Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОФА - КБ - Разход

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ОФА - КБ - Разход

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

А ти къде видя , че оригиналните свещи са еднополюсни ? По каталозите излизат двуполюсни (по спомен де). А впрочем аз в момента съм с 4-полюсни . Но и с двуполюсните и със сегашните разлика в разхода нямам. Според мен проблема ти е бил не в това че са двуполюсни , а че са почнали да дават фира от продължителния им жизнен път , или просто от недобър здравен статус.
    Такива ми ги даде дебелият от "Олимпия" на Козодуй. Той нали е капацитет Извади ги по каталога му за C20NE.
    Факт беше, че когато я кувах пича ги беше сменил с чисто нови двуполюсни, защото не му работела нормално на газ. За да може да я продаде разбира се, но и не го скри това от мен, че го е направил заради проблем с газовата.
    Не мога да твърдя на 100 % естествено, че точно от свещите ми се е смъкнал разхода. Не съм толкова наивен
    НО твърдя на 100 %, че спря да киха и то на 100%, след смяната на двуполюсните свещи с еднополюсни.

Коментар

За газ-еднополюсни,дори с презумпцията,че трябва малко да намалиш разстоянието между електродите.
      На тоя дърт кютюк едни/ама истински/ BOSH W8DC стигат и хартисват.
      Аз като сложих Denso Iridium какво-малко по-чевръст,стегнато работещ мотор и толкова.
      Само че приказката е 31лв/бр.,а нямам наблюдения за намален разход с 10%,спрямо рекламите...,не съм и търсил ефекта икономия,щото в гората разхода си го мериме по скоро на моточас,а който иска икономия от свещи,а закача кални 31'-ци е за доктор.Аз не ходя.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
        За газ-еднополюсни,дори с презумпцията,че трябва малко да намалиш разстоянието между електродите.
        На тоя дърт кютюк едни/ама истински/ BOSH W8DC стигат и хартисват.
        Аз като сложих Denso Iridium какво-малко по-чевръст,стегнато работещ мотор и толкова.
        Само че приказката е 31лв/бр.,а нямам наблюдения за намален разход с 10%,спрямо рекламите...,не съм и търсил ефекта икономия,щото в гората разхода си го мериме по скоро на моточас,а който иска икономия от свещи,а закача кални 31'-ци е за доктор.Аз не ходя.
        Абе що ме разкарвате сега - стар човек да препрочитам манюъла ?! Там виждам заводска препоръка единствено за двуполюсни .Дали са шампион RN9YCC , след `95-та са RC9YCC , което значи пак двуполюсни . А от там нататък всеки може да си намери аналози на която си иска марка по белия свят .
        Пламене , я ме светни какво е предимството на едноплюсната свещ на газ . Аз пак повтарям , че в момента съм с 4 - полюсни на Дензо и имам база за сравнение - а извода ми е че при ИЗПРАВНИ свещи разлика в разхода няма , независимо от броя полюси .
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          Пламене , я ме светни какво е предимството на едноплюсната свещ на газ . Аз пак повтарям , че в момента съм с 4 - полюсни на Дензо и имам база за сравнение - а извода ми е че при ИЗПРАВНИ свещи разлика в разхода няма , независимо от броя полюси .
          Я намали разстояние на 4 полюсна свещ,да кажем след определен пробег,макар че аз ги смъквам на 0.7мм още като нови.
          Пробвах веднъж да нагласям 4-полюсни,голям смях-на бензин си работеха,на газ-гърмящ трактор.
          Еднополюсни са свещите по каталог-каква нова технология да е това дърто прасе C20NE,че да му обогатяват възпламеняването.
          Все едно да слагаш кулър на Беларус.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
            Я намали разстояние на 4 полюсна свещ,да кажем след определен пробег,макар че аз ги смъквам на 0.7мм още като нови.
            Пробвах веднъж да нагласям 4-полюсни,голям смях-на бензин си работеха,на газ-гърмящ трактор.
            Еднополюсни са свещите по каталог-каква нова технология да е това дърто прасе C20NE,че да му обогатяват възпламеняването.
            Все едно да слагаш кулър на Беларус.
            При индекс на свещта СС в края , значи че е двуполюсна. Е поне при Шампиона . Ама точно него дават в манюълите .
            Аз имам напоследък една практика (заимствана от Фанатик): ако дават 60 хил. км. пробег на свещите , на колите с газ аз ги сменям на 30 хил.
            Практически това означава , че свещите тамън са станали за пречукване (та да ги докараш на 0.7). Е , вместо пречукване аз ги сменям.... и това откак препатих с механичната инжекция на МБ.
            ...и вече ми е мирна главата .

