Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фланци ?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фланци ?!

[QUOTE=nikman;1307163]Големия проблем е,че няма тясни джанти с отрицателно ЕТ,например 7J et -25 .Ако Колегата иска тясни гуми,но "разчекната" Витара,решението е наистина фланци.
    Мойте джанти са 8J -25 и съм с гуми 225/75/15
    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

ако гворим за лепила аз използвам едно дето е за ВиК тръби -хем е здраво хем е евтино
      898450701

Коментар

ето фланци и от англия http://cgi.ebay.co.uk/1-UNIVERSAL-AL...#ht_555wt_1137
        898450701

Коментар

Първоначално публикуван от svi
          ето фланци и от англия http://cgi.ebay.co.uk/1-UNIVERSAL-AL...#ht_555wt_1137
          Колега фланеца от линка който си дал,(доколкото мога да различа от снимката) е за задния кардан и няма нищо общо с фланците обсъждани в темата, затова е и на тази цена. Поздрави!
          [COLOR=black]Suzuki Vitara 1,6 '94[/COLOR]
          0899089976 Адриян

Коментар

Аз си направих фланци от стомана. Защото като сметнах колко ще ми излязат от дуралуминий(това е правилният материал)-по-добре да си купя от Явор "оригинални"...
            Шпилките са от стомана 45Х, термообработени(нагряване с резак, и после във водата...),и досега нямам скъсана шпилка. А те са си просто цилиндър с нарязана по цялата му дължина резба М12х1,25. Стягане с як върток с тръба, с помощта на две гайки разбира се, и досега нямам проблеми. Какви лепила, какви чудеса... Пък ако шпилката се развие с гайката вместо да си остане на мястото-какво толкова, все едно вместо гайка на това място има болт. Половината коли са с болтове на джантите, другата половина с гайки... Никоя група няма проблеми. Основният недостатък на стоманените фланци е теглото. Не съм ги теглил, но си тежат като... Като железни. Ама са също толкова здрави.
            Все пак най-доброто решение са си минусови джанти.
            Още по-доброто решение е заводски разчекнат джип, ама това е съвсем друга приказка.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Трябва някой път да сваля моите фланци и да ги снимам.
              Концепцията им е абсолютно различна и са значително по-леки, понеже са кухи. И алуминият не е подложен на усукващо натоварване, а само на притискане.
              Имат и едно надписче на отливката Made in England
              Трудно ще обясня, но с 2-3 снимки на всеки ГРАМОТЕН механик, ще му стане ясно.
              Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
              http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
                Трябва някой път да сваля моите фланци и да ги снимам.
                Концепцията им е абсолютно различна и са значително по-леки, понеже са кухи. И алуминият не е подложен на усукващо натоварване, а само на притискане.
                Имат и едно надписче на отливката Made in England
                Трудно ще обясня, но с 2-3 снимки на всеки ГРАМОТЕН механик, ще му стане ясно.
                Драсни на една салфетка за какво иде реч. Все си мисля, че всеки технически грамотен ще разбере к'во си драснал, вместо да сваляш колелета и т.н.
                Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                0888 315 794
                LZ1UPI
                A1 (Rh+)

Коментар

И моите фланци са от стомана днес си ги сложих. Шпилките са от лада нива (цена 1.20лв/бр) Стоманата е дебела 4 см. Излязоха ми на 120 лв с шпилките и болтовете но ми ги направи проятел дето бачка в завод за бутала и затова ми излязоха доста ефтини. Но ми се струва че са малко тежички(около 4 кг/бр) това дали ще създаде проблем?

Коментар

Първоначално публикуван от FIKI_VIP Преглед на мнение
                    Но ми се струва че са малко тежички(около 4 кг/бр) това дали ще създаде проблем?
                    Зависи какво разбираш под "проблем"...
                    Ще вдигнат леко разхода, ще намалят динамиката на жипката, ще се увеличи натоварването върху лагрите(но това си е по принцип за всяко изнасяне на гумите навън), Ще се влоши леко амортизацията, но това няма да го усетиш...
                    Има и още ефекти, но тези са по-главните.
                    Сам си смятай кое ще ти бъде проблем, и кое няма.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Е тези работи се ядват за визията която получи джипката. Мерси за подробния отговор колега...

Коментар

моля за ключ !!!
                        Сузуки Витара 1.6 М.И. - R.I.P. 1995-2016
                        Мъжът е като хладилна чанта, ако го напълниш с бира, може да го носиш на всякъде.

Коментар

Първоначално публикуван от FIKI_VIP Преглед на мнение
                          Е тези работи се ядват за визията която получи джипката. Мерси за подробния отговор колега...
                          Щом ги слагаш за визия със сигурност ще вършат работа.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X