Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОФА - КБ - Разход

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ОФА - КБ - Разход

Знам че има доста теми по въпроса , но така и не намрих решение на проблема ...
    Колата е ОФА-КБ 2.0i , като гледам от снимките е едно към едно с на Fanatic . Проблема е , че ми дава разход 20-21 градско .
    Колата е на изпарител , приятел газаджия ми я слага сичко е ловато не от турското , ново ... Кфо ли не правихме не можем да разберем от какво идва , двигатела работи като часовник не дава просто да го барнеш , има си мощност , варви като пушка , закачихме я на газов анализатор , има перфектно изгаряне , изкъртихме и катализатора , гарнетата са нови , дебитомера вартяхме тъй като мислихме , че може да измества аванса на искрата . температурата е добра , изпаритела се нагрява добре , просто никакви идеи не ми идват .
    Някой ако може да предложи нещо ... свещи гледахме като нови са , маркуча от дебитомера е добре ,ауспуха отзад е чист , маслото е на 500 км. филтара е нов , гумите са малко по малки но не мисля че биха дали такова отклониние а и в този случай щяха да се отразят полужително в бягането на километража , предницата е нова минах стенд ....просто останах без вариани ..въздушния филтър е нов , кламера не показа апсулютно никакви грешки ... по едно време реших че може много да я настъпвам , покарах я като глезана , не даде ефект .... гълта кат ламя
    Последно редактирано от Lelouch; 12-05-10, 19:37.

До: ОФА - КБ - Разход

Не е лошо да напишеш в профила откъде си.
    Дебитомера ако сте го пипали положението се е влошило. Свещите струват 25 лева, какво да им гледаш? на 10 000 км. сменяй.
    Отиди на кадърен реглаж. Също така засечи колко харчи на бензин преди да правиш каквото и да било.
    Мойта градско в София по яки задръствания хари 13-15, извънградско 10-11, зимата 16-17 с 4х4. Офроуд 20+
    Нещо не сте направили както трябва....
    вариантите не са много.
    no signature no problems

Коментар

дибитомера съм си отбелязал точно каде беше полужението преди това , не е проблем да го върна ... не мога да я засека на бензин тъй като като остане малко в резервора и става някаф ад , нз горивния филтър ли ми е в гъза или в резорвоара имам някфи боклуци и кат почне да кашля и да работи като дизелак дори и след като я заредя на ново ... известно време продължава ... но и като цяло не мисля да я карам на бензин ... преди това имаше проблем с релето което оправлява бензиновата помпа и компютъра ... докато го надушим кое е беше голям епика но му оправих спойките които каде ги нямаше каде бяха мармалад ...свещита наистина са като чисто нови ... кабел така и не намрих дето да е пробил ... реглажа как ли не я вартяхме .. първо направихме така както повечето газаджии правят да навием иглата за свободния ход на макс и само с долната врътка ... после със свободен ход ... ама както и да е газовия анализатор си дава просто перфектно изгаряне .. нз нз

Коментар

Първоначално публикуван от Lelouch Преглед на мнение
        Знам че има доста теми по въпроса , но така и не намрих решение на проблема ...
        Колата е ОФА-КБ 2.0i , като гледам от снимките е едно към едно с на Fanatic . Проблема е , че ми дава разход 20-21 градско .
        Колата е на изпарител , приятел газаджия ми я слага сичко е ловато не от турското , ново ... Кфо ли не правихме не можем да разберем от какво идва , двигатела работи като часовник не дава просто да го барнеш , има си мощност , варви като пушка , закачихме я на газов анализатор , има перфектно изгаряне , изкъртихме и катализатора , гарнетата са нови , дебитомера вартяхме тъй като мислихме , че може да измества аванса на искрата . температурата е добра , изпаритела се нагрява добре , просто никакви идеи не ми идват .
        Някой ако може да предложи нещо ... свещи гледахме като нови са , маркуча от дебитомера е добре ,ауспуха отзад е чист , маслото е на 500 км. филтара е нов , гумите са малко по малки но не мисля че биха дали такова отклониние а и в този случай щяха да се отразят полужително в бягането на километража , предницата е нова минах стенд ....просто останах без вариани ..въздушния филтър е нов , кламера не показа апсулютно никакви грешки ... по едно време реших че може много да я настъпвам , покарах я като глезана , не даде ефект .... гълта кат ламя
        А на бензин как се държи и колко гори ?
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Щом като твърдиш, че всичко по запалването и центровката ти е наред: така като се замисля не е зле да си провериш и спирачките да не е блокирала някоя. От това е напълно възможно да ти вдигне разхода. А и това май не си проверил до колкото разбирам.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
            Щом като твърдиш, че всичко по запалването и центровката ти е наред: така като се замисля не е зле да си провериш и спирачките да не е блокирала някоя. От това е напълно възможно да ти вдигне разхода. А и това май не си проверил до колкото разбирам.
            +1 При мен преден десен цилиндър на спирачките задържаше и вдигна разхода на около 18-20литра градскоОбезателно вдигни колата и провери да не задържа някое колело.Иначе градско хапва около 14литра газ без да я галя.Успех
            Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Съвет от мен. Оправи я да върви на бензин, после си пусни дюзите да си бачкат докато си на газ и тогава реглаж. Ще се изненадаш от резултата.

