Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с резервоара...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с резервоара...

Колеги, престои ми дълго пътуване от утре, и днес реших да напълня бензин за първи път до капачката на гърловината, резервоара ми е бил почти празен имал съм не повече от 1 литър, интересно ми е че побра цели 89,1 литра бензин за 218лв (ужас, сърцето ме заболя в близко бъдеще едва ли ще сипя толкова) та при положение че заводски резервоара е 80 литров как стана така??? Сипал съм от ОМВ.?

Та за по-големия проблем, отдолу както виждате на снимката почна леко да сълзи от пвц щифта за бензиновите пари, пристегнах скобата не стана, после свалих маркуча и се оказа че сълзи от самата свивка на пвц щифта, на снимката съм го отбелязал в червено, та то е ясно че трябва да махна малко бензин и ще трябва да го залепя, ще стане ли с лепило бизон течен метал, след старателно почистване на мястото?
    Последно редактирано от Еделвайс; 02-06-11, 18:03.

От: Проблем с резервоара...

За лепене, може би, ще стане с няколко слоя полиестерна смола и стъкломат. Ама трябва време. Иначе и аз имам един Пасат, дето по книга е 70л. а при бавно допълване и клатене, събира 100.

Коментар

Препълването на резервоарите не е мъдро. За разлика от газовите бутилки, които си имат ограничителен поплавък, резервоарите за бензин и нафта разчитат на геометрията на отдушниците, за да не могат да се препълнят опасно, което не е толкова ефективно. При нормалните колебания в температурите, горивото си променя обема 10-15%.

Разбира се, винаги може да се окаже, че горивото е неправилно измерено, но да се разчита на резервоара за точен обем е неправилно.

Коментар

Пълня до горе, непосредствено преди тръгване на път. Последното пълно е до Истанбул и обратно - 1360км с един резервоар нафта. Това и с градско в Стамбул.

Коментар

Първоначално публикуван от pavelvasilev Преглед на мнение
          Колеги, престои ми дълго пътуване от утре, и днес реших да напълня бензин за първи път до капачката на гърловината, резервоара ми е бил почти празен имал съм не повече от 1 литър, интересно ми е че побра цели 89,1 литра бензин за 218лв (ужас, сърцето ме заболя в близко бъдеще едва ли ще сипя толкова) та при положение че заводски резервоара е 80 литров как стана така??? Сипал съм от ОМВ.?

Та за по-големия проблем, отдолу както виждате на снимката почна леко да сълзи от пвц щифта за бензиновите пари, пристегнах скобата не стана, после свалих маркуча и се оказа че сълзи от самата свивка на пвц щифта, на снимката съм го отбелязал в червено, та то е ясно че трябва да махна малко бензин и ще трябва да го залепя, ще стане ли с лепило бизон течен метал, след старателно почистване на мястото?
          Завий гърловината и виж преди това дали не е скъсано уплътнението.
          На резба са и наливането, и отдушника - Vlado TS беше писал по въпроса.

Коментар

[QUOTE=maxxx;1548279]Завий гърловината и виж преди това дали не е скъсано уплътнението.
            На резба са и наливането, и отдушника - Vlado TS беше писал по въпроса.[/QUOTE

Сигурен ли си че е на резба за отдушника специално, не знаех че е на резба и че има уплътнение? Мислех че е към резервоара заводски запоен? Ако е така ще е супер лесно да остраня проблема,притеснявам се да не стане така че като го отвия и да го скъсам съвсем?

Коментар

[QUOTE=pavelvasilev;1548288]
              Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
              Завий гърловината и виж преди това дали не е скъсано уплътнението.
              На резба са и наливането, и отдушника - Vlado TS беше писал по въпроса.[/QUOTE

Сигурен ли си че е на резба за отдушника специално? Ако е така ще е супер лесно да остраня проблема, да не стане така че като го отвия и да го скъсам съвсем?
              Ами ти първо пробвай да завиеш, има ли логика според теб, гърловината за наливане да е на резба, а на отдушника не?

Коментар

Павка, не наливай до капачката. Така си напълнил и удушника. Не е полезно. С лепило за течен метал няма да залепиш пластмаса. Най-добре с специализиран припой за пластмасов поялник ( аз използвам свински опашки и обикновен поялник ). И си сложи газова. За 218 лв. ще изминеш 1000 километра.
                no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                  Павка, не наливай до капачката. Така си напълнил и удушника. Не е полезно. С лепило за течен метал няма да залепиш пластмаса. Най-добре с специализиран припой за пластмасов поялник ( аз използвам свински опашки и обикновен поялник ). И си сложи газова. За 218 лв. ще изминеш 1000 километра.
                  Реших да я напълня до капачката за да засека разхода при пълен резервоар, и без това ще имам много пътуване. Прав си за газовата уредба, но аз карам много малко като цяло не повече от 5000км на година и засега съм само на бензин докато не реша да пътувам повечко. Щом е на резба удушника както казаха колегите ще реша проблема с ново уплътнение или натягане! Лека вечер!

Коментар

Първоначално публикуван от pavelvasilev Преглед на мнение
                    За съжаление нашето ОМВ няма нищо общо с европейските си аналози. Същото важи и за останалите вериги бензиностанции. Порочна практика е по родните бензиностанции да ни ''удрят'' къде 5% , Къде 10% , а някъде и повече. Така че не се учудвай, ако 90литров резервоар събере примерно 115 литра гориво. Защо ли един Резервоар на камион събира на австрийска бензиностанция 500 литра, а на нашенска 550-560, или може би има разлика в мерните единици на отделните държави?
                    На сърбела майката му е чесането.
                    Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Не ми стана ясно много за каква резба и натягане говорите, но на моя резервоар и двата накрайника за маркучите са отляти към балона на резервоара. Само лепене го оправя, ама на пластмаса си е кахърна работа. Не пълни до горе, особено лятото!
                      Поздрави!
                      Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                        Не ми стана ясно много за каква резба и натягане говорите, но на моя резервоар и двата накрайника за маркучите са отляти към балона на резервоара. Само лепене го оправя, ама на пластмаса си е кахърна работа. Не пълни до горе, особено лятото!
                        Поздрави!
                        При мен не са, има гарнитурка на гърлото.

Коментар

Ами значи само проверка на място ще помогне!!!
                          Е и това е по добрият вариант,сменяш и притягаш!
                          Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Именно, при мен просълзяваше отдушника и след казаното от Vlado TS, спрях като ходя за риба да спирам джипа на противоположен от гърлото наклон, понеже си тантуркам в бъкела едни 20/25 литра.

Коментар

На резба е гърловината . Първоначално ми сълзеше от нея и беше толкова хлабава , че я натегнах с една ръка . Останалите дудуци , които влизат в резервоара са с едни гумени уплътнения с канал , които при демонтаж се вадят с отвертка , а при монтажа - при натиск с пръсти "щракват" на място .
                              При мен , понеже се наложи сваляне на бъкела заради изгорялата прословута вътрешна помпа , след това при мотажа и второто през живота пълнене до горе ( първото беше за засичане на разхода ) , установих че тези уплътнения вече не уплътняват . И си мокри покрай тях . Извод : пълнене на бензин най-много на 50% .

... и един съвет към колегата : Като гледам тийнейджърската възраст на колата ти ( набор на мойта ) , смени си превантивно маркучите за горивото ( и захранващия и за излишния бензин ) и при това - качествени , щото се пукат ненадейно и на най-неподходящото място и време .
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X