирам от изкаванията ви че ако взимам витара задължително трябва да му направя лифт,зада мога да я карам в гората т.е.аз ще го ползвам за лов но не ме разбирайте по грешно не само за лов и за всекидневна употреба друга кола нямам и не искам да купя.точно за това искам да заменя нивата защото ако е само за лов томи е достатъчно.

Коментар

Като се купува кола на старо късмета е много важен. Важно е и добре да се гледа.
                          Преди 2 седмици почти информативно се поразходих да видя аджеба какви витари се предлагат в момента на пазара и останах потресен. Така и не видях една дето да "става"! Не казвам, че няма. На такива "кърпежи" се нагледах, че останах потресен.
                          Истина е, че на сняг гумите са може би най-важни, но нивата води с една раздатка пред витарата заради фултайма.
                          ...Питаш и за проходимост в стандартен вид на двете машини:Витара с гуми 195/80-15 е с клиренс точно 200мм.Нива с абсолютно същия размер гуми-/195/80-15/ е с клиренс 230мм.Просто Нивата идва малко по-висока и това и помага в доста ситуаций-/пак повтарям сравняваме стандартни машини/...
                          Нивата стандартно не е ли с гуми широки 175? Иначе разликата в клиринса при еднакви гуми идва от по-малкия диференцал на нивата
                          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Новите ниви идват със 185/75 R16

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                            Иначе разликата в клиринса при еднакви гуми идва от по-малкия диференцал на нивата
                            А отпред това дали влияе...??

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                              Като се купува кола на старо късмета е много важен. Важно е и добре да се гледа.
                              Преди 2 седмици почти информативно се поразходих да видя аджеба какви витари се предлагат в момента на пазара и останах потресен. Така и не видях една дето да "става"! Не казвам, че няма. На такива "кърпежи" се нагледах, че останах потресен.
                              Истина е, че на сняг гумите са може би най-важни, но нивата води с една раздатка пред витарата заради фултайма.

Нивата стандартно не е ли с гуми широки 175? Иначе разликата в клиринса при еднакви гуми идва от по-малкия диференцал на нивата

с две ръце съм за , трудно се намира читава витара , първо търсиш да е внос от италия (да е здраво купето) и след това почваш да търсиш и читав двигател и ходови части и тнт , ако ще я ползваш за гората лифта не е много от значение ,макар че аз ще вдигам , има и компромисен лифт с подложки от 35мм и я вдигаш с 6 см който смятам че за твоите изисквания ще е перфектен ,но ако ще вдигаш 12см трябва трябва номера на рамата да започва с JS , първо разрови се из форума на сузуки ще ти отнеме около седмица и тогава се втурвай , а щом няма да имаш друга кола освен витарата ще си доволен от страна към икономията от 8 до 10/ 100км газ,този разход за нивата е мираж
                              Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X