Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатор за Фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Акумулатор за Фронтера

Колеги моля помагаите в спора колко ампера акомулатор се слага на Опел Фронтера 2.2 DTI 1999 г. дизел.Моя акомулатор с които си доиде колата от Италия беше 72 ампера?
    Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ

От: Акомулатор за Фронтера

Според мен минимум 74-75.Има един колега на къса база 2.0 бензин със 90-100,ако не се лъжа!

Коментар

От: Акомулатор за Фронтера

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
      Според мен минимум 74-75.Има един колега на къса база 2.0 бензин със 90-100,ако не се лъжа!
      Не е ли голям 90-100 и дали алтернатора ще може да го зарежда?А и мене ме интересува с колко ампера излиза от завода?Благодаря за отговора!

Коментар

От: Акумулатор за Фронтера

Слагай по-голям, няма да имаш проблем със зареждането

Коментар

Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнение
          Слагай по-голям, няма да имаш проблем със зареждането
          Колко голям горе-долу че сега трябва да я правя тази покупка?

Коментар

Колкото по-голям, толкоз по-добре. Стига да се натъмани в леглото.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Колкото по-голям, толкоз по-добре. Стига да се натъмани в леглото.
              ОК!Разбрах!А някои да знае оригиналния колко ампера е?

Коментар

За дизелов мотор го дават в моето книжле, с което я купих 79А, за бензинов 55/72А, според оборудването.Основно 72А се препоръчва, заради масовия пълен ел. пакет и понякога климатик.
                Аз бях сложил 100А, но малко помогнах с флекса на леглото, иначе проблем със заряда нямаше, просто акумулатора си умря, не беше първа младост.
                Сложи 78А/или нещо близко около тази цифра спрямо марката, към която си се насочил какво предлага/, да не преправяш нищо и не взимай български, че вече им загубих вяра окончателно, а и цените им вече не са атрактивни.

п.п.-като утвърден участник, можеше да отвориш систематизираната информация в раздела и да "прелистиш" менюълите, има и за твоята машина, както и разликите между стария и новия дизел не са капитални като консумация, че да влияят драстично при капацитета на акумулатора.Говоря при един и същ клас на оборудване.
                Последно редактирано от maxxx; 04-08-10, 13:08.

Коментар

Първоначално публикуван от herkules Преглед на мнение
                  ОК!Разбрах!А някои да знае оригиналния колко ампера е?
                  Това е според зависи. Ако е правена за Скандинавия е едно, за Дубай - друго.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                    За дизелов мотор го дават в моето книжле, с което я купих 79А, за бензинов 55/72А, според оборудването.Основно 72А се препоръчва, заради масовия пълен ел. пакет и понякога климатик.
                    Аз бях сложил 100А, но малко помогнах с флекса на леглото, иначе проблем със заряда нямаше, просто акумулатора си умря, не беше първа младост.
                    Сложи 78А/или нещо близко около тази цифра спрямо марката, към която си се насочил какво предлага/, да не преправяш нищо и не взимай български, че вече им загубих вяра окончателно, а и цените им вече не са атрактивни.

п.п.-като утвърден участник, можеше да отвориш систематизираната информация в раздела и да "прелистиш" менюълите, има и за твоята машина, както и разликите между стария и новия дизел не са капитални като консумация, че да влияят драстично при капацитета на акумулатора.Говоря при един и същ клас на оборудване.
                    Много благодаря за пълния и обширен отговор !

Коментар

Относно зреждането алтернтора е м/у 60 и 100А, а акумулатора никога не се зарежда с такъв ток.
                      По-големия акумултор има по-голям пусков ток и при натоварвне не криви плочите, и увеличав знчително живота си.

Коментар

Чувствам се лично обиден:
                        http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=56270

Коментар

В ръководството за твоя модел пише 75ач:

https://htftp.offroad-bulgaria.com/fanatic/Frontera%20B%20manual/184.jpg

Аз лично бих си сложил същия който го пише там.

Коментар

За твоя мотор в аутодотата пише 75 ah.

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                              За твоя мотор в аутодотата пише 75 ah.
                              Да БЛАГОДАРЯ на всички видях в мануала че пише 75 Ампера!

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Чувствам се лично обиден:
                              http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=56270
                              Страшна статия си написал,не съм я видял но те поздравявам!
                              Последно редактирано от maxxx; 04-08-10, 18:25.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X