Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на Фронтера

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Покупка на Фронтера

    До колегата drizzt вземи си Фронтерка която ти е на сърце то кола след покупка за стягане няма колкото за консултация каквото видиш ти и друг ще види толкова като и работи всичко другото гаранция франция важното е късмета
    [SIGPIC][/SIGPIC]

    Коментар


    • #17
      До: Покупка на Фронтера

      Здравейте,

      да използвам и аз темата. От няколко месеца ми се върти из главата идеята за 'жипка . Мисля си за 4Рънър или за Фронтера. До момента изчетох доста голяма част от форума и стигам до заключението, че това са доста различни автомобили(Опел и Тойота), а и като начало май Фронтера е по-добрият вариант за първи 4х4 автомобил (от гледна точка разходи по обслужване). Доста противоречиви са споделените данни за разхода на гориво (спрял съм се май на Фронтера Б, 2.2DTI мотора, дълга база с клима и повечко екстри). Бихте ли споделили малко по-вече информация с различните разходи по ремонтите, а и ако някой има идея да си сменя 'жипката за 'талянски лек автомобил да свирка?!
      Последно редактирано от CBET; 13-02-10, 23:12.

      Коментар


      • #18
        До: Покупка на Фронтера

        Добре дошъл! Както правилно си разбрал, 4рънър и Фронти са съвсем различни возила и сравнението е доста трудно. За разходите никой не може да ти каже точно какви са, защото едни си сервизират колите сами, други ходят "на доктор". Зависи и от конкретния екземпляр, от кой град си и т.н. В най-общи линии, първоначалните задължително-препоръчителни разходи са по обслужването-масла, ремъци, филтри и т.н. Отдели няколко часа и прочети темите с проблеми в подфорума. Ще се изненадаш колко полезна информация има и ще си спестиш излишни терзания....
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

        Коментар


        • #19
          До: Покупка на Фронтера

          Първоначално публикуван от CBET Преглед на мнение
          Здравейте,
          -------
          Бихте ли споделили малко по-вече информация с различните разходи по ремонтите, а и ако някой има идея да си сменя 'жипката за 'талянски лек автомобил да свирка?!
          При мен с дългата база Б 2.2 разхода на нафта е както казва колегата kiriko по-горе.
          8/7.5 на магистралата(СФ/СС, СФ/Сандански), 11/12 градско в София а със много юркане и кофти терен в планината съм я вдигал до 13,4.

          Има и една таблица някъде по-нагоре из форума попълнена от потребителите където можеш да видиш повече инфо за разли§ните варианти на фронтерата и други джипки.

          Хайде успех и късмет.

          Коментар


          • #20
            До: Покупка на Фронтера

            Абре момци , а стига с тоя разход вече , а ? Не ви ли стана ясно , че който иска джип - предварително трябва да е претръпнал като погледне гърловината .
            Сега по въпроса на колегата от първия пост : За целите , които искаш джип - модела от картинката си е супер ! Пътуването до вила не е хард , така че заводското изпълнение е достатъчно. Парт- тайма по нищо не отстъпва на "фул" в случая. Освен това - за семейни хора дългата база е по-удобна. Е , в сравнение с късата - този двигател я прави малко по-тромава . Но предполагам , че не мислиш за състезание .
            С други думи : ако е читава машинката - взимай и няма да съжаляваш !
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

            Коментар


            • #21
              До: Покупка на Фронтера

              Колега на външен вид джипа е добър но задължително трябва да бъде огледан и пробван от грамотен човек.По възможност и диагностика във сервиз ще ти помогне много за да не започнеш веднага със солидни капиталовложения.Наскоро попадах на такова неустоимо предложение с всички екстри.При пробата се установи че турбокомпресора е приключил жизнения си път,компания в отвъдното му правеше и съединителя.Така че ако всичко е наред купувай,но при най малкото съмнение бягай към следващото предложение.

              Коментар


              • #22
                До: Покупка на Фронтера

                Здравей колега,изборът ти е добър,колкото до бюджета също,остава да доуточним броя на вратите и от каде си,ако си от София или около Лозан-0898780604 е твоят човек.Успеx в избора.
                Какво е това 4x4...:confused:
                [FONT=Arial Black]Мечтите са си твои,ако ги споделиш със друг си е за твоя сметка...:rolleyes:[/FONT]

                Коментар


                • #23
                  До: Покупка на Фронтера

                  За разхода в София искам само да напомня че не може да е еднозначен.За баща ми градско е от Младост до друг краен квартал.Разхода е около 11.За мен градско е идеален център.Със колата на баща ми под 16 не падам.В София разхода е относително понятие и е във връзка с маршрута.
                  Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                  NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

                  Коментар


                  • #24
                    До: Покупка на Фронтера

                    Колега моята е същата кото тази която си харесал.Относно разхода градско ми дава 9.7 шосе 6.1 нафта.Мисля че като се има предвид габарита и тонажа е супер а и както каза колегата това е джип.Иначе е супер колица.
                    Успех!

