Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Фланци ?!
Свий
X
-
От: Фланци ?!
На твое място бих навил болтове с вкопана ниска глава на мястото на шпилките. Не ме кафи резба в алумин.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Хубаво е шпилките да имат глави, които да подсигурят допълнително евентуално отскубване от местата им, за по здраво. При варианта с глави, ще трябва да предвидиш легла за тях също. И в двата случая лепилото според мен е задължително, защото рискуваш при сваляне и качване на джанта да излезе или да се разхлаби шпилка примерно. Има специализирани лепила за целта, но вземи такова за трайно залепване с 24 часа съхнене, а не такова само против развиване. Второто при по висока температура отхлабва, попринцип с нагряване е предвидено и да се демонтира, докато първото затегне ли след изсъхване е много по-здраво. Марка лепила не се наемам да ти препоръчам, има варианти, питай в специализиран магазин или при стругара ти. Оригиналните фланци са с шпилки с глави набити на шлици във фланеца.
Коментар
-
Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеНа твое място бих навил болтове с вкопана ниска глава на мястото на шпилките. Не ме кафи резба в алумин.
Лудак
Коментар
-
Привет колега,за хубави хубави са ама дали са достатъчно надеждни? Говоря за резбите,предполагам щом правиш фланци значи ще слагаш по- големи гуми .Моите например тежат 27кг с джантите и при по сериозно каране извън пътя ме съмнява дали ще издържат резбите в алуминия,освен ако не ги слагаш само за фаца на джипката.не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам
Коментар
-
Мен ако питаш си е доста рисковано начинание да се хванеш да си ги правиш, да не говорим пък да са от алумин. До колкото знам трябва да са от дуралумин. Навремето мислех да си ги правя от стомана, но цената излизаше колкото китайските, а пък те са тествани в доста екстремни условия, тъй че познай кое избрах. Според мен за 200лв не си струва риска и труда.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение....Според мен за 200лв не си струва риска и труда.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Re: Фланци ?!
Ами ква е далаверата от фланците по принцип,след като за 300-400 лева могат да се намерят читави ляти джанти с отр.офсет/втора употреба/,а старите можеш да ги продадеш за 100-на лева.Или да ти ги обърнат.
Това е ,ако говорим за нискобюджетно решение!0887/400121 Антон Донев
Коментар
-
Голяма рядкост са ал. джанти с по-голям офсет от -20, пък и цената се вдига вече над 500лв. Затова ламаринки с -44 за около 400лв чисто нови. Според мен най-добрия вариант.
Може и да си обърнеш тия от 100лв за около ....., който го е правил да каже колко точно излиза.
Коментар
-
Големия проблем е,че няма тясни джанти с отрицателно ЕТ,например 7J et -25 .Ако Колегата иска тясни гуми,но "разчекната" Витара,решението е наистина фланци.
При оригиналните фланци,а и оригинално на шенкела,шпилката е с накатка.За лепило,провери за високоякостно на Вюрт или Локтайт.Доста здраво се получава и с лепило за лагери(за големи хлабини) на същите марки.Температурата на разпадане на тези лепила е над 300 градуса.Успех!Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар