Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за бензинов резервоар (Витара / Сайдкик)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за бензинов резервоар (Витара / Сайдкик)

Повод за това ми питане е инцидентът, който претърпях в събота - някъде из Витоша един камък (или пънче) се е срещнал с резервоара на Сайдкик-а ми. И сега съм в преразход от 2 литра на ден. Та "страдам" от дилемата дали да си купя здрав (нов, стар) резервоар за Витара или да преработвам нещо ... Резервоарът ми е закрепен по нормалния си начин и под него минава допълнително тръбната рама на теглича. Въпросите ми са два :

1. Има ли друг модел резервоар (от друг автомобил), който може да се постави (и дали някой със сигурност го е правил);
    2. Може ли да се преработи (напасва или каквото и да е там) някой по-малкообемен резервоар, който да е "по-плосък" за да поставя под него допълнителен щит с известен луфт до пода му.

Малко сложно го написах това горното, но идеята ми идва от там, че карам предимно на газ и да "лашкам" 50 литров (макар и полу-празен / полу-пълен) "бидон" не ми харесва. Винаги си нося 5 литрова туба резерв и ми е достатъчно 15-18 литра обем, колкото да "загрее" зимата и ако се наложи, да ме "доведе" до най-близката газостанция.

Дали някой (-и) колеги тук са правили подобни подобрения или имат свежи идеи ?

Предварително благодаря !

От: Въпрос за бензинов резервоар (Витара / Сайдкик)

Заводски витарата е с щит на резервоара, ако твоят го няма, явно някой се е погрижил да е така, за готов резервоар май никой досега не е писал, а за направени има много теми

Коментар

Първоначално публикуван от icarus Преглед на мнение
      Повод за това ми питане е инцидентът, който претърпях в събота - някъде из Витоша един камък (или пънче) се е срещнал с резервоара на Сайдкик-а ми. И сега съм в преразход от 2 литра на ден. Та "страдам" от дилемата дали да си купя здрав (нов, стар) резервоар за Витара или да преработвам нещо ... Резервоарът ми е закрепен по нормалния си начин и под него минава допълнително тръбната рама на теглича. Въпросите ми са два :

1. Има ли друг модел резервоар (от друг автомобил), който може да се постави (и дали някой със сигурност го е правил);
      2. Може ли да се преработи (напасва или каквото и да е там) някой по-малкообемен резервоар, който да е "по-плосък" за да поставя под него допълнителен щит с известен луфт до пода му.

Малко сложно го написах това горното, но идеята ми идва от там, че карам предимно на газ и да "лашкам" 50 литров (макар и полу-празен / полу-пълен) "бидон" не ми харесва. Винаги си нося 5 литрова туба резерв и ми е достатъчно 15-18 литра обем, колкото да "загрее" зимата и ако се наложи, да ме "доведе" до най-близката газостанция.

Дали някой (-и) колеги тук са правили подобни подобрения или имат свежи идеи ?

Предварително благодаря !
      Колега имам един резервоар за даване, ако искаш пиши едно лично.
      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Вчера, като се прибрах след работа, го почнах разглобяването. Оказа се, че не съм "срещнал пънчето", а поради старост се скъсал шева между двата "легена" на резервоара отвътре откъм задния мости от там текло по целия резервоар отдолу и капките по най-ниската част. Затова съм се заблудил, че е "пробит". Явно му е било време. И сега задницата в подпряна на две пънчета и търся здрав читав резервоар. А тъй или иначе съм свалил всичко отзад, може би и ще сменя и амовете и пружините.

