Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТРОПАНЕ В ДВИГАТЕЛЯ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ТРОПАНЕ В ДВИГАТЕЛЯ

при мен пък се появи едно странно чукане и то спира и се поевява при различни обороти
    ПРИМЕР : при 800 оборота чука при 1000 об. спира после на 2000 пак се поевява и все си трака само на около 600-700 об. и на 1000-1200 об. спира
    Има ли желание, има и начин , няма ли желание - намираме оправдания!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от kamarashev25 Преглед на мнение
      при мен пък се появи едно странно чукане и то спира и се поевява при различни обороти
      ПРИМЕР : при 800 оборота чука при 1000 об. спира после на 2000 пак се поевява и все си трака само на около 600-700 об. и на 1000-1200 об. спира
      Хм, да не си с моноинжекция от по-дъртичките?

За шумовете изобщо: има лесен начин да се локализира приблизително проблема. Всичко, което ви е необходимо, е една дълга отвертка, примерно 30-35 сантиметра. Опирате "острия" край на двигателя, а дръжката си намествате на няколко милиметра под ухото, горе-долу над челюстната става ... не се сещам как да го обясня по-точно, но с 2-3 проби се улучва правилното място.
      Като се мести отверката по главата и по блока, доста бързо се разбира къде тропа най-силно, от там може да се правят изводи.И много внимателно с ремъците и прката! Особено, ако сте като мен, с по-дъга коса
      Долния край на блока се стига трудно, но обикновено не се и налага да се "преслушва" чак долу.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Освен това има и едно устройство, като лекарска слушалка, но с дълга около 40 см сонда, точно за локализиране на шумове по двигателя, соноскоп се казва и е около 20 - 25 лв. Не си струва риска с отвертката да те забърше някой ремък.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
          Освен това има и едно устройство, като лекарска слушалка, но с дълга около 40 см сонда, точно за локализиране на шумове по двигателя, соноскоп се казва и е около 20 - 25 лв. Не си струва риска с отвертката да те забърше някой ремък.
          Уреда се нарича стетоскоп.Купих си два по 15 лв.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:bgs3535_298x233.jpg
Прегледи:1
Размер:11.1 КБ
ID:5285857

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            Хм, да не си с моноинжекция от по-дъртичките?

За шумовете изобщо: има лесен начин да се локализира приблизително проблема. Всичко, което ви е необходимо, е една дълга отвертка, примерно 30-35 сантиметра. Опирате "острия" край на двигателя, а дръжката си намествате на няколко милиметра под ухото, горе-долу над челюстната става ... не се сещам как да го обясня по-точно, но с 2-3 проби се улучва правилното място.
            Като се мести отверката по главата и по блока, доста бързо се разбира къде тропа най-силно, от там може да се правят изводи.И много внимателно с ремъците и прката! Особено, ако сте като мен, с по-дъга коса
            Долния край на блока се стига трудно, но обикновено не се и налага да се "преслушва" чак долу.
            ами моето наденяче е tracker от 1990/91 1600 куб.см./ 8 клапана и е наистина моно, а иначе това тракане май го нямаше преди 2-3 дни но събота си свалях изпускателния колектор (да го минат на фреза че беше крив и ръмжеше грозно) а чукането се получи след сглобяването а може и да е от преди НЕЗНАМ просто много ръмжеше преди и може да не се е чувало

Коментар

ами моето наденяче е tracker от ...
              да ти кажа защо питам - виж да не би просто преди да не си чувал байпаса (стъпковото...уж), а сега, като е поутихнала колата да се чува. Ако е той (стърчи отстрани на корпуса на моно-то), има вероятност да не ти е нагласен ТПСа правилно. просто оборотите, които казваш, не са съвсем правилни сякаш. Иначе, ако е от него - то така си трака поначало на по-дъртите, около 30 херца.

Коментар

тропането се оказа от луфт в шайбата на коляновия вал (за ремаците) и след многократно сваляне и слагане установих ,че колкото и да я стягам немога да обера луфта

Коментар

Ем сменяй шайбата или друг е проблема?
                  Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                  Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                  "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

ами немога да си обесня какво може да и е на моята ,а и не съм проверявал още дали мога да намеря такава по магазините

Коментар

Да не би болта да не е оригинален и да е по-дълъг?А относно шайба разпитай тук в форума има колеги които имат части,защо да даваш пари за нова?
                      Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                      Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                      "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
                        Уреда се нарича стетоскоп.Купих си два по 15 лв.
                        [ATTACH=CONFIG]340385[/ATTACH]
                        Стетоскоп е онова , дето виси на доктора от поликлиниката на врата, това на снимката е соноскоп. Два за 15 си е удар направо, от Китай разбира се.
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                          Стетоскоп е онова , дето виси на доктора от поликлиниката на врата, това на снимката е соноскоп. Два за 15 си е удар направо, от Китай разбира се.
                          абе човек ние (аз ) търсим шайба вече ,а ти още си на проклетите слушалки

Коментар

тропането се оказа от луфт в шайбата на коляновия вал (за ремаците) и след многократно сваляне и слагане установих ,че колкото и да я стягам немога да обера луфта
                            Е те тука ме изненадА!
                            Къде точно тропа шайбата? Централния болт на коляновия вал? Болчтетата към ангренажното колело? Самата шайба посредата (ако има демпфер)?
                            Кажи кое точно ти трябва, ще измислим нещо ... надявам се.

П.П. чак започнах да си мисля за скъсани болтове и останки в резбата на вала, но това си е приоритет на Фолксваген Като че ли не съм срещал подобен проблем при нашите.

Коментар

Имал съм случай при такова "тропане" и "луфт на шайбата" - скъсан КВ!

Коментар

свалях шайбата 4-5 пъти и установих ,че отворите на болтовете с които се захваща към агренажното колело са елепсовидни явно е карана преди с хлабави болтове защото проверих по всички известни на мен начини и съм 110% сигурен че луфта е само на шайбата и няма връзка нито с колянов вал нито с лагерите му за мое щастие а самата шайба освен отворите има и износване от задната страна както и средния отвор към болта на коляновия вал където според мен трябва да се фиксира основно шайбата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X