Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пукната глава (Suzuki Vitara)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пукната глава (Suzuki Vitara)

Преди време главата на един Суйфт се пукна(мотора е същият като на Витарата),сложихме някаква присатка и колата се кара вече 50000км.без проблем.Само,че присатката е за малки пукнатини не става за големи цепнатини.

Коментар

Първоначално публикуван от belcho kulev Преглед на мнение
      Преди време главата на един Суйфт се пукна(мотора е същият като на Витарата),сложихме някаква присатка и колата се кара вече 50000км.без проблем.Само,че присатката е за малки пукнатини не става за големи цепнатини.
      Това за мен не е решение . Винаги ще чакам да умре тотално и ще ме е страх да я натисна малко повече че да не я прецакам пак ...
      Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Има ли въобще някои с 16в мотор преди 96-та, който да не е имал проблеми с главата? ( имам предвид на колата де )
        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
          Има ли въобще някои с 16в мотор преди 96-та, който да не е имал проблеми с главата? ( имам предвид на колата де )
          99% от 16в моторите не са имали проблеми . Това че някой не си е гледал водната система или е карал със вода или 10 годишен антифриз не значи всички 16в мотори са калпави . Аз със моята никога не съм имал такива проблеми въпреки че никога не съм я жалил .

Коментар

То май има значение и състоянието и "тунингите" по кюнците. Поне на някои двигатели. За този конкретно не знам.

Обаче съм виждал витари и с 8 и с 16 клапана, на които при зверска експлоатация с години нищичко им няма. Бяха служебни във фирмата на мой познат, и сътоветно се караха като служебни.

Не съм чул да имат проблеми с пукнати глави/блокове.

Явно се пукат по един и същи начин, и монтьорите, дето правят ремонтите понякога имат по-голяма уста от необходимото. Като им закарат 2-3 витари с един и същ проблем, от тяхната гледна точка си е проблем в конструкцията на двигателя.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              То май има значение и състоянието и "тунингите" по кюнците. Поне на някои двигатели. За този конкретно не знам.

Обаче съм виждал витари и с 8 и с 16 клапана, на които при зверска експлоатация с години нищичко им няма. Бяха служебни във фирмата на мой познат, и сътоветно се караха като служебни.

Не съм чул да имат проблеми с пукнати глави/блокове.

Явно се пукат по един и същи начин, и монтьорите, дето правят ремонтите понякога имат по-голяма уста от необходимото. Като им закарат 2-3 витари с един и същ проблем, от тяхната гледна точка си е проблем в конструкцията на двигателя.
              Точно така е . Виждал съм сумати витари дето ги юркат по състезания на прекъсвач без да ги жалят и нямат никакви ядове . Причината за 99% от пукнатите глави са проблеми с охладителната система . Частично запушени радиатори ( карани с вода и запушени от варовик ) или карани с по 10 годишен антифриз .
              Ако системата е изрядна не загрява дори и в най големите жеги и на зверско юркане, като казвам зверско юркане имам предвид наистина зверско . Моята за 2 години нито веднъж, повтарям НИТО ВЕДНЪЖ стрелката и не е минавала над средата .

Коментар

Момчета, наскоро пилих главата на моя 8V и говорих с майстора точно по този проблем!!! (Имайте в предвид, че това е един от най-добрите майстори, които познавам! Наистина си разбира от работата!) Той ми го обясни много подробно и беше много убедителен! Ще се опитам само да ноподобя неговото обяснение... Главата е ХАлумин' и след като я излеят, алуминия се стяга. При загряване или там някакви други проблеми, да речем се пука, но това става точно на местата, където метала седи под напрежение! При пукане, това напрежение е логично, че изчезва!!! Води се на майстор (можещ!!!), там нещо се реже, обработва се и се заварява предцизно! След тази процедура (освен, ако не сте "звяр експлоататор"), ако има проблем... си продавам Витарата и спирам да пиша У форума!
                Поздрави.
                Vitara 1.6 8V; +/-80hps; Kobra NT-235/75 R15; FJ 48"

Коментар

Е, кой е този майстор?
                  Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                  0888 315 794
                  LZ1UPI
                  A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                    Е, кой е този майстор?
                    Същия...
                    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Колеги преди 4 дена си сложих АГУ и не виждам никаква промяна в температурата.Вчера и днес е поразкарах малко на "черно",ползвах и бавни и пак никаква промяна в температурата-седи посредата на скалата.Двигатела ми е 1.6-16V,96 година.Досега всичките ми коли са имали АГУ и никоя не е имала проблеми с температурата.Според мен АГУ-то няма връзка с прегряването на двигателя.Верно е че газта има по-висока температура на горене,но за сметка на това изпарителя охлажда антифриза.Всичко е до изправност на охлаждащата система.
                      Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

До: Re: Пукната глава (Suzuki Vitara)

Първоначално публикуван от DINI Преглед на мнение
                        такива глави съм почти сигурен, че има в корект такси Враца на старо. Двигателите им работят още, но купетата са строшени и всичките са спрени от движение вече...
                        Ако прочетеш това и не ти е проблем, мини да видиш за 1 цял двигател от SWIFT 1.6 - 16 клапана, да сложа на Самурайчето.
                        Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                        http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от kirilpetrov Преглед на мнение
                          Момчета, наскоро пилих главата на моя 8V и говорих с майстора точно по този проблем!!! (Имайте в предвид, че това е един от най-добрите майстори, които познавам! Наистина си разбира от работата!) Той ми го обясни много подробно и беше много убедителен! Ще се опитам само да ноподобя неговото обяснение... Главата е ХАлумин' и след като я излеят, алуминия се стяга. При загряване или там някакви други проблеми, да речем се пука, но това става точно на местата, където метала седи под напрежение! При пукане, това напрежение е логично, че изчезва!!! Води се на майстор (можещ!!!), там нещо се реже, обработва се и се заварява предцизно! След тази процедура (освен, ако не сте "звяр експлоататор"), ако има проблем... си продавам Витарата и спирам да пиша У форума!
                          Поздрави.
                          Главата на витарата беше шлайфана и "надувана" от майстор към който ме пратиха половината бургас - беше без забележки (шлайфаха я заради някаква резка която мислихме за цепнатина, но не беше). Втори път отваряна, от друг майстор, и сменена гарнитура за която ме убеждаваха, че не е била сложена както трябва и от там ми смесва водата с маслото. Зглобиха я и след 2 дена същия проблем. Вече не остана какво да е - пукнат блок, но аз нямах вече нерви и средства да се занимавам и я продадах така.
                          Исках да отбележа, че човека който ти е обяснявал за главата въобще не е мислил за друго (както и хората който отваряха моята глава), проблема не е винаги в главата.

Коментар

Колега преди да сменяш блока хвани някой да ти свали разпределителния вал и да провери тапите които имат навик да роизгниват и от там водата в маслото.
                            Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
                            тел. 0898327627
                            Радослав

Коментар

Витарата е продадена отдавна, уточнявам само. Ако някои има подобни проблеми трябва да проверява всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от Imil Преглед на мнение
                                Исках да отбележа, че човека който ти е обяснявал за главата въобще не е мислил за друго (както и хората който отваряха моята глава), проблема не е винаги в главата.
                                И не е имало нужда да мисли за друго, защото аз го разпитвах конкретно за ситуация със спукана глава!
                                А Соти правилно се досети...
                                Vitara 1.6 8V; +/-80hps; Kobra NT-235/75 R15; FJ 48"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X