Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с газовата уредба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с газовата уредба

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
    А пък при мен C20NE имах емулатор, и не ми светеше лампата въобще. Да обаче емулатора остаря и не искаше да изключва газовата уредба. На загасен двигател си оставаше да свети зелената лампа на копчето. И съответно отсаваше включена газовата уредба. Изскубване на емулатора и всичко е ок. Само че и смяна на копчето, защото тя го ръководеше. И сега присветва лампата на чека, но по никакъв начин не ми пречи и не натрупва грешка. Симулаторите на дюзите ги оставихми защото още работят.
    Да не би да бъркам, но смисъла на емулатора не е ли, не да не свети лампата, а да работи в комбинация със стъпково моторче на изпарителя? Защото при мен беше махнато това моторче и дори да работеше емулатора нормално не виждам ползата му при мотор C20NE и при почти всички опелови бензинови двигатели.
    Какво стъпково моторче при изпарителя?
    Конвенционалното за ППХ-да,другото ми намирисва на италиански изгъзици и решения-видях един път и не му схванах смисъла/оптимизация на горивния процес,икономия.../.

Коментар

Ако е това, за което си мисля, представлява един обикновен шибър, който на празен ход се затваря малко, за да не преобогатява сместа(знаеш как мирише на сурова газ по светофарите). При другите режими е напълно отворен.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
        Какво стъпково моторче при изпарителя?
        Конвенционалното за ППХ-да,другото ми намирисва на италиански изгъзици и решения-видях един път и не му схванах смисъла/оптимизация на горивния процес,икономия.../.
        Не мога да ти кажа точно какво представлява, защото като я купих го нямаше. До колкото ми обясняваха било за икономия.
        Може би това което казва Куздов да е по-вярното за това така наречено моторче.

Коментар

Стъпковото ти моторче е част от ламбда-контрол системата която наистина дозира горивото чрез ламбда сондата на колата и икономия има при мен тя е 2л/100,а чека свети и от спрени дюзи което се решава със симулатор за дюзи или с 100ом съпротивление на релето между кабелите с които са спрени дюзите.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
            .....другото ми намирисва на италиански изгъзици и решения-видях един път и не му схванах смисъла/оптимизация на горивния процес,икономия.../.
            Пламене , ако има поне едно нещо за което жабарите не могат да бъдат упреквани - това е че разбират от газови уредби. И ги монтират грамотно. Изгъзъците са у други хора.
            Проблема обаче идва от това че за елементите на АГУ-то , както и за целите автомобили всъщност е валиден израза : " И к*р душа носи." А автомобилната пазарна стратегия по света е тази душа да издържа 5-6 години и после на скрапа . Не са пресмятани за втори живот в Бг.
            Аз също имам "такова нещо" - шибър ( както писа Куздов под твоя пост) . От време на време иска регулировка.
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
              Ако е това, за което си мисля, представлява един обикновен шибър, който на празен ход се затваря малко, за да не преобогатява сместа(знаеш как мирише на сурова газ по светофарите). При другите режими е напълно отворен.

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              ..........Аз също имам "такова нещо" - шибър ( както писа Куздов под твоя пост) . От време на време иска регулировка.
              Защо ми се струва,че говорите за СтартПетрол?Слагат го предимно при монтажа на пълните инжекции с обикновенно газово!При режим на ниски обороти изпарителя сам си знае работата!Дай те някаква снимка на "такова нещо-шибър".

П.п. Аз какви инженерни изпълнения на Италианската мисъл съм виждъл не е истина!По възможно най-сложния,и объркан вариант!Изключение са големите марки!

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
                ...
                П.п. Аз какви инженерни изпълнения на Италианската мисъл съм виждъл не е истина!По възможно най-сложния,и объркан вариант!Изключение са големите марки!
                И аз съм попадал на бисерни изпълнения по монтаж на газови в Италия. Не изключвам вероятността конкретните "италианци" да са се казвали Хасан приерно, но както и да е.

За емулатора на инжекторите - това са си най-обикновени резистори. В зависимост как е програмиран компютъра, може съвсем без тях, може да е някакво мижаво съпротивление (някои го спомена по-напред в темата), понякога се налага да са си ячки резистори със стойност, съизмерима със съпротивлението на дюзите. не знам на конкретния мотор компа какво търси и дали търси изобщо, но в най-лошия случай въпроса се решава с 4 резистора 12-15 ома/ 5-10 вата, струват около 30 стотинки бройката, единия край на управляващия кабел на дюзата, другите общо, към точката в която се прекъсват дюзите - просто общия край се превключва към дюзите на бензин и към резисторите на газ. Работа за един час с все механичния крепеж (важен момент) и окабеляването.

Ламбда-залъгалките никак не ги уважавам, но то си е мое мнение
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Аз съм попадал на емулатор за дюзи ..... вътре си е с бобинки ..... ...
                  Почти, като истинска дюза ..... и по съпротивление и индуктивност .....
                  Знаеш, Т(и) .... сигнала на какво прилича .... те това беше едно към едно ... чак в първия момент се .... .... та се наложи да отварям въпросния емулатор.
                  Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Здравеите и от мене и аз съм 2.0 бензин 97г .Имах същият проблем като колегата Чека ми светваше като е на газ от там при диагностик , човека ми каза че ми триябва задалжително Симулатор че ланда сондата ставала много ленива като е на газ, по-точно заспивала в някакви си граници които си избере и до там - чека светва.Сложих въпросния емулатор и чека започна да присветква когато си поиска,от там пак при диагностика - почистване на грешки и чека 10 минутки не светкаше след това отново , Та пролемът ми се оправи след като смених Дебитомера - чистене на грешки и всичо си е ОК.
                    Добре е човек да има и в пъкала приятели.:)

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                      Аз съм попадал на емулатор за дюзи ..... вътре си е с бобинки ..... ...
                      Почти, като истинска дюза ..... и по съпротивление и индуктивност .....
                      Знаеш, Т(и) .... сигнала на какво прилича .... те това беше едно към едно ... чак в първия момент се .... .... та се наложи да отварям въпросния емулатор.
                      хих, това може да отвинти кофти номер, особено, ако не го очакваш
                      Въпроса обаче е: струва ли си? Все пак начините, по които компа може да се усети има ли дюза или не, не са чак толкова много и обикновено се избира най-простия. Съответно и залъгалката, ако изобщо има нужда от нея.
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Колега-защо не пробваш да извадиш стъпковия мотор който се управлява от ландата и на негово място да сложиш обикновен двойник с винт за регулиране на газта?така ако е от него ще стане ясно..Може да опиташ и с реле за да прекъснеш сигналния кабел от ландата-обикновенно кислородното съдържание в отработените газове не е в оптимални стойности и компа се шашка..
                        Mitsubishi Pajero 3,2 DI-D

Коментар

Компютура взима информация и от детонационния датчик.

Коментар

Първоначално публикуван от todor georgiev Преглед на мнение
                            Компютура взима информация и от детонационния датчик.
                            Това го казваш във връзка с???
                            Никой ли не чете цялата тема? а не само последния пост?
                            no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X