Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръчни хъбове по $ 15 бройката...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ръчни хъбове по $ 15 бройката...

Колеги току що ми отговори Явор, като се съберем 5 човека цената ни ще е по 200лв. Определено е по-добър вариант както казва Божко, отколкото да се разправяме с митници - чакания.... как мислите?

Коментар

Съгласен. До тук сме 3-ма.
      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Китайчетата не са лоши за парите си. Единствено трябва да се осигурят с Локтайт болтовете срещу саморазвиване. Поръчвайте от Явор, на мен не ми се занимава, че си е разправия.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          ....Китайчетата не са лоши за парите си. Единствено трябва да се осигурят с Локтайт болтовете срещу саморазвиване. .....
          Да , това забравих да го отбележа .
          Въпреки предупрежденията на колеги тук , смятах че с дозатягане ще стане номера . Добре че сменям често гуми (заради калните пътища ), та след първото притягане и последвала смяна на гуми , плюс съответна проверка по горния проблем , се принудих да използвам лепило против саморазвиване.
          ....абе дет се вика : да им имам дефекта !
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
            ....абе дет се вика : да им имам дефекта !

Абе не е само саморазвиването,ама за толкоз пари-това е.Ако искате здрави и безпроблемни хъбове,Айсин-това е хъба.Слагаш и забравяш.

Коментар

При мен няма саморазвиване. Но не са от тоя вид. AVM са от тоя вид. На тях пък им се троши вътрешното колело.

AISIN естествено е най-добрия вариант, ако могат да се намерят. Дори на старо. При мен за терано обаче избора е китайски или AVM. Оригиналните ръчни са 1800 кинта комплекта, ако въобще се намерят.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                ...

Абе не е само саморазвиването,....

Не е ми , то е ясно .
                Ама тази тема не е за такива мародери - изпитатели като теб и Евгени Турбото .
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Не е ми , то е ясно .
                  Ама тази тема не е за такива мародери - изпитатели като теб и Евгени Турбото .

Айдее,почнахме да се бъзикаме.
                  Ти ги разбираш железата и ще ти кажа,че корпуса на китаеца/това,което се е пръснало на снимката/е от цам.Прави си изводите колко е здраво.Отделно пластината,която държи муфата и я мести е от нещо подобно на балкански кашкавал.На 7-8 включвания и изключвания зъбчетата на пластината се отварят и хъба не ще да изключи-муфата си остава вътре или се откача от пружината-и пак същата работа,не изключва.Вярно,че и ремонта е лесен-отваряш,прибираш пластината с клещите и така до следващия път.Просто споделям всичко това за да ви предпазя от неправилна покупка.Се в България ще се намерят 15 чифта Айсин-и,морги бол.Ама вие си знаете,просто споделям опит.

Коментар

Ако външния корпус наистина е от ЦАМ, значи отпадат като вариант.

При мен е Алуминий, но нищо не държи. Натоварването го поемат болтовете. Малко изчекната конструкция. Бе, по-различни са мойте - няма саморазвиване, няма дрънкане, няма лабави пластинки, външния корпус е само корпус - не е натоварен на пръсване. Нямат малки болтчета. И нямат вашите проблеми. При все това, ако можех да си взема от морга оригинални, естествено бих ги предпочел всякак. Ама няма.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не бързайте да ги отписвате. Аз съм внесъл над 20 комплекта, а Явор не знам колко е продал (със сигурност доста повече) и тия проблеми са се проявили само при Илийката (или поне само той ги е споделил). Всичко зависи от начина на експлоатация, а той не ги жали много. И аз бих препоръчал за сериозен офроуд Айсин или капачки, но за инцидентно ползване и барбекю-офроуд са си екстра и определено са по-надеждни от автоматите. И от АВМ. Нищо, че са 2 пъти по-скъпи от китайците.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Капачки мога да си направя и от автоматите. Напълно е възможно да се зацепят постоянно. Но за такива като мен с 5-10% офф-роуд е нерентабилно от към гориво..
                        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                          ....Айдее,почнахме да се бъзикаме.
                          ......
                          Истина е че го казах на шега , ама само до известна степен . Имам представа какви ги вършиш .

Аз офроудърите ги деля главно на 2 групи (изключвам състезанията) : такива , които искат да видят до къде могат да стигнат и такива , които искат да стигнат от т.А до т.Б.

В този раздел болшинството сме определено от втория тип . Затова изрично подчертах това :

..... С оглед на това , че натоварването на хъбовете на болшинството от участниците тук (предполагам и ти си в това число) няма състезателен характер , то тези 2 чифта е почти сигурно , че общо ще имат повече живот , отколкото айсин-а .....
                          ....нещо подобно на мнението на Куздов :

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                          ..... И аз бих препоръчал за сериозен офроуд Айсин или капачки, но за инцидентно ползване и барбекю-офроуд са си екстра и определено са по-надеждни от автоматите....
                          ... а че не са от желязо е ясно . Не ми се ще обаче да установявам по лома дали са от цам или от алуминий.
                          Във всеки случай , не е като да не ги юркам , но не съм имал проблеми с отключване и заключване .

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                            Колеги току що ми отговори Явор, като се съберем 5 човека цената ни ще е по 200лв. Определено е по-добър вариант както казва Божко, отколкото да се разправяме с митници - чакания.... как мислите?
                            Мисля и аз да се включа,та станахме четирима.

Коментар

Колеги, за въпросните Бразилски хъбове AVM, четох в подраздел "Дайатхатсу" един колега е купил такива усилени и били с 20-30 лв по-скъпи от щатните такива, да знаете нещо по въпроса и кое е усиленото в случая? Колегата не знаел, били червени и ги е купувал от Гладиатор... ?

Коментар

Ще ми помогнете ли с размерите за нашите хъбове? Това ли са: Splines -17; Bolts -6; P.C.D. - 83 mm Първото са зъбите, второто бройката на болтовете, а третото външния диаметър предполагам. Ако за последното греша, моля не ме поправяйте, а ми отговорете на питанката, благодаря! Между другото това са размерите на хъб за Исузу Родео.
                                ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X