Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4x4 на Фронтера Б

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 4x4 на Фронтера Б

Имам следния проблем на моята Фронтера.. тя е 2000год 2.2-16v - 136ph.
    Проблема е с 4х4... невключва..
    така доколкото разбрах има едни вакуми под капака които управляват предния диф. и електрически превключвател за раздадката..
    точно под ръчната има едно модулче с зелена буксичка което управлява тези процеси..
    при натискане на бутона на таблото се сменя подаването на + на вакумите от 1-я на другия и така вакума издърпва една малка щангичка която зацепва предния фид, а раздадката е с ел. моторче..
    Значи тази операцяи се извършва в движение както правя и аз.. светва съответната лапма на таблото след натискане на бутона чува се управлението под ръчната как изщтраква някое реленце.. започва да привключва мига си нормално 2-3 пъти и после се чува отново реленцето и лампата започва да мига много много бързо и дотам.. проверявах и отпред на вакумите какво се сллчва.. там би трябвало да превклучи от едното вакумче на другото, но това не се случва...
    Съответно сметнах, че проблема е от управлението под ръчната вчера навестих 2 морги и пробвах 2 управления, но проблема беше абсолютно същия..
    сега седя пред PC-то, но немога да намеря някои схема в която подробно е описана схемата.. незнам даже дали няма някои др реле.. или нещо друго
    та някои да има идея от каде може да е проблема или да ми даде някаква ел схема на цялото упраление 4х4..
    благодаря предварително.

От: 4x4 на Фронтера Б

Този бутон аз доколкото знам се включва на място,така съм чел някъде във форума!Поне аз така го включвам и няма проблем!
    Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ

Коментар

Предният мост с дисконектор се включва в движение, мисля до 60км/ч.
      Старите с лост, само на място.
      Менюълите в "Систематизирана информация" са достъпни за всички утвърдени участници.

Коментар

Еми то може да се натисне и на място но си има синхронизатори на предния диф.. съответно само ще почне да ти мига лампичката докато тръгнеш..

Коментар

За фронтера Б ръководството казва, че 4x4 от копчето може да се включва и изключва в движение или на място. Ако е в движение - това може да става когато автомобила се движи в права линия и скоростта му не е по-голяма от 96 км/ч. Когато се включват или изключват бавните от лоста - автомобила трябва да не се движи, т.е. спрян на място.

https://htftp.offroad-bulgaria.com/fanatic/Frontera%20B%20manual/98-100.jpg
          https://htftp.offroad-bulgaria.com/f...al/101-102.jpg

При мен включването/изключването на 4x4 като цяло сработва и в двата варианта.
          Последно редактирано от hett; 09-08-10, 10:04.

Коментар

мисля, че малко се отклонихме от същноста на темата.. моля да не си чешите езиците.... проблема е савсем друг, а не как да си включвам 4х4 и как да го изключвам...

Коментар

От това което описваш,според мен много внимателно си провери маркучите за вакума,защото 99% проблемите са от тях.
              Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

това вече го направих.. даже беше 1-то нещо което проверих с вакум клещите.. вичките маркучи съм ги проверил дали даржат вакум... и сичко си е ОК..
                проблема е електрически всичко друго сам проверил.... просто освен модула да управление незнам какво има друго закачено по управлението.. и немога да наперя някаква схема..

Коментар

Защо не пробваш да подадеш ток на ел.превключвателя?Да не би при неуспешно зацепване да има вид защита и да го връща в начална позиция.Прихъркване ли ще чуеш, бушон ли ще сдаде багажа - пробвай, няма какво толкова да стане.Такъв момент може да се получи и по време на експлоатация/води, калища/, може да има нещо мислено ако се случи.

Коментар

да съгласен съм с теб, но ако имаше проблем в това моторче на раздатката.. защо тогава необръщат клапите за вакум.. би трябвало да прехвърля от 1-то клапанче кам другото но това не се случва, никаква реакция.
                    Последно редактирано от chain86; 09-08-10, 16:17.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:rk.jpg
Прегледи:1
Размер:57.7 КБ
ID:5200222Погледни детайли 11 до 14.Дават го включвател на предния мост, намиращ се на картера на раздатката.Детайл 14 го описват като блокиращ щифт, ако 11 не работи, щифта няма кой да го издърпа.Това при положение, че 11 е електромагнит, ако е просто индикатор, като на задна скорост, не ти е той проблема.Провери го.Иначе само 6 го дават управляващ блок на предния мост, другото е ключа и това за което пиша.
                      Пак остават вакумите, ако ел.управлението е добре.Погледни самите клапанчета дали са добре.
                      Останалите ел.модули които виждаш са за автоматична скоростна кутия.

Коментар

На раздатката има датчик който индикира дали моторчето си е свършило работата , ако има някъкъв проблем със него ще прави така. Тои се намира от дясно на раздатката горе почти до лостовете
                        МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Аха, значи това 11 излезе датчик, само че не е отдолу заврян, а отгоре.

Коментар

днес си поръчах целия електромотор за раздадката в петък трябва да го сменя, че сега нямам мн време. и ще стане ясно дали е от него..

Коментар

днес смених ел двигателя на раздадката.. и всичко си стана ОК... тя се държи от задната страна на ск, кутия и се хваша с 3 болта има и 1 букса 5 кра4ета.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X