Повод за това ми питане е инцидентът, който претърпях в събота - някъде из Витоша един камък (или пънче) се е срещнал с резервоара на Сайдкик-а ми. И сега съм в преразход от 2 литра на ден. Та "страдам" от дилемата дали да си купя здрав (нов, стар) резервоар за Витара или да преработвам нещо ... Резервоарът ми е закрепен по нормалния си начин и под него минава допълнително тръбната рама на теглича. Въпросите ми са два :
1. Има ли друг модел резервоар (от друг автомобил), който може да се постави (и дали някой със сигурност го е правил);
2. Може ли да се преработи (напасва или каквото и да е там) някой по-малкообемен резервоар, който да е "по-плосък" за да поставя под него допълнителен щит с известен луфт до пода му.
Малко сложно го написах това горното, но идеята ми идва от там, че карам предимно на газ и да "лашкам" 50 литров (макар и полу-празен / полу-пълен) "бидон" не ми харесва. Винаги си нося 5 литрова туба резерв и ми е достатъчно 15-18 литра обем, колкото да "загрее" зимата и ако се наложи, да ме "доведе" до най-близката газостанция.
Дали някой (-и) колеги тук са правили подобни подобрения или имат свежи идеи ?
Предварително благодаря !
1. Има ли друг модел резервоар (от друг автомобил), който може да се постави (и дали някой със сигурност го е правил);
2. Може ли да се преработи (напасва или каквото и да е там) някой по-малкообемен резервоар, който да е "по-плосък" за да поставя под него допълнителен щит с известен луфт до пода му.
Малко сложно го написах това горното, но идеята ми идва от там, че карам предимно на газ и да "лашкам" 50 литров (макар и полу-празен / полу-пълен) "бидон" не ми харесва. Винаги си нося 5 литрова туба резерв и ми е достатъчно 15-18 литра обем, колкото да "загрее" зимата и ако се наложи, да ме "доведе" до най-близката газостанция.
Дали някой (-и) колеги тук са правили подобни подобрения или имат свежи идеи ?
Предварително благодаря !
Коментар