Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някаква тръбичка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Някаква тръбичка?

Такова лупкане като от висящ лагер се получава и при мен понякога, когато я претоваря много когато например затъна някъде. И понеже няма висящ лагер аз го отдавам на тръгнал тампон на скоростната кутия, въпреки че последната проверка показа че май му няма нищо. Но не съм го демонтирал и това не е показателно.
    И когато Фронтерата се зори има и бавни предавки, тогава вече няма баир дето да я уплаши.
    Просто си опознай колата по най бързият начин за да не я обвиняваш преждевременно че е кофти!
    Фронтерите са яки колици!!!
    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Това лупкане наистина прилича на умекнал тампон,все едно удря на твърдо като се натовари яко. Мисля че не е нищо сериозно.
      А за тръбичката виж помпата която се намира на главата на двигателя отзад.

Коментар

Естествено не открих никакъв лагер - съгласен съм с вас, че най-вероятно става въпрос за изместване на агрегата при големи натоварвания и тогава опира някъде или мъчи карданите под ъгъл /тампоните изглеждат здрави, ама явно не са съвсем/, а пък може и задното гърне да потропва - като го гледам какво е прасе, нищо чудно да провисва назад при големи наклони! Тествах си LSDто - бачка, даже с едната гума на земята другата не ще да мръдне и милиметър! Помня че на Куатрото при по-голям натиск дифа изпускаше и позволяваше на едното колело да се върти спрямо другото - тука на ръка нищо не помръдва.
        Honda XL600LM, 1987
        Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
        Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Когато купих Фронтерата имаше едно чукане при рязко тръгване, оказа се че двете гайки които държат тампона на скоростите ги няма, като дам газ и тропаше оттам. Малко куцо се виждат дали са там, защото реално са вътре в гредата и трябва да се гледат отдолу, съмнявам се при теб да е от това, но ако са разхлабени също може да тропа. Сега ми тропа гърнето, понеже ми е променено заради газовата бутилка и чука при странични клатения, ако са уморени тампоните които го държат също може да похлопва...

Коментар

Това с гайките е интересно, но твърде късметлийско! Жалко че чак сега ти прочетох мнението - досега лежах под колата да разглеждам варианти за обиране на луфта на рейката и спокойно можех да хвърля едно око и на гайките, но нищо и утре е ден!
            Honda XL600LM, 1987

Коментар

На няколко майстора я карах, всички я гледаха на канал, караха, надничаха, никой нищо не видя. Добре че съм си любопитен, та всеки път като я закарам някъде и аз се навирам отдолу да я оглеждам, съвсем случайно видях липсващте гайки. Не стига това, ами и като сменях гумите се наведох да огледам карантийките-това дискове, накладки §со и съвсем случайно видях два развити болта, оказаха се на левия тампон на двигателя. Оказа се че съм си карал колата на един завит тампон държащ двигателя(десният) левия беше почти развит, а скоростите хептен ги нямаше...Макар че скоростите няма къде да отидят, тама така е направено, че трябва нещо да се случи с гредата, и все пак...
              Абе майстори, майстори ама друго си е ти да си го пипнеш

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                Абе майстори, майстори ама друго си е ти да си го пипнеш
                Ей затова и аз се търкалям всяка вечер под любимата, защото имам вяра само на собствените си ръчички! Между другото май си имал проблем с рейката - да знаеш дали има части за нея? Трябва ми втулката на гребена от към шофьора, мисля че би могло да се смени на място, без сваляне на половината неща от колата! Вчера пробвах да натегна пружината която притиска вала към червяка, но има възможност само за 1-2 мм и не мисля че ще оправи нещата.
                Honda XL600LM, 1987

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X