Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое масло е за LSD ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кое масло е за LSD ?

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
    Точно такова масло ще си налея,като си купя Toyota Supra или Honda NSX. За Витарата ще е нещо значително по евтино,въпроса е дали 75W140 или 80W90 е по подходящо за LSD?
    А аз си мислех , че само при Фронтераджиите има неразбрали

Колега , ако си с LSD и наливаш 80W90 , бас държа , че няма дълго да го имаш ( диференциала де) ! А и лесно ще усетиш при каране , че не си в час с 80W90 . Особено като се позагрее времето . Доста е изписано по въпроса във Форума . Необходимо ти е масло с прибавка за LSD.

На Castrol е ето това : 75W140 SAF XJ . Пише го на етикета на бутилката . Цената се движи ( според търговеца) между 32 и 40лв. /литър . Не съм чул да имат наливно .
    Има и италиански масла ( пак за LSD ) на доста по-тънка цена , но аз не смея да рискувам , макар че имам колеги , които не се оплакват ( все още) .
    Иначе всеки е свободен да налива каквото си иска . На собствен риск .
    Но все пак говорим за правилните масла тук .
    Със здраве !
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

В случая е важно маслото да е за LSD.
      Вискозитетния клас, както винаги, се отнася до околната температура при експлоатация.
      Според ръководството на Нисан, например 75-90 е за северна и централна Европа.
      Всичко по-на юг от това - 75-140.
      Аз избрах последното, защото мисля, че предлага малко повече защита, пък и дифа е все пак на 22 години/даже и LSD-то работи /.
      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
      ... turn on your A/С !

Коментар

Аз карам с италианско Тутела 85/140 selflocking вече доста години и километри и LSDто на Tрипера си работи и няма други проблеми. Струваше около 12лв. Проверено е и при кашкавалените диференциали на Фронтера.
        Щом сипвате на 20-годишните дараци масло за 75лв. явно имате пари за нови...
        GL5 сипвам на паджерото, но там е 100% блокажът.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

В София там където се продава Кастрол навсякъде съм виждал и от тяхното 75/140 за ЛСД и е около 40 лв/литър!!
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
            Точно такова масло ще си налея,като си купя Toyota Supra или Honda NSX. За Витарата ще е нещо значително по евтино,въпроса е дали 75W140 или 80W90 е по подходящо за LSD?
            Васе , ето ти пълна справка за течностите които циркулират из твоята Витара :
            Ограденото в червено е твоето масло.Продава се за 15.80 лв/л с ДДС
            Успех!

Коментар

днес си купих 3л СТАТОИЛ някакво шведско и за предния диф,на него си пише +LS ,като сменям да сменям и на двата цена 16лв за литър ,не исках да притеснявам Явор и приятели за 3л масло , сега ще го снимам и ще се опитам да пратя снимка че до сега не съм качал
              Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC10501.jpg
Прегледи:1
Размер:81.7 КБ
ID:5253661Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC10504.jpg
Прегледи:1
Размер:172.1 КБ
ID:5253660това е маслото ,за цената съм поизлъгал малко 14лв му е литъра забравих отстъпката в предния пост

Коментар

преди малко смених маслото и добре че го направих че някой го беше наблъскал с ЕР 90 ,заден диф 1,8л преден 0,800л ,как ли ненадигах колата за да източа маслото и като завих пробките това се събра докато прилее от пробките , остана ми 0,400л ако на някои не му стигне при смяна подарявам го

Коментар

Ако е била с кофти масло помисли да го смениш след 1000 - 2000 км за да се изчисти съвсем дифа от боклуците в него.

Коментар

То да вземеш да си огледаш по-внимателно маслата и в скоростите и раздатката ли? Че някой щом е започнал да сипва каквото му падне, сипва наред...
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

маслото беше бистро нямаше стружки , но на работа работим с ЕР90 и немога да му сбъркам мириса , и от там както бях писал в предните постове ми задържаше задния диф ,и чак след като покарам се освобобождаваше и работеше нормално лсд , след като сипах това масло задния диф утихна и проблемите ми изчезнаха ,а за раздатка и скоростна ще сменям другата събота че не ми остана време , благодаря ви за съветите .

Коментар

Какво стана с ЛСД-то проработи ли?

Коментар

da perfektno

Коментар

Айде като ще правим реклама и от мен едно:

ROTRA LSX 75W/90
                              Специално, напълно синтетично масло за обикновени скоростни кутии със специфични ЕР добавки за избягване проблемите при включване и синхронизация. Специално предназначено за смазване на повечето съвременни типове скоростни кутии и диференциали. Особено подходящо за смазване на самоблокиращи се диференциали, чиято функция зависи от стойността на коефициента на триене. Специално тествано и препоръчвано от екипа на FERRARI.
                              Спецификация: API GL-5

Цена 29,50 за 1л.

Коментар

Андро не се засягай аз не правя никаква реклама, Явор ми каза че при него има масло КАСТРОЛ на добра цена ама ми е на 50км затова сложих първото срешнато което отговаря за ЛСД ,мисля че не рекламирам нито продавам масла ,А ПОДАРЯВАМ 400ГР КОЕТО МИ ОСТАНА на който не му достига .Поздрави!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X