Фронтерата я взех преди 6 години с някакъв италиански 100 Аh и нямах големи очаквания, няколко пъти съм го дозареждал и се справяше. В неделя обаче, умря внезапно /паля в гаража, изкарвам на улицата, загасих да затворя вратите и край/ и едвам я запалих да ида до Самоков да търся нещо отворено следобеда. Гледам в книжката дават 75 Аh за дизел и алтернатора ми е 100 Аh, накрая на едно гаражно магазинче намерих някакви неизвестни мен марки и си избрах 80 Аh с 760 А стартов ток /на стария беше 720 А/. Паля и шок - стартера върти поне два пъти по-бързо отколкото съм свикнал! Все си мислех, че е нормално дизел да върти по-бавничко, но сега се набира като на бензинова малолитражка! Имам 2 години гаранция - дано я изкара, че за 120 лева не очаквам чудеса!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Акумулатор ОФБ 2.2 дизел
Свий
X
-
Добрия дизел въобще не върти! Трябва му не повече от четвърт оборот!Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеФронтерата я взех преди 6 години с някакъв италиански 100 Аh и нямах големи очаквания, няколко пъти съм го дозареждал и се справяше. В неделя обаче, умря внезапно /паля в гаража, изкарвам на улицата, загасих да затворя вратите и край/ и едвам я запалих да ида до Самоков да търся нещо отворено следобеда. Гледам в книжката дават 75 Аh за дизел и алтернатора ми е 100 Аh, накрая на едно гаражно магазинче намерих някакви неизвестни мен марки и си избрах 80 Аh с 760 А стартов ток /на стария беше 720 А/. Паля и шок - стартера върти поне два пъти по-бързо отколкото съм свикнал! Все си мислех, че е нормално дизел да върти по-бавничко, но сега се набира като на бензинова малолитражка! Имам 2 години гаранция - дано я изкара, че за 120 лева не очаквам чудеса!
А иначе, мечо Пух го е казал..........
-
Прав си! Аз също се притесних от тези обороти, защото колата не пали по-уверено, а просто стартера прави повече обороти за същото време - сега, не е чак такава драма както звучи - колата си пали за около секунда! Но не е четвърт оборот!Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
Добрия дизел въобще не върти! Трябва му не повече от четвърт оборот!
А иначе, мечо Пух го е казал..........Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016
Коментар
-
Сиида от подписа си пали като дрЪт дизел. Защо ли?Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнениеКомън рейла си иска въртене. Беше тя с дъртите дизели чукваш и пали.
Коментар
-
Е не всички коли са еднакви. Но масово новите са така.Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
Сиида от подписа си пали като дрЪт дизел. Защо ли?
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар