Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отпушване на запушен радиатор !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отпушване на запушен радиатор !

Червения антифриз става за всички модели автомобили,без изключение на стари или нови.Има удължен срок на експлоатация,по-добри антикорозионни и "смазващи" свойства.Според наблюдения на няколко коли около мен има и по-добро топлоотдаване.По-лесно се анализира евентуален теч.По-красив и се вижда по-добре в казанчето.По-малка вероятност да е менте или некачествен.Все арни работи.Ако може да се сметне за недостатък е на маалко по-висока цена.
    Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
      Ако може да се сметне за недостатък е на маалко по-висока цена.
      Като се сменя 2 пъти по-рядко, и това престава да е недостатък. Ако бях сложил обикновен, сега на ферозата трябваше да го сменям, например.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колата загряваше и в мн.топлите дни почваше да хвърля по малко от капачката на казанчето. Признаци на издухана гарнитура,но знаех че прегрява. пробвах с 2 бутилки оцет,резултата беше незадоволителен(ако въобще имаше разлика)питаш топъл или студен мотор,след поредното попрекапване,изчаках да изстине докато може да се пипа без да се изгоря. Тъй като няма капачка на радиатора,свалих дебелия маркуч от едната страна и сипах около 4-5 супени лъжици. Сложих маркуча и си отворих 1 биричка.Като я глътнах(примерно 15-тина мин.)запалих и я оставих да загрее добре. Това стана около 18ч. На другия ден около 10ч пак запалих и пак да загрее да отвори големия кръги на загрял мотор(не прегрял)свалих и двата маркуча на радиатора и текна рядка каша като боза,малко по рядко. После го промих с маркуча,доста вода мина докато се изчистизатегнах горния маркуч а долния оставих да седи без скоба и доливах през казанчето на запален мотор а отдолу си течеше умерено докато и от мотора се изчисти(докато стана чиста вода. после покарах 10-тина километра с вода(предполагах че е възможно да съм отворил някоя язвичка и да протече но нямаше). Източих и налях концентрат от синия,български. колата никога повече не прегря и си седеше в нормални граници а парното имаше огромна разлика. Това е,рискувах и стана,никой не ме е съветвал никой не ми е казвал колко,по мое усмотрение.моторчето е чугун,главата алумин.вече 2 години никакви проблеми,скоро я продадахме колицата,без забележка относно греенето.
        http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
          ... пробвах с 2 бутилки оцет,резултата беше незадоволителен...
          Има една подробност: оцета, който се продава масово по магазините, особено по-евтинкия НЕ съдържа оцет. То на съдържанието си го пише.
          Пробвай с домашен винен оцет, особено ако е малко "позабравен", ще се изненадаш. Единственото, с което не може да се справи, са запушвания от препарат против течове, но там освен механично почистване, друго не помага.

Всъщност, ако някой реши да експериментира с разни домакински препарати, да чете внимателно, че на доста от тях пише да не се използуват на алуминиеви повърхности. А понякога може да има сериозни главоболия с отмиването на препарата. Никак не е смешно като запалиш и да видиш как от капачката на радиатора започва да избива пяна
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Алуминия не го е страх от лимонтозу, до колкото знам. Медта и месинга - слабо, ако изобщо... С лимонтозу много успешно се чистят окисни слоеве по мед и медни сплави. Тоест, ако искаш нещо да светне като от завода - това е начина.

Аз лично нямам доверие на тия препарати от бензиностанциите. Сигурно не съм прав, ама това е положението. Първо, не знам какво са сложили вътре, и второ - не знам дали написаното като съдържание отговаря на истинското съдържание, и дали просто не си купувам лимонтозу на 10-орна цена. То няма и какво толкова да сложат вътре, между другото.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              ... То няма и какво толкова да сложат вътре, между другото.
              Мравчена киселина, това е другото. Би трябвало да върши работа, но така и не съм си правил труда да пробвам.

Коментар

Допълвам темата ! След 3 дена гратско каране и едно ходене Пловдив - София и обратно, няма никакви течове !Стрелката на датчика за температурата седеше като закован на 10 часа.Източих водота която бях налял да не губя антифриз, ако има проблем, и налях от червения антифриз -който карам вече 1 ден, и след наливането на антифриза пак няма проблеми !Мисля, че "операция"
                Отпушване на запушен радиатор

мина успешно !!!!!!!
                Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
                костeнурков спринт.... и в гората !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от karata_z Преглед на мнение
                  Допълвам темата ! След 3 дена гратско каране и едно ходене Пловдив - София и обратно, няма никакви течове !Стрелката на датчика за температурата седеше като закован на 10 часа.Източих водота която бях налял да не губя антифриз, ако има проблем, и налях от червения антифриз -който карам вече 1 ден, и след наливането на антифриза пак няма проблеми !Мисля, че "операция"

мина успешно !!!!!!!
                  Дано всичко и занапред да е добре. Зимата се вижда най-добре, защото тогава са големите температурни разлики в радиатора, и ако има слабо място, ще си проличи.

