Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за гуми

Първоначално публикуван от bovans Преглед на мнение
    Благодаря на всички за мненията.Все пак ще я карам 80-90% по асвалт зимата и съм се спрял на оргиналния размер гуми 195/80/15 засега съм решил да са Lassa Competus 4x4 едно приятелче ги хвали.
    Да,определено ще ти вършат работа на асфалта,а и цената им е добра.

Коментар

Аз пък си мисля,че цената на Ласса,не е много по-ниска.Колега,поогледай се за малко-по маркови гуми на подобна цена.Да не обръщаме темата в спор,ама Ласа,Корморан,Дебица и т.н. подобни гуми е възможно най-лошото което може да се намери на пазара.
      Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
        Аз пък си мисля,че цената на Ласса,не е много по-ниска.Колега,поогледай се за малко-по маркови гуми на подобна цена.Да не обръщаме темата в спор,ама Ласа,Корморан,Дебица и т.н. подобни гуми е възможно най-лошото което може да се намери на пазара.
        Не-за спор,няма какво да спорим.Аз по принцип съм доволен от Ласа,но от тоя модел с който карам аз.За другите модели на марката не мога да кажа кой знае какво.Тъй като съм често в гората гледам да слагам по-евтини нови гуми,защото не мога да си позволя при евентуално срязване,скъсване да давам примерно по 180-200лв. за гума.Моят модел е ОК-144 и все още в Ямбол се намира за 110-115лв.Между другото моите ги карам вече 20 000км. навсякъде и за мое учудване не са се износили видимо-грайфера им и като нови,и сега си е все 12мм.

Коментар

Я-569 е доказано много сериозна гума за всякакви, но предимно много тежки зимни условия. Доста има изписано във форума по темата. Интересното е, че представянето и на кал, за мен лично, е не по лошо! Чисти се много добре и е прилична при страничен наклон. Разгледайте внимателно шарката и ще видите макар и по-далечни прилики в разпределението на ламелите с "невероятния" кайман. При Медвед-а всички блокчета са "снежно" нарязани и са изключително меки, което и придава типично зимни характеристики. За тегло на гума и шум не коментирам при такива агресивни шарки, въпреки че поради мекия материал е ясно, че лепне и на пътя не само през зимните месеци. Цената и е доста добра за нова гума, не е регенерат /нищо против регенератите/

Коментар

Първоначално публикуван от Ferdi Преглед на мнение
            Я-569 е доказано много сериозна гума за всякакви, но предимно много тежки зимни условия. Доста има изписано във форума по темата. Интересното е, че представянето и на кал, за мен лично, е не по лошо! Чисти се много добре и е прилична при страничен наклон. Разгледайте внимателно шарката и ще видите макар и по-далечни прилики в разпределението на ламелите с "невероятния" кайман. При Медвед-а всички блокчета са "снежно" нарязани и са изключително меки, което и придава типично зимни характеристики. За тегло на гума и шум не коментирам при такива агресивни шарки, въпреки че поради мекия материал е ясно, че лепне и на пътя не само през зимните месеци. Цената и е доста добра за нова гума, не е регенерат /нищо против регенератите/
            100% вярно.Както писах и по-горе това за мен е най-добрата гума,правена някога от руснаците-/поне от внасяните в БГ модели/.Смятам и аз по-нататък да сложа "Медведи" на Нивата,но първо трябва да си купя джанти 15-ки.Ето и как стоят Я-569 на джип УАЗ:
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от Янко Желязков; 05-11-10, 12:31.

Коментар

Колеги, някой лично карал ли е "бутонки" на Vitara? Интересува ме приблизително тегло и височина на 205R16, товарят ли се много карета, раздатката и т.н. ... Вазможно ли е и предвижване с тях по нормалните пътища, да речем че правим преход, където се кара и "onroad", макар и не много ... ще ми "гръмне" ли главата, както примерно с един "кайман"? Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
                LASSA (Bridgestone) то като корморан и дебица понякога пишете смешки я попитай някои по осведомен за пробег на ласа и издръжливоста на страниците и после пак си помисли в кои клас гуми да я вкараш

Коментар

За ласа нямам впечатления но за корморан 4 зимни гуми нови сложи еднин приятел след 1000-2000 км едната гръмна . А летните му пак корморан влязал в дупка и борда на гумата са пръсна а не е кой знай голяма дупка с 40 км/ч.Като сам пипал гумите ми се струва че борда им е доста мек се една гума за колело ефтина работа гума за таксиджии
                  Suzuki Samurai 420i

Коментар

кви са тия руски и турски буклуци това не са гуми взими си general graber AT или BFgudrich AT представят се прилично на всякакъв вид път

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Прегледи:1
Размер:121.3 КБ
ID:5226341аз карам с регенерат INCA TURBO DAKAR 235/75/15 на сняг , кал , лед , мокър асвалт няма грешка

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                        100% вярно.Както писах и по-горе това за мен е най-добрата гума,правена някога от руснаците-/поне от внасяните в БГ модели/.Смятам и аз по-нататък да сложа "Медведи" на Нивата,но първо трябва да си купя джанти 15-ки.Ето и как стоят Я-569 на джип УАЗ:
                        не джанти джип си купи, пък нивата на отпадъци

Коментар

Първоначално публикуван от baraka_4x4 Преглед на мнение
                          не джанти джип си купи, пък нивата на отпадъци
                          И после що ставали глупави спорове и що имало заключени теми във Форума.......???-ей заради такива,като тебе.

Коментар

Хайде за гумите...

Скоро ще слагам за 4ти сезон зимна Ласа на берлингото, не е 4х4, но след доста километри не са мръднали, дори предните все още не съм ги разменил със задните. Това лято си взех и летни ласи, също нямам забележки. Спокоен шофьор съм и това най-вероятно е причина за по-дългия им живот.

+1 Ласа.
                            Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
                            Mercedes w212 E350 4matic
                            Ducati Monster 600
                            O888795575

Коментар

и тези ласи вият като виатнамка

Коментар

Първоначално публикуван от torozoff Преглед на мнение
                                Хайде за гумите...

Скоро ще слагам за 4ти сезон зимна Ласа на берлингото, не е 4х4, но след доста километри не са мръднали, дори предните все още не съм ги разменил със задните. Това лято си взех и летни ласи, също нямам забележки. Спокоен шофьор съм и това най-вероятно е причина за по-дългия им живот.

+1 Ласа.
                                Подкрепям те колега.По принцип и аз бях много предубеден към марката "Ласа"-мислих си,че като са Турски и евтини и ще са са голям боклук.Излезе,обаче точно обратното-вече над 20 000км. ги карам абсолютно навсякъде.За сега си стоят все на 12мм. грайфер и не са мръднали.На всичкото отгоре са и от сравнително мек материал и се държат що годе добре Зимата,въпреки че моя модел не е зимен.Ето ги:Ласа ОК-144:
                                Прикачени файлове
                                Последно редактирано от Янко Желязков; 11-11-10, 15:45.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X