Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатор за Фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Акумулатор за Фронтера

Да изкарам една тема от пепелта... може да е полезно във връзка с недалечната зима Днес се сдобих с Berga 77Ah и стартов ток 780А Нямам лебедка и едва ли скоро ще си сложа затова мисля, че влагането на пари в по-голям акумулатор няма смисъл.
    ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Разбира се, че няма да имаш никакъв проблем с този акумулатор. И на капацитет е добре и стартов ток има предостатъчно. А и марката е читава.
      Аз си взех преди 2 години най-големият, който се събираше: 91 Ah. Това лято - 2 години по-късно го дадох на Ясен за тест - той да си поиграе, пък аз да видя какво е останало от него: 69 Ah. За времето на теста Ясен ми даде оборотен - каталясал от употреба и по неговия тест има останали 30 Ah. С този акумулатор Фронтерата нямаше никакви грижи. Палеше си без грижи, а тя по принцип не пали от четвърт оборот.
      Та 77 Ah ще те изкара едни 5 години докато не остане само 20 Ah и започне да прави магарии.
      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Ще инспектирам някъде при разбирачи и алтернатора, че при палене дава 14.4 волта, а след време като загрее мотора пада до 13.7 а при горещо време и пуснат климатик пада още... Хубаво е, че захладня и сега по-често е в нормалните граници :-) Имах разни падове от по няколко десетки от волта по връзките, но ги оправих. Сега това, което излиза от алтернатора е точно толкова, колкото идва на акумулатора.
        ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Привет колеги, да изтупам темата от прахта, скоро май ще се наложи да сменям моя 85Ah акумулатор, мераклия съм да сложа 100Ah акумулатор на Бош или Варта - AGM, някой от вас слагал ли е на Фронтера Б 100Ah акумулатор, долната част на легена където ляга акумулатора, ръбчетата ли трябва да се изрежат за да влезе?
          Последно редактирано от Еделвайс; 27-07-24, 07:54.

Коментар

Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение
            Привет колеги, да изтупам темата от прахта, скоро май ще се наложи да сменям моя 85Ah акумулатор, мераклия съм да сложа 100Ah акумулатор на Бош или Варта - AGM, някой от вас слагал ли е на Фронтера Б 100Ah акумулатор, долната част на легена където ляга акумулатора, ръбчетата ли трябва да се изрежат за да влезе?
            Акумулатора ми умря тотално още днес на обяд, та по спешност успях да намеря акумулатор на Бош PP028 - 95 Ah 840 А за японски автомобили, влезе плътно като ширина, дължина и височина като по поръчка, доволен съм, ето и снимки:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_3218.jpeg Прегледи:0 Размер:453.0 КБ ID:6969942

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_3219.jpeg Прегледи:0 Размер:580.7 КБ ID:6969943

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_3220.jpeg Прегледи:0 Размер:441.5 КБ ID:6969944
            Последно редактирано от Еделвайс; 27-07-24, 12:19.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X