Коментар

Какъв червен антифриз с добри свойства ще ми препоръчате?
                    При смяната на антифриза (източване на стария и наливане на нов) задължителна ли е промивката с вода?
                    Нямам никакъв проблем до сега и не искам да създам сам затова ви питам

Коментар

Аз искам да споделя моя опит в отпушването на радиатори.При мен първо прокапа радиатора на парното и аз пуснах
                      едно прахче в охладителната система зе да го запуше.Предния собственик сигорно е правил същото, защото парното спря да капе, но се запуши радиатора /здраво/.Купих от бензиностанциите химикал за отпушване на радиатори и
                      промих системата /5-6 пъти/ без резултат.Освен , че е скъп химикала не става за тази работа с него може би ще почистиш охл. система профилактично.Аз откачих радиатора от системата без да го свалям, сложих му два шланга
                      и ги вдигнах над радиатора, използвах химикал който се разрежда с вода - дискалер/има течен или на прах/ използува се за изваряване на котли или водни и въздушни охладители.Така радиатора блесна, а парното смених с ново.

Коментар

Първоначално публикуван от karata_z Преглед на мнение

мина успешно !!!!!!!
                        Колега,не би ли трябвало стрелката да е на 12 часа?
                        Според мен сега не загрява добре и двигателя не ти работи с оптимална температура!
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-12-10, 20:38.

Коментар

Лимонтозуто и оцета действат добре на котления камък. Но по-добре нов радиатор от Нисенс-перфектно съотношение цена-качество !
                          Аз не бих сложил добавка за запушване. Най-малкото задръства радиатора на парното, а представетете си какво става с наслояването по останалите части на охладитената
                          система запушва и намалява сечението на проходните отвори!
                          Резултат лоша циркулация и евентуано прегряване !
                          Не, мерси !
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-12-10, 20:41.
                          ... Смръщена, четириока, двуврата мръсница, с вечно недоволен изруд под капака, влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска, тясна и неудобна вътре...[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

За добавките за запушване на течове вече има доста писано, мое и не само мое мнение е, че това е САМО за временно ползуване, да се прибереш до в къщи или сервиза.

Искам да напомня на всички още веднъж: разреждайте антифриза с дестилирана/дейонизирана вода! Иначе много бърза радиатора се запушва пак.
                            Причината да го пиша е, че вчера сменяхме антифриз (по причина несвързана с охладителната система) на една кола, която е на няма и 10000км от идеално чист радиатор. По горния край на тръбичките вече си личат отлагания от варовик. Вярно, че не се запушва за 2 дена, но дейонизираната вода е жълти стотинки, не си струва експериментирането.

Коментар

Първоначално публикуван от joro65 Преглед на мнение
                              Колега,не би ли трябвало стрелката да е на 12 часа?
                              Според мен сега не загрява добре и двигателя не ти работи с оптимална температура!
                              Когато взех Витарата стрелката си седеше на 10и 30 -11 часа и си помислих, че нещо не е наред със термостата, затова купих нов, но ефекта беше същия !Споделих това във форума и отговора беше, че така нещата са си нормални пък и двитателя си се държеше съвсем добре. Темата е тази поста е номер 3
                              http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=47719
                              Проблемите започнаха когата стрелката започна да показва 12 чиса и при натоварване на двигателя ........ няма да изпадам в подробности - вече се знае !
                              Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
                              костeнурков спринт.... и в гората !!!!

Коментар

Въпрос до колегата karata_z ,който е отварял радиатора и е видял какво има вътре.Колега,там където при сглобяването си слижил силикон има ли някаква гарнитура.Така като си мисля би трябвало да има и нещо такова се вижда на третата и десетата снимки.Питам защото от два дни като се застуди малко започна точно там където са подгънати ламаринките за ми пуска антифриз.Вижда се,че овлажнява и долу на мястото където я паркирам капе.Засега е малко и предполагам,че е от разликата в температурното разширение на метала и пластмасата.Въпроса ми е,ако има гарнитура дали да не взема да попритисна (попричукам) малко ламаринките и да се надявам така да спре теча.Ако няма гарнитура,което много ме съмнява остава вариант да е било лепено с нещо и ако е така упражнението е безмислено.Четох в един руски форум за няколко подобни оплаквания при падане на външната температура.Съмнявам се и в капачката дали не отваря и да прави голямо налягане вътре в системата и затова да изпуска през слабите места.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X