Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с газовата уредба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с газовата уредба

Здравейте колеги.
    Проблема е следния.
    Колата е ОФА КБ,мотора е C20NE със обикновена газова без емулатор на ламбда сондата при което ми светеше (check) лампичката.
    Реших да слагам емулатор понеже четох по форума че колеги са решили така проблема.Да ама не след монтажа му при запалване на двигатела лампата гасне за около секунда и пак светва.
    Емулатора го мерих работи си нормално,напрежението му варира някъде от 0.2 до 0.8 волта,вързан е правилно както си е по схемата на черния кабел на сондата.
    Дайте съвет къде може да е проблема
    Направи ми впечатление че при работа на бензин като разкача куплунга на сондата нотора не минава в авариен режим, това нормално ли е.
    Последно редактирано от Ясен; 28-02-10, 21:17. Причина: кресливо заглавие

До: Проблем с газовата уредба

Ами аз съм с електрическа газова на същият двигател и имам емулатор.
    Забелязах че свети лампата Чек Енджин при две положения
    1 при много напън - вероятно горивната смес пообеднява макар че не съм я душил изобщо
    2 при проблем в системата - било то разхлабени скоби или спукан въздуховод или избили кабели и т.н
    при вторият случай започва и да гърми
    BMW X6

Коментар

Ако не ти променя работата на ДВГ със светеща лампа не се занимавай с емулатари , аз карах 1 година така без каквото и да било изменение (стабилни обороти , нормален разход , достатъчна мощност).

Коментар

Първо, вероятно чека не свети само от Ламбдата-проверка на компа за грешки!
        Второ, щом няма промяна значи и до сега си е бил в сервизен режим-проверка за грешки.
        Та и при двата случая требе да се бодне кламера и да се чекне компютъра, вярвай ми всичко ще си каже!
        Алтернативата е да я водиш на елкон и да се ръсиш парички!
        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

проблема е ,че компа хваща неработещи бензинови дюзи и светва чека.
          Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Aз съм със същия мотор, без емулатор и чека не ми свети.
            Не е заради дюзите.
            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
              проблема е ,че компа хваща неработещи бензинови дюзи и светва чека.
              И при мен е така. На мен ми свети със сигурност от дюзите - проверено.
              Двигателя е C24NE.

Коментар

при всички положения е от това ,че дюзите се изключват когато преминеш на газ.
                Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Симулаторът на дюзи не е цифра,нито връзването му е някаква философия.
                  Това след самодиагностика,ако покаже неработещи дюзи.
                  Може някой газаджия да си е оставил ръцете,ти после слагай всякакви оптимизатори и тръскай портмонето.

Коментар

Симулатор за 4 цилиндров двигател(за дюзите) има направо с буксички за да не се режат кабелите, това за да огасне лампата и после почват едни проблеми с паленето на бензин на студено, което се оправя с прекъсване на ламбда сондата с реле на газ да не работи, това реши проблемите при мен. Моя двигател е X20SE, според fanatik за C20NE не е необходим емулатор за дюзите.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                      Симулатор за 4 цилиндров двигател(за дюзите) има направо с буксички за да не се режат кабелите, това за да огасне лампата и после почват едни проблеми с паленето на бензин на студено, което се оправя с прекъсване на ламбда сондата с реле на газ да не работи, това реши проблемите при мен. Моя двигател е X20SE, според fanatik за C20NE не е необходим емулатор за дюзите.
                      Моята я взех със симулатор/C20NE/,но в интерес на истината пак присветваше/при повечко газ,нямах емулатор на ламбда сондата/.Обаче при меренките ламбдата беше ленива история/мъртвец/ и си реших въпроса кардинално.Компа стана обслужващ 20NE мотор-сега просто не ми се занимава да оскубя и симулатора на дюзи.Чека не ми е светвал и половин път във връзка с храненето на газ.
                      За работенето след интервенциятя-работи.Когато сменях въздушния филтър,бях забравил да закача куплунга на дебитомера-веднага се облещи.

Коментар

Тия дни ще се опитам на направя самодиагонозтика да видя какви грешки ще обади ECU-то,обаче имам проблем с намирането на куплунга на компа.Открих един червен куплунг зад фара от към акумулатора обаче не съм сигурен че е той.
                        Моля някой да подшушне къде да го търся тоя куплунг.

Коментар

Щом ECU ти търси дюзи сложи емулатор за дюзи,добре е да пропуска 5-6V за да може да отчита верига а дюзата не отваря.На този мотор не му пречи чека,че свети.
                          Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                          АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от vesosi Преглед на мнение
                            Тия дни ще се опитам на направя самодиагонозтика да видя какви грешки ще обади ECU-то,обаче имам проблем с намирането на куплунга на компа.Открих един червен куплунг зад фара от към акумулатора обаче не съм сигурен че е той.
                            Моля някой да подшушне къде да го търся тоя куплунг.
                            Това е куплунга за диагностика,а как се диагностицира го има в раздела-конкретна тема е.
                            Май утре ще я залепя,не е по-назад от пета страница мисля.

Коментар

А пък при мен C20NE имах емулатор, и не ми светеше лампата въобще. Да обаче емулатора остаря и не искаше да изключва газовата уредба. На загасен двигател си оставаше да свети зелената лампа на копчето. И съответно отсаваше включена газовата уредба. Изскубване на емулатора и всичко е ок. Само че и смяна на копчето, защото тя го ръководеше. И сега присветва лампата на чека, но по никакъв начин не ми пречи и не натрупва грешка. Симулаторите на дюзите ги оставихми защото още работят.
                              Да не би да бъркам, но смисъла на емулатора не е ли, не да не свети лампата, а да работи в комбинация със стъпково моторче на изпарителя? Защото при мен беше махнато това моторче и дори да работеше емулатора нормално не виждам ползата му при мотор C20NE и при почти всички опелови бензинови двигатели.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X