Обява

Свий
Няма добавени обяви.

пасва ли скоростна кутия от дизелова на бензинова фронтера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: пасва ли скоростна кутия от дизелова на бензинова фронтера?

"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      БЛАГОДАРСКО!

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
        Колко "доста" се скапаха?Я си свери часовника с Лозан,да кажем,колко убити кутии има и кой в онези години не е чел/или питал наред/ какво да си налива в СК,раздатка,дифове и прочее,понеже Фронтерите бяха цифра и при селски майстори не ходеха.
        Дай примери,реални,не само да си говорим сладки приказки.
        Аз имам роднина който скапа кутия на фронтера през далечната 1996г заради еп90. Тръгнахме да търсим втора употреба и едва намерихме в един сервиз до Варна (във Виница,варненци го знаят) и майстора каза:Много често се чупят тези кутии" а в двора му имаше още две фронтери със строшени кутии но хората нямали пари за ремонт..И само за информация тогава цена на кутия втора употреба беше 3000лв.

Злой,не казвам ,че зъбчатката ще стане така както е излязла от завода но присадката прави слой и намаля триенето и шума,поне е временно решение да може да се кара още малко тази кутия......незнайно колко...
        Последно редактирано от maxxx; 01-05-10, 08:31.
        Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

За намаляване на шума и прочие подобре да се нахака грес вътре в маслото, ще свърши доста по-добра работа. А и отделно юзера ще знае какво кара, без да е въодушевен от чудодейна добавка, която ей ся ще му възстанови изтърканите чарколяци......
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
            За намаляване на шума и прочие подобре да се нахака грес вътре в маслото, ще свърши доста по-добра работа. А и отделно юзера ще знае какво кара, без да е въодушевен от чудодейна добавка, която ей ся ще му възстанови изтърканите чарколяци......
            Е как с грес ще стане а с добавка няма.
            Добавките за механични предавки не са като да четеш дебелите книги с теория. Тая работа се пробва с пробване. Така че недей цитира всепризнати теоритици, щото за да кажеш "С добавки не става" и да звучи убедително, трябва да си ги пробвал всичките. А тая проба разбира се е свързана с МНОГО пари и време.
            Факт е че добавките за диференциали с ограничено преплъзване обезшумяват LSD пакета. Нали така. Е как тогава с лека ръка се отричат добавките които обезшумяват хипоидните предавки.

Аз съм ги пробвал почти всичките които са на пазара в България. С двете ръце се заклевам че има три които работят задоволително. Една немска, една американска и една украинска.
            Май е време да оставим едни пари в жабката и да пробваме.

Коментар

Пламене, аз говоря за малко друго......

Обикновен човек ще си нахака чудото в маслото, шума може и да изчезне, и човека ще мисли че чудото СТАНА. Демек има си нова, възстановена и напълно работеща кутия. Съответно ще я експлуатира по съответния начин. И тя ще го предаде в най-неподходящия момент по най-неподходящия начин..... А при движение по магистрала със стоинещо, а на някой шибан баир.......

Докато с грес вътре ще си знае че кара истърмозен агрегат, който може да го предаде всеки момент, и съответно ще си го котка.......

А иначе моите братя са измислили добавка, която превръща найсет годишна Фронтера в Порш Кайен битурбо. Струва скъпо, ама ти си ми приятел - ще те уредя с отстъпка...... Стига да си купиш Фронти.....
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Греста влошава качествата на маслото. Влошава и циркулацията на масло в агрегата. От там и влошава мазането като цяло. Дали ще е грес или стружки от шлайф, еднакво лошо ще следва.

Аз на дебели книги писани от чичковци преди 30 години не вярвам.
                Природата ми е мнителна. Отивам купувам пробвам хвърлям и пак.
                Ако трябва не Фронтера ами и трабанче ще си купя. Коя е тая която ще го направи Порше.
                Да е скъпо, да е скъпо, колко да е скъпо. Тая украинската е 30лв за 9грама.

То на теория и талибаните са големи любовници, ама козата си иска пръч.

Коментар

Добре, щом казваш че има работеща добавка дай да правиме експерименти..... Ето има човек с доказано полуумряла кутия. Ако си даде труда и да я снима отвътре, та да видиме тая паднала циментация. После ще я затвори, ти ще му кажеш каква добавка да сложи, и да видим колко и как ще изкара......

А за моята добавка да не съм луд да я казвам що и как во всеуслъшание. Ако я продавам под тезгяха - ще спечеля доста повече А трабантите ги прави максимум на Ескорт.....

Коментар

Да виеше кутията - да пробваме. Ама тя "хрупала".
                    С добавки зъби не се присаждат. Зъболекар си трябва.

Ако е само за виенето, имам един виещ диф. Парите за жапката може и да ги пропуснем. Събирате комисия и показвам. До една седмица съм на разположение.

Коментар

На теб ще ти повярваме и без комиссия.......

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                        ....Греста влошава качествата на маслото. Влошава и циркулацията на масло в агрегата. От там и влошава мазането като цяло. Дали ще е грес или стружки от шлайф, еднакво лошо ще следва......

Това иди го кажи на КрАз-аджиите !

А иначе като гледам и двамата си бъбрите със Злой за спорта .
                        Щото и на двамата ви е ясно , че колкото и секретни и тайнствени да са руските прибавки ( дето "едно време са ги ползвали само военните" ) , "хъркането" на скорости с тях няма да се оправи . ... и както каза - иска си зъболекар ...

... и до Злой : Както споменах , технологията с греста при КраЗ работи , но при Фронтерата този вариант е възможен единствено ако му е спукан корпуса на СК, та набиването на грес да го прибере от полето у дома на самоход . ... и чак на другия ден вече да пита за раздатка от дизел
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

ъъъ само да вметна, че кутията на фронтера с грес = пълен труп.
                          щото ъъъ ръзбираш ли тия там малките дупчици дето трябва да минава масълцето за да се мятка нагоре надоле кат се посгъсти и не може да се църка през тия ми ти дупчици и по-добре направо без масло да се кара. Ще изкара по-дълго.

Ма гледам, че и двамата дето си чешете клавиатурите сте виждали кутия на фронтера ама друг път. или само на снимка и то от далече.
                          no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X