.ПС... а времето с пречукването отдавна мина . Спомням си че имах специална пиличка и луфтомер ... ама тогава ВМЗ-то си беше масовка ,
            а руска А-17 ехеее - връх на сладоледа . .... и то не еднократна операция , ами доде електрода отънее като нокът ! .....а сега глезотиии : ама шампиона не го харесвам , ама Марелли били боклук - я си сложи по-добре иридий ....кво да пра`йш ... демокрация !
            Последно редактирано от Vlado_Ts; 14-05-10, 13:53.
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

В моето швейцарско книжле има само каталожен номер по GM-12 14 002.
              За C24NE-12 14 805 или 12 14 138.Какви са,що са-идея нямам/сигурно на AC Delco/,обаче-за какви горива са препоръчаните свещи?
              Иначе-ето ти снимка от каталога на GM,свещите са на BOSH,номер едно е за C20NE:
              п.п.то причукването е пожелателно още като нови-0,8 е разстоянието,0,7 за газ е по-добре.На 30К ще доста различно от 0,8мм.,а си знаем,че ако мотора не е маслояд,намаленото разстояние оптимизира работата на газ.
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от maxxx; 14-05-10, 14:27.

Коментар

какво им се чудите на тия свещи не мога да разбера. На тоя мотор и свещ от светия синод да му сложиш пак ще върви.

Истината е не колко полюсна е а колко време е минавало ток през тях. Аз заради това както каза Владо си ги сменям на 2 смени на масло и нямам абсолютно никакви проблеми. Слагам еднополюсни Beru както на много места съм писал. Струват 25 лв. и на 7-8 месеца мога да ги преглътна. Изхвърлям свещи в идеално състояние, ако ги позабърша могат да минат и за нови, но не е там истината. Изберете си един модел и марка с който се чувствате най-добре и го сменяйте често. А какво дават във каталог на 18 години няма значение.
                no signature no problems

Коментар

Нз снощи бях до София отново с култовия разход 15 на 100 при положение че не съм дигал повече от 3000 оборота което по километража ми е 100км по GPS ми са 90 и 1-2 км ... Вчера сутринта бях да ми видят пак гарнето пушка било ... после ходих до емо сложихме милиметър и половина по голям отвор на смесителната плочка но както виждате резултат няма ... иначе бензин винаги имам по десет литра в резервоара ... не ми е проблем да карам на бензин проблем е като остане малко ....
                  Попринцип си мислихме че не ми бачка термистора на уреда за водата .... Тъй като април - май от както я имам тоест стрелката едва се вдигаше но видимо колата си зсагряваше добре като барахме 2та маркуча на радиатора . За всеки случай разглобихме термостата и видяхме че отваря и затваря с една запалка . Иначе и уреда на таблото си работи щото като го дадохме на маса и се дигна догоре ... Тъ тоя месец почна да вдига максимум до половината на скалата ,тъ дайте акъл как точно ви работят вашите какви темеператури ви развиват и как отговарят по уреда .

