Здравейте колеги-след дълго четене и разходки с приятели накрая се реших да седна и аз зад волана на ОФБ-ДБ.....Не знам какво да очаквам от този автомобил-за 2200 км от Холандия до тук нямам оплаквания (освен от полицаите)
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
И аз накрая с опел фронтера-2.2 16V
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
До: И аз накрая с опел фронтера-2.2 16V
Честито, колега! Дълго да и се радваш! Аз от моята КБ, от миналото лято до сега съм изключително доволен. Можеш да очакваш евентуално традиционното за модела прекъсване на скоростомера, което се оправя сравнително лесно.Казано е:
-"Обичай ближния",
щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!
-
Благодаря-вече почнах приключенията с обслужването и смяната на маслата.Навън вали а аз бачкам вместо да се кефя....Оказа се че ми е спукан изпускателния колектор и го свалих да го заваря,но се скъса един болт и така нататък...Но се надявам довечера да покарам по снега!Mitsubishi Pajero 3,2 DI-D
Коментар
-
Надявам се си прочел темите за маслата? да не береш ядове после.Първоначално публикуван от stasco Преглед на мнениеБлагодаря-вече почнах приключенията с обслужването и смяната на маслата.Навън вали а аз бачкам вместо да се кефя....Оказа се че ми е спукан изпускателния колектор и го свалих да го заваря,но се скъса един болт и така нататък...Но се надявам довечера да покарам по снега!
no signature no problems
Коментар
-
О-да!Останах изненадан от това решение на японците,но какво да се прави.....Но едно не ми е ясно-от какво се пукат изпускателни колектори?Опела не е каран извън пътя да предположим, че студена вода е поляла колектора....?А също не знам дали мога да сложа 15 цолови джанти без да опират на спирачните апарати?Ще съммного благодарен ако някой ми даде жокер за това дали да сложа газ на този двигател-имам един газов инжекцион и се чудя дали да го сложа или да си карам на бензин?Mitsubishi Pajero 3,2 DI-D
Коментар
-
Ако няма да го слагаш дай ми го на мен.Първоначално публикуван от stasco Преглед на мнениеО-да!Останах изненадан от това решение на японците,но какво да се прави.....Но едно не ми е ясно-от какво се пукат изпускателни колектори?Опела не е каран извън пътя да предположим, че студена вода е поляла колектора....?А също не знам дали мога да сложа 15 цолови джанти без да опират на спирачните апарати?Ще съммного благодарен ако някой ми даде жокер за това дали да сложа газ на този двигател-имам един газов инжекцион и се чудя дали да го сложа или да си карам на бензин?
Моето мнение да го сложиш все пак. 15-ки мисля че ще станат без грижи. Колектора си се цепи по принцип, и при вектрите и астрите това си е проблем. Нещо не са го доизмислили откъм материал според мен.
no signature no problems
Коментар
-
Ще го сложа -но от един колега от Каргоекспрес чух,че не работели много добре на този мотор-но не го разпитвах подробно....В най-лошия случай ще ми останат 4 дупки на колектора!А някой знае ли от каде мога да си купя рол-кейдж за моя модел?Mitsubishi Pajero 3,2 DI-D
Коментар
-
Първоначално публикуван от stasco Преглед на мнениеА някой знае ли от каде мога да си купя
рол-кейдж за моя модел?
за какво ти е? иначе се прави на място.
no signature no problems
Коментар
-
Оригиналните метални джанти на Фронтера Б са 15" с размер на гумите 235/75/15 , а за ГИ въобще не се чуди а го монтирай и си карай евтино .Първоначално публикуван от stasco Преглед на мнениеО-да!Останах изненадан от това решение на японците,но какво да се прави.....Но едно не ми е ясно-от какво се пукат изпускателни колектори?Опела не е каран извън пътя да предположим, че студена вода е поляла колектора....?А също не знам дали мога да сложа 15 цолови джанти без да опират на спирачните апарати?Ще съммного благодарен ако някой ми даде жокер за това дали да сложа газ на този двигател-имам един газов инжекцион и се чудя дали да го сложа или да си карам на бензин?
Коментар
-
Първо честито за жипката!
Оригиналните джанти на ОФБ са 16 с гуми 245/70/16, май 15-ки са когато е с евтиното изпълнение и е на метални джанти.
Относно газтта, аз карам ОФБ КБ 2.2 2000г. сложих и газов инжекцион, вече 10к нямам никакви проблеми, като изключим това, че бяха сложили по-тънки тръби на изпарителя и над 3000оборота прекъсваше. След като ми смениха тръбите с по-дебели всичко се оправи.
Мястото на бутилката е зад задният мост, има нужда от малко преправяне, но става лесно, а багажника остава празен, някъде бях описал със снимков материал как става.
Коментар
-
Аз моята я взех от Германия с 2 комплекта джанти и гуми - и железните и алуминиевите са 16-ки.Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнениеОригиналните метални джанти на Фронтера Б са 15" с размер на гумите 235/75/15 ...Казано е:
-"Обичай ближния",
щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар