Обява

Свий
Няма добавени обяви.

не пали на резервоар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: не пали на резервоар

здравейте!
    притежавам фронтера а 1993г. 115к.с. 2000куб.см. пълна инжекция. преди три дни както карах двигателя угасна. изтеглих до дома. повече не желае да запали. до момента го карам само на газ, защото резервоара за бензина се повреди и съм го откачил. не знам от къде да започна проверките. на село съм и на близо няма сервиз. моля за помощ! предварително благодаря на всички.

Коментар

Кое е селото и какво означава че се е повредил резервоара за бензин!
      Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Тоя явно вече не пали и на бутилка(газова)Да гледа в средата-на ляво няма запалване,а на дясно няма от горивото.И така.Пък ако иска да сподели после-може някой да му подскаже
        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от bubolino12310 Преглед на мнение
          здравейте!
          притежавам фронтера а 1993г. 115к.с. 2000куб.см. пълна инжекция. преди три дни както карах двигателя угасна. изтеглих до дома. повече не желае да запали. до момента го карам само на газ, защото резервоара за бензина се повреди и съм го откачил. не знам от къде да започна проверките. на село съм и на близо няма сервиз. моля за помощ! предварително благодаря на всички.
          Провери си маркуча, който дърпа бензин до бензиновата помпа.

Коментар

ударих го някъде като ходих на лов и протече. добре, че имах газ. та запалих директно на газ

Коментар

.... преди три дни както карах двигателя угасна. изтеглих до дома. повече не желае да запали. до момента го карам само на газ, защото резервоара за бензина се повреди и съм го откачил. не знам от къде да започна проверките....
              Проверки на кое ?
              ...след като тук си писал

...ударих го някъде като ходих на лов и протече. добре, че имах газ. та запалих директно на газ....
              Може би от нас искаш да ти кажем точно къде си го пробил при удара ? Ако е така - сори ! Както и друг път съм споменавал, в такива случаи аз директно звъня на гадателката Светлина . Тя е най-добра в професията .

ПС. Между другото , бях забравил за тази тема , ама добре че чат-пат се появи някой юнак да разсее скуката .
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

селото е Хан Аспарух. през това време проверих кабелите за високото - не са прекъснати. сложих свещ на централния кабел - не подава искра. проверих датчика до шайбата - изправен е. Защо не подава искра?

Коментар

в момента съм свалил резервоара и карах само на газ. свалих програмата аутодата 3.18. по указанията в нея проверих датчика на коляновия вал - изправен. високоволтовите кабели - не са прекъснати. поставих свещ на централния кабел - няма искра. Какво още да проверя и как?

Коментар

в момента съм свалил резервоара и карах само на газ. свалих програмата аутодата 3.18. по указанията в нея проверих датчика на коляновия вал - изправен. високоволтовите кабели - не са прекъснати. поставих свещ на централния кабел - няма искра. Какво още да проверя и как?
                    Ааа , сега схванах . Значи проблема се е появил не вследствие на повредения резервоар , а карайки на газ Не виждам тогава що вмъкна бензиновия резервоар в електрически проблем .

А щом на централния кабел няма искра , остава проблема да е в бобината .
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Или нещо ток да няма дотам
                      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

При контакт свети ли чека? Ако не свети провери релето на ЕСМ.Намира се около акумолатора.

Коментар

като казвам проверки разбирам тези свързани с запалването. проблема теча на резервоара го оправих. мой познат си е внесъл специално лепило от Канада. вече наруших оригиналното затваряне на опаковката на лепилото. до кога ще издържи така е друг въпрос. до сега проверих искрата - извадих централния кабел сложих свещ директно и никаква искра. проверих датчика на Хол съгласно указанията на аутодата 3.18 показанията са добри. бобина е с 4(четири) клеми. едната е отрязана - така си работеше. пак по указанията аутодата всички замери са добри. Не знам какво друго има отношение към искрата, за да го проверя. Такъв ми е въпроса какви още проверки да извърша, за да разбера кое е повреденото и да го сменя. не съм привърженик на безразборното сменяне с нови части без ефект. прочетох за такива методи. не съм богаташ, за да си го позволя. предварително благодаря!

как изглежда тази индикация, за да разбера дали свети. що се отнася до релето ЕСМ, което е до акумулатора го проверих с методите на аутодата - изправно е.
                          Последно редактирано от CarTest™; 22-06-12, 15:33.

Коментар

Отношение към искрата имат,бобината,датчика на коляновия вал,ECM/защото в него се намира комутатора/и въпросното реле което захранва ЕСМа.За индикацията виж аватара на CarTest.

Коментар

Практиката показва че ако има (+) до бубината и компа, проверено реле и датчик, е изгорял компютър. Във моята практика се е случвало около десетина пъти. Плюса до бубината е директен а импулсния минус идва директно от първи крак на компа
                              Последно редактирано от isuzo; 24-06-12, 09:24.
                              МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

такава индикация катотази CarTest не свети. както писах по-горе релето като реле е изправно. направил съмму всичките проверки съгласно аутодатата. даже му подадох директно напрежение от дванадесет волта и провери дали изпълнява съответните връзки. всичко енаред. сдобих сес ръководство за ремонта на фронтерата. сега заглеждам съответните връзки нарелетата , бобината, датчиците свързани с искрата и ще проверявам получавали необходимите напрежения и съответни показания. несъм проверявал нищо по компютъра сегаслед като имам схемите и съответните инструкции забезопасна проверка му проверка може да си го позволя. на бобина +12.45V има. Не съм го проверил на компютъра.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X