Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4x4 на Фронтера Б

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 4x4 на Фронтера Б

Първоначално публикуван от Fronteraa Преглед на мнение
    1-во съм на 20г .....
    2-ро е ясно че не съм на ти със 4х4(нов собственик ,без опит)....
    3-то ако знаех къде е проблема нямаше въобще да пиша...
    4-то aко ми следиш внимателно мисълта ще разбереш за какво говоря.....
    5-то "(май беше споменал)"-ходих на 5-6 майстори както споменахпо горе и немога да помня дословно и да цитирам думите на всеки един затова говоря по смисъл субективно памет.... ;(уж)-казват че работи.. има шум мърда лостчето следователно трябва да работи,но понеже всичко работи,а като цяло неработи 4х4 значи във всичко може да е проблема и подлежи на съмнение! (не знам какво)-всеки нормален човек който е в колата и прави следните манипулации(запали ,исключи,натисни,изгаси,дай 1-ва, спри и се преповтарят "ен" на брой пъти ,а майстора прави другите манипулации под капака и под колата ням как да знам какво точно прави...;(нещо от сорта)-беше при друг който каза че едното клапанче трябва да включва,а другото изключва пък то работели и двете едновременно..... аз вече на никого невярвам най-малко пък на кристланото ти кълбо ,така че ако неможеш да помогнеш не се заяждай с по неуките и незапознати в това отношение ....всички ако бяхме майстори ,то нямаше да има сервизи.Поздрави
    Мненията ти само говорят за много влошилото се образование в БГ през последните 20 години
    Има много момчета на твоята възраст във форума и всички са начинаещи, но никой от тях не очаква че с прекалено общи обяснения някой през клавиатурата ще им даде точна диагноза.
    Ако искаш да ти помогнем трябва поне да придобиеш общи познания за 4х4 за раздатки, хъбове, мостове и т.н. Ако си обикновен ползвател и нямаш намерение да използваш 4х4 за по-дълъг период от 1 година по-добре ходи по сервизите, все някой ще открие какво е. И ако си избрал 2-рия вариант има по-подходящи форуми за 20 годишни, където ще ти помогнат да му туриш спойлери и да стане пестин коня поне.

п.с. и така с рогата напред тука няма да стане да знаеш !
    no signature no problems

Коментар

ок,добре приемам градивната Ви критика!И не няма да съм ползвател за 1 година,а "пестин"те коня ще са ми малко в повече...Как да ти дам детайлна инфоемация като никой почти нищо не ми е казал,а сам както разбра за нищо неставам!Само знам че отпред муфата на полуоската зацепва и ел моторчето работи,така казват майсторите и лампата мига нормално бавно,а не бързо.....

PS:Съфорумниците да пишат по конкретния проблем все пак форума е за това,а не за лафчета"свежарски".....

Коментар

Първоначално публикуван от Fronteraa Преглед на мнение
        ок,добре приемам градивната Ви критика!И не няма да съм ползвател за 1 година,а "пестин"те коня ще са ми малко в повече...Как да ти дам детайлна инфоемация като никой почти нищо не ми е казал,а сам както разбра за нищо неставам!Само знам че отпред муфата на полуоската зацепва и ел моторчето работи,така казват майсторите и лампата мига нормално бавно,а не бързо.....

PS:Съфорумниците да пишат по конкретния проблем все пак форума е за това,а не за лафчета"свежарски".....
        той форума е за това, ма никой не е длъжен на всеки нов потребител да налива знанията синтезирано. Почваш да четеш подред и като натрупаш знанията ще си много по-наясно. Като отидеш в сервиза с колата няма да могат лесно да те излъжат, така ще си най-полезен за себе си.

