Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вакуум помпа на 2,3tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вакуум помпа на 2,3tdi

Става въпрос за мотор 2,3tdi.Вакум помпата е закачена на генератора. Случи се така ,че останах без ремък и в един момент спирачките ги нямаше! Аз си знам как спрях.Та въпроса ми е някой може ли да предложи някакъв алтернативен вариант?Защото така както са го направили на мен не ми харесва!

От: Вакум помпа на 2,3tdi

Хъм, то и друга помпа да сложиш, пак ремък ще я върти. На Пежо 405 Д преди 1991 г. помпата е самостоятелна и се върти от клиновиден ремък и мисля, че не е много голямо приключение да се пригоди. Само с мазането ще е малко играчка, но не е невъзможно.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

На моята Газ 69 съм с 2,3 Д от Рекорд. Бяха ми казали, че блока е същия като на Фронтера.. Помпата не е на динамото. Да снимам ли?
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Колега , давай!Да знам какво да търся.

Коментар

Колеги,не ми се сърдете,но моля да поправите в заглавието думата "вакум" на "вакуум".А иначе по темата-Фронтерата има вакуумен резервоар,така че първото спиране не би било проблем,а след това пак ще спира,но ще трябва да се изправяш на педала на спирачката.При скъсване на ремъка на генератора би трябвало да светне лампата за зареждането,т.е. ще бъдеш предупреден за евентуалния проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от engi7d Преглед на мнение
            Колега , давай!Да знам какво да търся.
            Наснимах я оттук оттам. Това между ГНПто и главата.
            Прикачени файлове

Коментар

Точно тоя монтаж няма да стане при 2,3 тди, но от другата страна при хидравличната помпа може и да се получи. А от къде взима масло?
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Откъде взима задвижване помпата?

Коментар

Задвижването е от ремъка на коляновия вал, а масло не и се полага. Или поне за 5 години не е виждала такова. Нямам си на идея как изглежда мотора на Фронтерата. Дай малко снимки. И аз ще снимам малко по-подробно.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                    Задвижването е от ремъка на коляновия вал, а масло не и се полага. Или поне за 5 години не е виждала такова. Нямам си на идея как изглежда мотора на Фронтерата. Дай малко снимки. И аз ще снимам малко по-подробно.
                    Утре и аз ще направя снимка да видиш как изглежда при мен мотора.Така като гледам ако използвам помпа, като твоята, мога да сложа по-мощен генератор.

Коментар

От: Вакуум помпа на 2,3tdi

Градски, мисля, че в много голям филм ще се вкараш. Така или иначе, все ще трябва ремък да я върти тази помпа, и винаги ще съществува вероятността да падне, независимо дали ще е на генератора или на водната помпа. Аз вече втора година карам почти без серво, свикнах да помпя на спирачката, проблема е като седна в БМВ-то и скоча на спитрачката. А такива помпи са по 120 лева доколкото знам, май има и резервни пластини за тях. Един приятел с дизелова омега със същата помпа преди време беше влазъл в този филм, ама се отказа и накрая си купи помпа.
                      Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.

Коментар

Първоначално публикуван от batDancho Преглед на мнение
                        Градски, мисля, че в много голям филм ще се вкараш. Така или иначе, все ще трябва ремък да я върти тази помпа, и винаги ще съществува вероятността да падне, независимо дали ще е на генератора или на водната помпа. Аз вече втора година карам почти без серво, свикнах да помпя на спирачката, проблема е като седна в БМВ-то и скоча на спитрачката. А такива помпи са по 120 лева доколкото знам, май има и резервни пластини за тях. Един приятел с дизелова омега със същата помпа преди време беше влазъл в този филм, ама се отказа и накрая си купи помпа.
                        А тази дето е на динамото, да не би да я върти верига? Освен това ще светне и лампата на акумулатора.

Коментар

То ясно светват веднага лампите.Ама ако си с над 100км в трафик, скачаш на педала и на третото натискане при мен с вдърви педала.За това изпаднах в размисли да правя промени по помпата.
                          Може и batDancho да е прав!Сега съм в сезон на работа и нямам много време за преустройства.Но по принцип като питах информативно за помпа , ми я предлагаха все комплект с генератора.Което малко ме учуди.

Коментар

Стария рекорд и омега са със тази странична помпа която е със платно и без смазване, но не случаино я премахнаха ,тя няма нужния дебит и на второ-трето натискане си без вакум които да ти ПОМАГА при натискане на педала. Не случаино я поставиха на алтернатора ,тя е много по добра, а и във двата варианта има възможност от скъсване на лош ремък .... Просто ремъците и ролките трябва да са добри...........Я да питам аз на някои от ваз случвало ли му се е да скъса ремък на хидравликата на волана при 80 във искърското дефиле
                            МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от engi7d Преглед на мнение
                              То ясно светват веднага лампите.Ама ако си с над 100км в трафик, скачаш на педала и на третото натискане при мен с вдърви педала.За това изпаднах в размисли да правя промени по помпата.
                              Може и batDancho да е прав!Сега съм в сезон на работа и нямам много време за преустройства.Но по принцип като питах информативно за помпа , ми я предлагаха все комплект с генератора.Което малко ме учуди.
                              И аз бях изпаднал в такива размисли по едно време, щото ми се губеха спирачките при раздрусване по поляните и мислех, че е от помпата. Причината се оказа тривиална-протрито маркуче към ЕГР системата. Според мен ако си е наред помпата, не се вкарвай във филми. По-добра едва ли ще измислиш.
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X