А та снощи като патувах за софия спрях на 20 км преди София си взема кафе от Екото . И вдигнах предния капак , барам изпаритела не ме опари а можех да си държа раката на него , имаше голяма разлика и в маркучите на радиатора , левия беше в пъти по малко топъл от десния който беше врял . Нещо тая работа не ме се чини .

Коментар

Дойдохме си на думата-обезвъздушавай,караш на почти течна фаза,даже 15/100 ти е малък разход.
                    Виж дали изпарителят ти не е много високо монтиран/около нивото на изравнителното казанче,тогава трудно стои пълен с антифриз/.
                    Основното-вятър в охладителната система.

Коментар

По въпроса за свещите на газ сте прави: Еднополюсни нови и оригинални.Смяна на 20 000км и никви грижи. А по въпроса за свещи с повече полюси е ясно че тока търси най краткия път и там плющи искрата,ако ще и 4 полюса да има искрата е една.П.П. Обикновенната свещ има два полюса,а най модерната 5 полюса,но между хората те са еднополюсни и 4полюсни.
                      Последно редактирано от drjanton; 15-05-10, 19:30.
                      Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Той термостата може и да отваря като го нагееш със запалката но въпросът е дали отваря на 92 градува или прекалено рано. За мен това ти един от 100 % проблеми по колата. Смени го, не е скъп. И все пак като беше така при мен не ми вдигаше толкова много разхода. По скоро проблемът с разхода ти идва от изпарителя, както ти казва maxxx. Я провери как е свързан. Поралелно или последователно. Защото ако е последователно и ти е запушено радиаторчето на парното няма да циркулира вода и през изпарителя.
                        Не те навивам, ти си знаеш, но според моя скромен опит този термостат не работи.

Коментар

Първоначално публикуван от Lelouch Преглед на мнение
                          ....Нз снощи бях до София отново с култовия разход 15 на 100 при положение че не съм дигал повече от 3000 оборота което по километража ми е 100км по GPS ми са 90 и 1-2 км ... Вчера сутринта бях да ми видят пак гарнето пушка било ... после ходих до емо сложихме милиметър и половина по голям отвор на смесителната плочка но както виждате резултат няма ...
                          .... няма и да има !
                          Аз много обичах да чета книжките за Шерлок Холмз , та сега по дедукция до колкото разбрах уредбата ти е сложил Иван на Лиляна Димитрова . Какво търсиш при Емо ?!
                          Иван като я е слагал , гаранция не е ли поел ? Ако е нов изпарител (нямам представа какво ти е сложено) и още с първото слагане и с първите километри да не дава преразход се случва 1:1000! Иска дорегулиране от едни винтчета , дето са странично (зависи от модела) разположени на корпуса на изпарителя.
                          Обикновено докъм 5000 км. пробег новия изпарител все иска донастройка .
                          Последно редактирано от Vlado_Ts; 15-05-10, 20:51.

Коментар

Пределно ясно ми е че новия изпарител трябва време за илягане на мембранте , и че иска донастройка , ходил съм 3 пъти при иван за донастройка , от емо са купени сички части затова и ходя при него ...

Коментар

Не е нолмално обаче като ти загрее двигателят да можеш да си държиш свободно изпарителя с ръка. Аз бих търсил там проблема.
                              Я кажи къде ти е вързан изпарителят? Ако трябва дай и снимки.

Коментар

При мен проблема се реши със смяна на газстанцията.
                                От както съм взел Фронтерата,зареждам на Лукойл.От около три месеца взе да мидава едни разходи с 50л. 260,като сложим и разликата от гумите около 275км. или 18л.Отдавах го на студеното време и карането на 4х4,но като се позатопли и като ревизирахме моторното,реших да сменя газстанцията.
                                Та сега с 50л. минавам 300км. по километраж или около 320км. от разликата в гумите,което е 16/100.Карам с 31-ци МТ.
                                П.П.Ще взема да им пратя потребителите на тези в Лукойл.
                                Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
                                Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
                                OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X