п.с. Сигурен ли си че вътре в кожуха на предния диф има части?
        п.с. Свалете в някой сервиз ел.мотора нищо че се чува че щрака.
        no signature no problems

Коментар

Има два сервиза за които се сещам които се занимават с офроуд автомобили,единият е в Виница другият срещу входа на затвора.На мен също ми е интересно къде ще се окаже проблема.Пиша тук,че нещо не получаваш лични съобщения
          Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Ами имам някакви познания ,но както сам разбираш щом майсторите незнаят къде е проблема аз как мога да знам.......
            П.С.сигорен съм,че има части и че работят понеже си работеше преди време.....незнам дали има значение,но преди да спре да включва включваше по трудно налаголо се е да карам с километри за да се включи....
            П.С.освен че се чува че щрака и избутва онова лостче което е за моторчето...
            интересно ми е само как го включи единия майстора,като ровичкаше нещо по системата,незнам какво е правил ! а лампата си мигаше пак нормално и при исключване пак нещеше докато той не направи неговите си операции ...
            всичко е голяма мистерия... Аз ще отида до затвора в сервиза,където каза колегата... да видим какво ще стане ,но си мисля че сигорно проблема е в управлението под ръчната......

Коментар

един конкретен въпрос? На ел моторчето има едно маркуче.. тоза вакуум ли е или ....? понеже неска гледах като натисна копчето отпред на клапаните под капака някъде има вакуум някъде няма и на това въпросното маркуче също няма икато духнах през негоси минаваше въздух съвсем свободно ,а то къде отива някъде над раздатачната кутия ,но какво прави там ? аизобщо от клапаните горе лисе подава вакуума понеже то нали си е електрическо и си работи с ток а вакуум за какво муе ???? (мога да кача и снимки за кое маркуче говоря ,но мисля че няма нужда) Много ще съм благодарен на отзовалите се !!!

Коментар

Не не е вакум, отдушник е. Ако искащ звънни да видим какво ще каже моето кълбо
                МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
                  Не не е вакум, отдушник е. Ако искащ звънни да видим какво ще каже моето кълбо
                  Мистерията покрай моето 4х4 взе да излиза на яве благодарение на колегата ISUZO!Значи след опстоен преглед на автомобила с вдигнат преден и заден мост(С помоща на Глобул,респектовно GSM),колегата ми обясни как стоят нещата и се оказа,че не ми разменя вакумите под капака... и когато е спрял автомобила и не е на контакт е зацепено 4х4,но като дам контакт и/или запаля удрям ан камък...възможни причини за размяната на вакумите,което нестава :
                  -модула за управление... или
                  -датчик,който бил закачен някъде над предния кардан до фланеца...
                  Предстой проверка тия дни Поздрави и още веднъж Благодаря!

Коментар

Ето и моя проблем с мигането. Появи се след обикновена смяна на масло+филтри, презапояване на прословутото табло и проверка на вакуми.
                    При изключено 4х4 - лампата на таблото мига. Все едно е в процес на изключване.
                    Ври включване на 4х4 - всичко си работи ОК. Лампата светва.
                    Колата реагира на бутона за 4х4 включва и изключва нормално.
                    Проверих го на мокра трева с доста газ. При изключено - върти задни гуми, при включено си е 4х4.

"Големия" проблем е че при изключено 4х4 лампата на таблото мига, няма значение колко съм изминал. Доста е досадно.
                    Предполагам, че е някакъв датчик който казва дали всичко е сработило.
                    Ако е така - къде да се търси?

Коментар

С ръчкане по разните вакуми проблема се оправи, засега.

Коментар

Здравейте ! Искам да ви попитам за Фронтера 1994 2.3 тди .. имам следния проблем . като вкюча 4x4 нещо от пред трака и 4те гуми вартят само напред ,като вкюча задна скорост задвижва само задния мост.След това ако реша да исключа 4x4 нещо вие отпред 2,3 километра и след това спира. Имате ли някаква представа ?превкючването става с лост.

Коментар

Имаме. За да разбереш и ти прочети темите в подфорума, за хъбове.
                          no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X