Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с температурата на Витара 1.6 16V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с температурата на Витара 1.6 16V

Гледам, че си от СЗ, обади се да ти дам един датчик. Утре и без това ще се занимавам с издънки разни на Сузуки, ще съм в бокса.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Колеги днес пак ми направи това нещо и веднага спрях и отворих капака и когато барнах муркуча към радиатора беше студен и след около 15 сек. почна да пари и като погледнах таблото беше започнала да изтива вече.Според мен освен термостат няма какво др. да е.
      Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
      Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
      "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Значи ти задържа термостата. Няма да се плашиш, сменя се за 5 минути, трябва ти само един ключ 12. По-интересно е да попаднеш на свестен, но пробвай, дано имаш повече късмет от мен. и ако уцелиш, кажи от къде си го взел, че и тоя не е много стока, дето съм с него в момента...

Коментар

А колко струва термостата?
          Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
          Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
          "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

12 до 45 лева, зависи какъв е и от кой магазин. Обикновено около 15 кинта.

Коментар

Аз сложих такъв от 15 кинта и не ме радва !
              Лудак

Коментар

Re: Проблем с температурата на Витара 1.6 16V

Аз смених 3 термостата, и накрая се принудих и ги мерих даже, оказа се че си отварят около температурите които са указани. И самурая ми все пак не държи стрелката в средата, почнах да си го обяснявам така, че в големите студовете при движение се обдухва яко целият двигател и това му сваля температурата донякъде. В момента съм с такъв на 88 C, стрелката не стига средата при движение, но парното е уникално - направо ти гори пръстите. Значи като запаля джипа (който е на газ освен другото) и след около 2-3 мин вече почва да духа хладко и натам към топло. На място загрява температурата и държи в средата, затова си го обяснявам с общо охлаждане на двигателя, все пак отпред духа и няма кора отдолу. Затова преди да вините самите термостати, може да ги измерите и да видите нормално ли работят, аз моите ги мерих с един стар живачен термометър до 150 C, и ги следях на котлона кой кога отваря, нямаше фрапиращи разлики.
                Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                http://www.facebook.com/JeepBG
                LZ1GGC

Коментар

Те не трябват фрапиращи. Стига 1мм.

Коментар

От: Re: Проблем с температурата на Витара 1.6 16V

Има ли антифриз в разширителния съд? Възможно е да губи течност от тръбичките на радиатора.Понякога прогниват.Може да е термостат,гарнитура,датчик...
                    Grand Vitara 2.0 16V (J20A)

Коментар

Re: От: Проблем с температурата на Витара 1.6 16V

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                      Те не трябват фрапиращи. Стига 1мм.
                      Колега говорех за разликите в темепературата при която почват да отварят.
                      Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                      LZ1GGC

Коментар

Ясно де. Въпроса освен кога е и как отварят и затварят.
                        Веднага мога да ти демонстрирам тоя, дето съм в момента с него. Отваря малко по-рано от обявените 82*, което да речем, че мога да го преживея. Проблема е, че после не се затваря плътно. И реално ми държи температурата на 60-65 градуса. от там и разход и липса на парно и все такива веселби. А на практика не дозатваря с по-малко от милиметър, дори не си личи, ако не се загледаш внимателно.

Един, който смених точно преди Нова Година (жалко, че го изхвърлих, но бях вбесен) - в тенджерата изглежда добре, отваря се напълно на 82-84 градуса, но реално започва да отваря още на 32-35 градуса. Малко, но досатъчно, за да изпукаме от студ по пътя, колата така и не вдигна повече от 40 градуса, а дори не беше минусова температурата навън.

Та затова казвам, че понякога и 1мм стига, дори и на пръв поглед всичко да е наред.

Върти ми се из главата, че някакви Опели, май старите бензинови кадети, термостатите им бяха същия размер и на същата температура, като на Витарата, но не съм сигурен. Ако се сетя, ще проверя тия дни.

Коментар

Аз този дето го взех е някакъв японски, мога да погледна на кутийката ако някой го интересува, за мен работи перфектно. На 88 C е, взех го към 15 лв. Иначе по погрешка взех и един от по малкия размер май 44мм пак 88 C, ако някой го иска да казва. А също специално за загряването аз не си го обяснявам по друг начин освен при движение от самия въздух да се охлажда малко двигателя, на място си ми загрява перфектно до средата, ако отваряше по рано и на място не би трябвало да загрява защото виското си ми работи и охлажда радиатора малко или много.
                          LZ1GGC

Коментар

Да не забравяме, че на място двигателя отделя много по-малко топлина, отколкото в движение.
                            Миналата зима, същата Витара, къде ли не съм се чекнал, стрелката винаги си е стояла на мястото, и на офроуд и на магистрала и на място. Единствено спадаше при продължителни спускания, но то там си е ясно. лятото го усетих термостата кога започна да се скапва, отначало започна да отваря със закъснение на първоначално загряване, после започна да стои стрелката малко по-ниско, Докато накрая сдаде багажа окончателно, но не му се сърдя, щото не си знае годините.

Лошото е, че двата, които смених след това - и двата не струват. Такъв ми бил късмета...

Има и още една гадост - ако уплътнението на термостата е калпаво или липсва, пак започва да прави каквото си иска. Количеството вода, което минава покрай термостата е малко, но при судено време си казва думата. В момента не се сещам на Самика как беше, дали е с гумен маншон или самия термостат е с профилна сгъвка, но при всички случаи, не трябва да "хлопа" в гнездото.

Коментар

Да ти кажа, на тоя по малкия термостат си има гумено уплатнение, на моя нямаше никакво, той просто си влиза на мястото. За всеки случай заради парното и по съвет от форума, може би даже беше твой, го отворих и сложих силикон да го уплътня на 100%. Не съм забелязал някаква разлика засега, може би, защото много точно си пасва на мястото няма проблем.
                              LZ1GGC

Коментар

Моя новия термостат прави и той неква пълна тъпотия........ паля работи , стигне срелката до 11 ч. след това отвори термостата стрелката падне , след малко пак се надърви на 11 и след малко пак падне и вече като поработи колата 20-на минути се нормализира !
                                Лудак

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X