П.С. кабели най-добре се гледат на тъмно, отблизо с 2000 оборота.
              no signature no problems

Коментар

не мисля че ми задържа тъй като би ми теглила на някаде , а от както минах стенд волана на прави отсечки не го хващам ... а на светофари винаги дигам ръчната тъй като колата се разхожда ... утре ще я закарам на елкон да видим какво ще каже и ще пиша после кфо е полужението ..

Коментар

Ако си с дискове отзад ръчната е на отделни накладки.

Коментар

барабани са

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                      .....така като се замисля не е зле да си провериш и спирачките да не е блокирала някоя. От това е напълно възможно да ти вдигне разхода. А и това май не си проверил до колкото разбирам.....
                      Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
                      ..... При мен преден десен цилиндър на спирачките задържаше и вдигна разхода на около 18-20литра градскоОбезателно вдигни колата и провери да не задържа някое колело.Иначе градско хапва около 14литра газ без да я галя....
                      Понякога човек се чуди да се смее ли , да реве ли ?!

Да ти вдигне разхода с почти 50% означава че поне едно от колелетата е почти блокирано и едва ли не се влачи по пътя . А това пък означава че след 10-15 мин. с подобно каране спирачния диск(барабан) не ше посинее , а ше почервенее. И не може да няма чисто физически признаци наоколо като смрад , пушек или някакво "свирене".
                      Абре пичове , вие нямате ли навика да хвърляте поне по едно око така , всекидневно - преди качване в колата , или след слизане от нея ?! Че то може някой да ви заложи бордюр под шасито и няма да му обърнете внимание ?! ... то вярно че Фронтерата е джип на който се качваш , врътваш ключа и - газ ! ...а единствената грижа е свалянето на калта в понеделник -сутрин .... ама да не видиш че караш с блокирала спирачка ......

ПС . А по конкретния случай : колегата така и не отговори чудовищния разход само на газ ли е , или И на бензин ?! Така няма как да локализираме проблема.
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

А защо трябва да има някакъв проблем? 20/100 газ в града е съвсем нормален разход. Това означава, че извън града ще ти падне около 12л./100км. Аз тоя разход за фронтера го считам за нормален.

Коментар

Първоначално публикуван от Estranged Преглед на мнение
                          А защо трябва да има някакъв проблем? 20/100 газ в града е съвсем нормален разход. Това означава, че извън града ще ти падне около 12л./100км. Аз тоя разход за фронтера го считам за нормален.
                          Не е повярвай. Особено за КБ. Аз имам навъртяни около 150 000 км. с мойта и то яко градско в София със зверски задръствания и никога не съм имал разход над 15/100 дори зимата с включен преден мост пак градско не надхвърля 17-18. А фронтито си върви не е като да съм я стиснал за гърлото откъм газ.
                          no signature no problems

Коментар

Тоя C20NE не спира да ме учудва приятно от години. Успех в намирането на проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от Estranged Преглед на мнение
                              Тоя C20NE не спира да ме учудва приятно от години. Успех в намирането на проблема.
                              Не знам дали има по-непретенциозен мотор в гамата двигатели на Опел.
                              До степен във форума за леки коли с това име,свойски да го наричат "домашно прасе-каквото му заджуркаш,това яде и не мрънка".Дърт технологично/и като рожденна дата/двигател с голям ресурс,който по неведоми причини на газ върви повече и е по-еластичен,отколкото на бензин.Какво и как са го мислили и правили през '80-те,когато алтернативните горива не са били толкова актуални,идея нямам.
                              Единствено теглото му е проблем за окачването на леките автомобили като се изтресеш в дупка,но за нашите камиончета това не е тема за разговор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X