Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сузуки Витара 1,6 16V Дълга база - Въпроси

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сузуки Витара 1,6 16V Дълга база - Въпроси

Здравейтe,
    Наскоро си купих Витара 1,6 16V 74kW(97kc), Дълга база 1993 г.
    След закупуване то веднага е пробвах по планински път и ми направи впечатление че прекъсва на малки обороти(чак се тресе джипа), докато влезне в по-големи.
    Примерно при завой влизам на трета предавка и намалям малко за да не използвам спирачки, след подаване на газ започва да прехълцва (прекъава) докато влезе в по-големи обороти.
    При натискане на спирачки педала започва да чука(удря). Проверихме преддните дискове за феродо - направо са като нови.

От: Сузуки Витара 1,6 16V Дълга база - Въпроси

Колко са "малките обороти" и какъв баир катериш с тия "малки"? Ако си карал дизелче преди това, със сигурност няма да ти е уютно в началото .
    Имаш ли АБС на спирачките? Ако имаш, нормално е при хлъзгав "педалът да започва да чука(удря)"
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

Коментар

Ако нямаш АБС,си провери лагерите на задните главини.Като започне да има луфт в тях се държи все едно имаш крив диск/барабан.Не е задължително да има вой Просто хвани задната гума и натисни насам-натам и гледай дали има луфт.
      За прекъсването-ти смени ли си свещите?А кабелите?Ревизия/смяна на дистрибуторна капачка и палец?Направи го и пак пиши!
      Успех!
      Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Колега моята е същата,и при мен го има това тресене на ниски обороти на по висока предавка(аз съм снови кабели,капачка и свещи),явно този мотор не обича такъв тип каране,старата витара(1.6 карбуратор)няма такъв проблем при ниските.

Коментар

Пичове, верно, уточнете оборотите. Ако примерно на 1500min-1 и на трета се подаде рязко газ - това си е директно терор за мотора, дори и да е на равно и да е с нормални гуми. Всъщност при 1500 оборота въобще не би трябвало да е на трета.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            Пичове, верно, уточнете оборотите. Ако примерно на 1500min-1 и на трета се подаде рязко газ - това си е директно терор за мотора, дори и да е на равно и да е с нормални гуми. Всъщност при 1500 оборота въобще не би трябвало да е на трета.
            Тоеа е защото е 16 клапана просто тоя мотор върви в по високите обороти за разлика от 8 клапановия който го карам редовно в диапазона 1200 -1500 оборота
            ОТИВАМ ДА СЛАГАМ КАЛНИЦИ НА ТРЪБАРКАТА !!!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от кайо Преглед на мнение
              Тоеа е защото е 16 клапана просто тоя мотор върви в по високите обороти за разлика от 8 клапановия който го карам редовно в диапазона 1200 -1500 оборота
              И аз... ама на 1ва и 2ра. Нагоре си иска обороти.
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X