Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви гуми за Опел Фронтера

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Какви гуми за Опел Фронтера

мен живо ме итересува как повлия смянятя от 245 на 265 във разхода и вървенето? интересувам се защото аз ще минавам на 265/75 и да знам какво да очаквам.сега разхода ми е 16 градско и съм с газов инжекцион.
    и едно питане към колегата
    mishev3006 , има ли някяква вероятност и аз да се възползвам от отстъпките които предлагаш на колегата minchevp ? благодаря предварително!!!

Коментар

От: Re: Какви гуми за Опел Фронтера

Първоначално публикуван от Ares757 Преглед на мнение
      мен живо ме итересува как повлия смянятя от 245 на 265 във разхода и вървенето? интересувам се защото аз ще минавам на 265/75 и да знам какво да очаквам.сега разхода ми е 16 градско и съм с газов инжекцион.
      и едно питане към колегата
      mishev3006 , има ли ня яква вероятност и аз да се възползвам от отстъпките които предлагаш на колегата minchevp ? благодаря предварително!!!
      Има разбира се,нали за това сме тук.Когато решиш какво точно търсиш,звънни.Даже мога да ти ги докарам до Пловдив./0886 332 662 Иво/
      Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
      Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от Ares757 Преглед на мнение
        Аз мога да ти кажа за ОФА КБ 2.0 с обикновенна газова уредба
        смених гумите от 225 с 265
        разхода се качи с около 2-3 литра по мои изчисления (преди харчеше 10-11 извънградско,сега харчи 12-13,хем междувременно махнах катализатора,който беше доста задръстен)
        вървенето малко намаля-все пак 265 са по-тежки с по-голямо съпротивление
        Но в днешно време разход си е много разтегливо понятие-особено на газ
        Cherokee WJ 4.0L- NP242
        Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Със сигурност ти гори повече от преди,но има и илемент на лека заблуда,порарди факта, че с 265 километрите по километраж не са равни на реалните.Обаче немога да ви разбера, защо бягате към по широки гуми,с кскво ви помагат, и на какви терени.По мое наблюдение от ездата на Фронтера 2.0 КБ - 50000км ,колата не е за големи/широки /гуми в момента съм с новиХАНКОК ДУНАПРО М/Т 245/75х16 и го отчитам къто грешка.Колата стана по мудна,лъже в километрите, странични свличания на кален терен+ затормозено движение в следствие на маломощният двигател или по скоро от липсата на въртящ момент на ниските обороти. Следващите гуми ще са 7.5х16, сигурен съм, че ще върви по добре в калта.Само да добавя карах с Гудиар вранглер муд/т 235/70х16, естествено мошноста беше по голяма, клиринса по малък, а самите гуми пълен бклук, не струват и на -полвина.

Коментар

Първоначално публикуван от vesko-f Преглед на мнение
            Обаче немога да ви разбера, защо бягате към по широки гуми,с кскво ви помагат, и на какви терени..
            31" не са големи гуми. А возията и стоенето на пътя и извън него е много по-добро отколкото намаленото управление и пренебрежителната разлика във вървенето с по-малките гуми.
            no signature no problems

Коментар

не си прав за скорстта-мога да ти кажа,че с 265 скоростта от скоростомера
              сравнена с тази,която показва GPS-a при 100-120 км/ч дава отклонение от
              2-3км/ч
              тоест много по-реално от колкото с по-малки гуми
              Cherokee WJ 4.0L- NP242
              Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                31" не са големи гуми. А возията и стоенето на пътя и извън него е много по-добро отколкото намаленото управление и пренебрежителната разлика във вървенето с по-малките гуми.
                Не съм сигурен,31та е по висока и по широка от 245/75х16 макар и с малко ,но къто знам с тези каква мъка е, представям си 31 ците.Може би при дизелите нещата ще стоят по друг начин и мошноста ще е на място и предавките може да са по добре напаснати но на мем определено не ми харесва поведението на колата в кални терени, и си мисля ,че това е от гумите и по специално от ширината.Възможно е и да товаря Опела с прикалено голени очаквания спрямо възможностите му ,но там където колегите с други марки/ по хард/ минават сравнително спокойно аз се задъхвам и минавам на косъм ,къто се има в предвид че Ел -си- дито работи.
                За асвалта , че возията ще е по добра съм съгласен, но аз я има тази кола за Лов и риболов /както и повечето хора/пък и при наличи е на два автомобила къде да ходя лятно време с Опела по свалта с тези Мууд гуми.- да ми се смеят хората.

Коментар

Може ако гумата е 265/65х16 но ако е 265/75х 16 - разликата ще е повече от 5-6км/ч

Коментар

Здравейте колеги.
                    Относно гумите,....след доста гледане и чудене и след като се вслушах в съветите Ви изборът ,който направих през есента бе BF Goodrich All-terrain T/A.
                    Запазих "заводският" размер - 245/70/16.
                    Към момента гумите съм ги тествал във всякакви условия и съм много доволен!

П.П....вече го направих в друга тема,но и тук е мястото да благодаря на колегата mishev3006 ,затова че гарантира за мен и коректно изпълни поетите ангажименти!

Коментар

Първоначално публикуван от minchevp Преглед на мнение
                      Здравейте колеги.
                      Относно гумите,....след доста гледане и чудене и след като се вслушах в съветите Ви изборът ,който направих през есента бе BF Goodrich All-terrain T/A.
                      Запазих "заводският" размер - 245/70/16.
                      Към момента гумите съм ги тествал във всякакви условия и съм много доволен!

П.П....вече го направих в друга тема,но и тук е мястото да благодаря на колегата mishev3006 ,затова че гарантира за мен и коректно изпълни поетите ангажименти!
                      Гумите зимнилиса или всесезонни

Коментар

Първоначално публикуван от gogodim Преглед на мнение
                        За всеки сезон и всякакъв терен!
                        Предполагам си видял...http://www.offroaders.com/tech/AT-MT...rain-TA-KO.htm

Коментар

Водят се всетеренни ( All-terrain ) Пък всеки си ги разбира както си иска. Повечето гумаджии казват, че са зимни. аз си ги карам целогодишно и нямам никакви проблеми с 2-рия си чифт 5-а година и над 160 000 км.
                          no signature no problems

Коментар

къде да ходя лятно време с Опела по свалта с тези Мууд гуми.- да ми се смеят хората.

Що да ти се смея.Аз си карам целогодишно с МТ-та и даже ми се радват.
                            Не че ми трябва да съм постоянно с такива,но е хубаво като се наложи да си подготвен.
                            Освен това нито шума/не на всички модели разбира се/ е толкова дразнещ,нито държанието им на асвалт е лошо.
                            Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
                            Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
                            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

При едни гумаджий видях такива гуми с една снежинка

Коментар

При едни гумаджий видях такива гуми с една снежинка
                                Toва, че има снежинка не значи че са зимни
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X