Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някаква тръбичка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Някаква тръбичка?

Намерих под вакуумите това чудо, не ми прилича да е от тази кола! Така като го гледам май предишният собственик си е направил приспособление за обезвъздушаване на помпата, но нека някой който е наясно да каже:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:28112011638.jpg
Прегледи:1
Размер:85.3 КБ
ID:5949257.
    Междувременно направих първия тест на машината - в Рила от с.Пороминово през Царев връх до х. Македония. Пътя не е точно за такъв джип, но с много късмет се справихме. Единственото което ми направи впечатление е потропването от висящият лагер на кардана, който се обаждаше малко при стръмните нагорнища. За мое учудване, въпреки 35-те километра на бавни с включено 4х4 и преодоляване на 2000 метра денивелация, това не се отрази особено на разхода - почвам да разбирам защо хората карат дизелови джипки! Малко снимки:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:27112011636.jpg
Размер:205.3 КБ
ID:5949263Натиснете снимката за да я уголемите

Име:27112011635.jpg
Размер:127.5 КБ
ID:5949262Натиснете снимката за да я уголемите

Име:27112011634.jpg
Размер:186.4 КБ
ID:5949261Натиснете снимката за да я уголемите

Име:27112011633.jpg
Размер:167.5 КБ
ID:5949260Натиснете снимката за да я уголемите

Име:27112011632.jpg
Размер:201.7 КБ
ID:5949259Натиснете снимката за да я уголемите

Име:27112011637.jpg
Размер:186.7 КБ
ID:5949258
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

От: Някаква тръбичка?

За теста в Рила, искренно ти завиждам!
    Иначе за тръбичката - нямам идея. При мен я няма.
    Казано е:
    -"Обичай ближния",
    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
      Единственото което ми направи впечатление е потропването от висящият лагер на кардана, който се обаждаше малко при стръмните нагорнища.
      Късата база има ли висящ лагер на кардана Май не

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
        Късата база има ли висящ лагер на кардана Май не
        Не съм я заглеждал подробно отдолу още, ама не ми се вярва да няма?! Звука беше точно като при S4 когато го напъвах, а там лагера си беше за смяна. Тук на равно нищо не се чува, ама там цялата кола се изправяше на задният мост и беше голям зор.
        Honda XL600LM, 1987

Коментар

......Не съм я заглеждал подробно отдолу още, ама не ми се вярва да няма?!......

За вярата има дори стихове ! Виж , залягането под джипката си е гадна и мръсна работа работа отвсякъде . И аз рядко се търкалям под мойта - мързи ме .
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Мръсна, гадна - довечера залягам отдолу че съм се въртял цяла нощ да мисля къде удря този кардан, ако няма лагер?
            Honda XL600LM, 1987

Коментар

Мръсна, гадна - довечера залягам отдолу че съм се въртял цяла нощ да мисля къде удря този кардан, ако няма лагер?

От това , което пишеш оставам с впечатление , че ще ти е сефте залягане под джипката . Затова не е лошо да огледаш и за наличие на пробки по скоростна кутия , двигател и диференциали .

... и понеже не схвана иронията , сега малко по-сериозно : Попрочети в раздела малко повече за " първи стъпки след закупуване на джип" . Провери си масла , филтри и т.н. и най-вече : дали имаш LSD и дали е действащ ( ако е жив ) , плюс последиците . По този начин ще отпадне и едно несъответствие във връзка с първия ти пост : от красивите снимки , които си постнал недоумявам защо този път според теб "не е особено подходящ" за Фронтерата ти ?! Въпросния джип се справя и с далеч по-тежки условия , освен по черен горски път . Изпитано е
              Успех !
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

- почвам да разбирам защо хората карат дизелови джипки!

Така, така. Друго си е въртящия момент и на празен ход!

Коментар

Според мен някое каре на кардана ти е заминало!
                  Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Тръбичката ми прилича на привод за серво. Огледай около серво помпата дали нещо не е правено.

Коментар

Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение

Според теб - може Ама според описаната картина от колегата си далече от истината . Впрочем , то изобщо не е и ясно за какво иде реч ,преди да е установил дали има висящ лагер .

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                        от красивите снимки , които си постнал недоумявам защо този път според теб "не е особено подходящ" за Фронтерата ти ?! Въпросния джип се справя и с далеч по-тежки условия , освен по черен горски път . Изпитано е
                        Успех !
                        Тази Фронтера е без лифт, с гуми за асфалт. Има LSD, но дали работи трябва да се проверява - предполагам че да, защото като я оглеждах отдолу си личеше че не е излизала извън пътя. Красивите снимки са от най-спокойните и равни места, като цяло маршрута не е труден - все пак не можах да я ударя нито веднъж сериозно отдолу, но след Царев връх пътя е изоставен и донякъде превзет от планината - е там става вече за други машини! Успях да мина единствено защото се спусках надолу по най-гадните участъци и след това със зор, но пак успешно преодолях насрешния баир. Това е трудното място на този маршрут, нарича се Добро поле и някога е било оживено, с добър път - но това при социализма!
                        Honda XL600LM, 1987

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          Така, така. Друго си е въртящия момент и на празен ход!
                          Да , ама въртящ момент на празен ход има само когато се кара с жепейска нафта

Коментар

Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение
                            Малко ме съмнява, защото преди това пък и в момента колата е абсолютно безшумна от към трансмисия, но все пак мерси ще гледам довечера.
                            Honda XL600LM, 1987

Коментар

Първоначално публикуван от raico Преглед на мнение
                              Тръбичката ми прилича на привод за серво. Огледай около серво помпата дали нещо не е правено.
                              Ей Райо, не е от сервото - наистина много прилича, но там захващането е друго. Освен ако не са ми сложили от друга кола?!
                              Honda XL600LM, 1987

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X