Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен шум във Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: странен шум във витара

Първоначално публикуван от themechanic Преглед на мнение
    От каде може да се набавят тези втулки комплект със семерингите,и долу-горе каква цена излизат?Някой беше споменал цифра от около 162лв комплекта,което на мен ми се струва доста над нормалното.За сравнение наскоро сменях комплект задни лагери със семеринги за подобна цена!!!
    Ми ако намериш по-евтини свиркай
    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Колега themechanic повярвай че човекът който обяснява как се ремонтират е доста в час и няма просто да си търка копчетата на клавиатурата. Просто обяснява как може да се одстрани проблема от хората с по-малки възможности. А ако ти звучи несериозно мястото е миркат, там има всичко и оригинално. Успех

Коментар

Благодаря за изчерпателния отговор.Всъщност точно това исках да чуя,щото дето има една дума "в стаята на обесения,за въже не се говори".

Коментар

Другият начин е да си набиете полиамидна втулка на размер,всеки стругар ще ви я направи,елементарана е ,мисля ,че и без нарезните канали не е проблем.
          899180483

Коментар

Препоръчвам втулката да се ремонтира по два начина.
            Единият е да се избие старата/на пръв поглед е бронзова,но това е само външнопак им се досвидял материала/има цепка,която разширявате повече с флекса,после увивате около нея парче тънка ламарина прмерно 0,5 мм или по тънка и ги набивате на мястото им.Евентуално се събаря на струг до размера на полуоската ,с който ще лагерува.
            Това се прави ,защото самата полуоска/полувал/вероятно също е поизносена и дори и да купите нова от Миркат,ще хлопа.
            Другият начин е да си набиете полиамидна втулка на размер,всеки стругар ще ви я направи,елементарана е ,мисля ,че и без нарезните канали не е проблем.
            Ако втулката ви има голям луфт,се прецакват и семеринга и прахоуловителя и почва да влиза вода дори и в лагера и хъбовете евентуално.
            Дано да съм бил полезен.

колега сигурен ли си в качествата на полиамида при 1000 об/мин. вчера си говорих с колеги, които работят с такива материали и бях приятно изненадан от напредака в тази посока -толкова много нови материали . За съжаление те не потвърдиха ,че имат добри резултати при нашата ситуациа . този материал се държаи добре при колебливи или възвратно -постъпателни движения при много голяма цикличност, но с ниски скорости .това го потвърждавам - изпробвано е . за другото съм съгласен ,само после му трябва един райбер до Ф 28. мерих 2-3 полуски там размера е Ф28 -0.05/0.06 мм .теоретично номиналната хлабината е 0.05-0.07 мм. аз за това минах при 0.15 мм хлабина на високо темпеатурна грес . идеята е да не се получва вибрация и сухо триене при по голямата хлабина . за сега действа .
            899180483

Коментар

Добре де,ама тия втулки наистина ли са около 162лв комплекта?Никой ли не е проверявал.Щото ако е това цифрата,трябва наистина да се търси алтернатива!!!

Коментар

От: Странен шум във Витара

Наистина инженерните пластмаси се развиват постоянно и намират все по-широко приложение.Правят се с такива качества,че втулката от пластмаса може да изяде металния вал! За да бъда точен ,трябва да кажа ,че съм използвал не полиамид, а полиацетал,който е разновидност на полиамида http://www.baktrade.com/bg/category/...Delrin%29.html
                Въпреки това не бях се замислял,че има толкова високи обороти и не твърдя на 100 % ,че ще издържи,практиката ще покаже.В момента имам монтирана една такава втулка,но една седмица след монтажа обърнахме джипа и нямам конкретни впечатления.
                0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от themechanic Преглед на мнение
                  Добре де,ама тия втулки наистина ли са около 162лв комплекта?Никой ли не е проверявал.Щото ако е това цифрата,трябва наистина да се търси алтернатива!!!
                  Ама ти си упорит човек,що не се обадиш да питаш?!
                  Само втулката мисля,че струваше 20 лв,ей това жълтото ламаринено нещо,семеринга и прахоуловителя около 35 лв по спомен,тях ги купих ,тъй като са по-специални и нямаше откъде другаде да ги взема.Останалото до 162 лв са го взели за труд на колегата Jaxan!
                  Как не ме домързя толкова да пиша...
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от antiroad; 20-04-11, 23:36.
                  0887/400121 Антон Донев

Коментар

Браво бе antiroad,ей това се казва приказка.А ми значи не е толкова скъпо кво?Това са важни неща и си заслужава.А и като си го правиш ти си по наясно със всичко,нали в това е пениза,да не си само каруцар))

Коментар

антоне , доло горе добре сте я поомачкали ( витарата ) , вчера я гледахме с един карнобатлия ( атанас тонев ) който е идвал с вас на разходки из горите , защо не опитате да я направите от пресован бронз(втулката), цвета му е почти жълт като злато , много е жилав ,дори като го стърже стругара свири и едва си откъсва ножа , става с много висок клас на гладкост .което ще доведе до минимални износвания и доста по дълъг живот , до сега съм правил втулки на стартери и не са мръднали , ще го снимам да го видиш , ще разпитам и за точното наиминование на бронза ,защото в завода където работя се води така и незнам дали няма друго наиминование , но това ще стане след почивните дни че заминавам на почивка
                      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

"Семерингите са два отвън -съответно 17+18 лв и два отвътре-цена не мога да кажа ,че ги нямаха ,а втулката струва 25 лв".Антоне това са твои думи.60лв от едната и 60лв от другата стават 120лв и като сложиш и вътрешните на които не знаеш цената и кво става?А при мен 162лв ги купих без труда!
                        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

значи татък - 160 лв. след празниците ще ходя в една фирма вносител на тези материали . та да видим какво ще кажат. може да излезе и и по скъпо като купиш материала+стугар . е за семерингите трябва да се дават едни пари .
                          899180483

Коментар

Здравейте колеги имам едно питане не е за този шум тои вече е отстранен с мазане при 70 км имам една мн силна вибрация и немога да разбера от каде се получава маи ми е за смяна тампона на раздатката. Някой имал ли еподобен проблем и ако е да ако може да сподели от къде е бил. поздрави

Коментар

И при мен се появи този шум сега в студа....за да се намажат тези втулки, трябва ли да се разглоби всичко или има начин и без толкова разглобяване...

Коментар

Всичко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X