Коментар

Здрасти колега,моя протече (изгни,че карам на газ)Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00469.JPG
Прегледи:2
Размер:44.5 КБ
ID:5200308 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00470.JPG
Прегледи:1
Размер:44.9 КБ
ID:5200309и си направиз самоделка.15л тубаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00475.JPG
Размер:47.4 КБ
ID:5200305Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00476.JPG
Размер:50.0 КБ
ID:5200306Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00483.JPG
Размер:50.4 КБ
ID:5200307.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00485.JPG
Размер:47.0 КБ
ID:5200303Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 012.jpg
Размер:80.4 КБ
ID:5200304
          Mercedes G 230E

Коментар

Aз карах с чудесен хромникелов резервуар,и нямах опасения вече за евентуална повреда,беше ми го направил приятел и литража му беше около 20л.,използвах външна помпа Бош до 3 бара.
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от belata; 10-08-10, 09:41. Причина: добавяне на снимки
            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

От газови бутилки също стават перфектни бензинови резервоари с различни форми и места за вграждане
              [FONT=Comic Sans MS]
              [/FONT]

Коментар

Намерих старите снимки на резервуара,ето ви перфектния,новаторски за създаването си резервуар,довел довел до нова ера в Витараджийските бензинохранилища
                Прикачени файлове
                Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

@belata, да ти се намират размери на това творение (или поне приблизителни)
                  Ще ни е по-лесно за копиране
                  Време е да се заема с тази задача,че наближава зима ....
                  Мислих,Мислих и на Края го измислих - Не Може така,Треа нещо да се Измисли

Коментар

Ми колега щом ще правиш нов резервоар, защо не си преместиш и бутилката под колата? ПС:
                    Ако на някой му е нуобходим имам резервоар от Витара /дълга база/, Фиат Баркета и Рено 19

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Пецов Преглед на мнение
                      @belata, да ти се намират размери на това творение (или поне приблизителни)
                      Ще ни е по-лесно за копиране
                      Време е да се заема с тази задача,че наближава зима ....
                      Нямам баце,ама ми служи вярно до последно....

Коментар

На моя сайдкик има сто тръби къде ги шунтерахте вашите?

Коментар

Така : накратко -> купих си резервоар употребяван (и помпа - нова !!! -> дадоха ми цена-убиец за комплекта) от Витара с десен волан. Изхвърлих гаврата с "пинг-понг" топчето на входа на гърловината и монтирах "новия" комплект. Имаше леко "бой" с "руската" отверка (ака. молот) докато влезе под/в рамата теглича, за по-сигурно поставих дистанционни втулки по 10 мм м/у кората и резервоара и сега всичко е ОК. А на Сайдкик-а във въпроса отгоре тръбичките трябва да са не-повече от 3 - едната минава през бензиновия филтър (гледано отзад в дясно от диференциала) - тя е за горивото към двигателя. Двете други "вървят заедно" и са за обратния път на горивото (т.нар. економайзер) и някъкъв си "вакумен" псевдо ЕГР (тъй де, нещо за екологичност). Как ще разбереш коя за кое е ? Ами шансът е 50/50 да уцелиш / сбъркаш. При зверската експлоатация за 10 години се късат всички скоби и при мен ги бях превръзвал няколко пъти със свински опашки, телове, водни скоби (!!!). Е, от едната капеше бензин (hint!!!), явно за обратния път. (А от другата духаше един вакууууум) Сериозно, хората казват за това RTFM, a FM-a се намира в началото на темата за Сузуки и има иделална скица и 2 страници текс към нея.... Та следваха нови клеми за помпата и датчика за ниво, дори опънах нови кабели до релето на помпата, завъртях ключа и след 7-8 секунди запали. Сега имам за продаване и нова помпа бензинова на 2 работни часа. Който иска да пише. За цената ще се разберем. Да си носи обаче фланеца - на моя стар една от тръбичките даде фира.

------------------------------
                          RTFM - Read The Fucking Manual

Коментар

Здвете колеги.Скоро сикупих Сузуки Витара 1.6 16V 97г. дълга база и веднага се заех да му преправя резервоара.Успях да го намаля на 27 литра и до него ще монтирам газова бутилка.Снимал съм всичко стъпка по стъпка каво съм направил.Остана само да го снимам като го монтирам на колата.Виждам че темата е стара,но смятам че много хора ще проявят интерес.Не знам какда кача снимките.Ако някой има интерес да ги качи ще му ги пратя по ел.поща.Моята е malkakosatka73@abv.bg.Надявам се до 2-3 дни да монтирам резервоара и бутилката отдоло и да ги снимам монтирани.Направил съм около30-тина снимки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X