                    Коментар


                    • #25
                      До: Покупка на Фронтера

                      Здравейте,
                      Стига с този разход градско, особено Сф, че аз карам Астричката от Разсадника до руската църква и обратно всеки ден ( общ километраж 11 км по малките улички и 45 мин време в път ) - питането разход на 100 км или в часове работещ автомобил да засичам
                      Доколкото знам аз съм с най-големия по обем двигател сред фронтерите и тази събота и неделя се учех да я карам по доста сняг с включен 4х4, бавни и 4 души ( 2 бяха деца ) из баирите на вилата и за около час разходка сигурно съм хвърлил 10 л бензин за има няма 20 км баирчета .
                      Това е джипка, разходите ще са ти по-големи, но определено ще си в долната граница в сравнение с други модели и марки...
                      Аз лично предпочитам бензин и е почти невъзможно да ме качиш на дизел, освен ако не е като при братовчед ми, който си има спедиторска фирма и кара само с дизел и консумативи от Германия и като запали Паджерото се чудиш дизел ли е или бензин
                      Смятам, че колегите го казаха пределно ясно и да не "спамим" повече: Взимаш човек, който разбира от джипки ( ОФБ ) с теб, сега има сняг, правите тест на абсолютно всички екстри, включително и на задната чистачка, че се оказа, че моята примерно не винаги тръгва, а когато тя предцени, диагностика на двигателче, компресия, за дизела колегите да се изкажат, качваш я на равен асвалт, газ да ускори до 130-140 дали трака нещо при висока скорост, дали те дърпа на ляво дясно, пусни волана и т.н. След това от тази висока скорост почни рязко да спираш до 0, за да провериш ABS, спирачки, че все пак жена си ще возиш. След това да споделя един сериозен недостатък на дългата база: намираш едно прилично баирче с "кишав" сняг и в джипката да сте ти и продавача, най-много само един, но по-слаб човек на задната седалка и накарай продавача да ти демонстрира ОФБ на баирче с перфектни гуми, но киша около 15-20 см и навън температурата да е около 7-10 С положителна, какво става: дори отзад да си с LSD ( и двете гуми въртят едновременно ), при включено 4х4 ще върти и по-малко натоварената предна, ти гарантирам, че направо ще се отчаеш колко е слаба на баирчето и ако е по-големичко даже няма и да го преодолее--> причината е че задницата е много лека ( колите за продан ги държат с почти празни резервоари ) и дефакто дърпа предната гума и каквото хване от задните, но джипката почва да се тресе и за засяда. Това е един пример как може да преговаряш за по-ниска цена с мнение, че това е боклук и не може с нови гуми всичко включено и т.н. да издрапа малък баир..
                      Мисля, че при късата база няма такъв проблем, но не съм сигурен...
                      Преди около 7 месеца и аз имах същите терзания като теб, но определено всичко в живота е късмет и човек, който да го ръководи
                      За тези пари изглежда добре, гледай хубаво и като се спреш на колата с мнение, че това е твоята, дай малко повече пари и време за преглед и смело напред.
                      Успех !!!
                      Успех и дано да сме колеги по джипки...
                      Opel Frontera 2000 [SIZE=3][COLOR=red][B]3,2[/B][/COLOR][/SIZE] V6 205 hp

                      Коментар


                      • #26
                        До: Покупка на Фронтера

                        Привет,колега!За мен късата база фронтера е по добрия вариянт,по проходима е.Дългата е по тромава.А относно двигателя ,аз предпочитам да е бензинова.За дизела сам чел,че фронтерите 2.8 мотора им е на исузу и са по здрави.
                        Последно редактирано от maxxx; 16-02-10, 10:45.

                        Коментар


                        • #27
                          До: Покупка на Фронтера

                          Моят служебен "крайцер" Ц15 1,9 Д е почти празен през повечето време и под 8,5/100 не пада. Е, и под 3000 об./мин рядко пада .... Та не го мисли много разхода, ако е добра колата скачай смело.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

                          Коментар


                          • #28
                            До: Покупка на Фронтера

                            Първоначално публикуван от drizzt Преглед на мнение
                            Здравейте,

                            понеже живея във вилна зона и пътят до там е малко проблемен, особено при неподходящи метерологични условия, се реших на джип. Бюджетът ми е около 10 хил лв. и сред всички марки, които провертих, Фронтерата ми се стори най-добър вариант....
                            Какво стана, колега? Насочи ли се към твоята джипка?
                            Казано е:
                            -"Обичай ближния",
                            щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

                            Коментар

                            Активност за темата

                            Свий

                            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                            Зареждам...
                            X