Здавейте,след като не намерих каквото ме интересува с търсачката реших да пусна нова тема относно моя проблем.От доста време колата ми си мени оборотите след като позагрее нормално и варират между 700-900 приблизително.Докото е студена са стабилни.Понякога се случва да придърпва при потегляне.Веднъж свалих моторчето и го почистих със спрей ,излязоха доста мизерии,но нищо не се промени.Мислите ли ,че е за смяна или да търся проблема другаде?Моля ако някой се е сблъсквал с такъв проблем да пише.Колата е ОФА КБ 2.0 96г. без АГУ.Благодаря предварително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с ниски обороти ОФА КБ 2.0
Свий
X
-
честно казано ми се чува леко пращене от към колекторитено не мога да разбера от коя от двете гарнитури може да е.Не съм очаквал,че това може да е причината ,и скоро ще се заема с гарнитурите.Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнениеАз бих проверил магистралната генерация на изгорелите газове за пробойни ,особено на колекторите!
Успех.
За работенето работи ,но дали е в норми как да разбера.Трябва ли да ходя на елкон или мога да измеря с мултицет?Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнениеПродължавайки мисълта на Стеф ако всичко е наред бих замерил и ламбда сондата дали работи в норми.Не дали работи а дали работи в норми подчертавам.
Последно редактирано от maxxx; 12-02-10, 21:38.Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
Subaru Forester 2.0 d 2010
Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011
Коментар
-
До: Проблем с ниски обороти ОФА КБ 2.0
Става и с мултицет,но ако не си го правил е тегаво.Паралелни сонди на включен куплунг и сондата трябва да е пъргава на дисплея-от 0.3V до 0.9/1.0V да прави скокове/за секунда да кажем/.Ако не можеш-иди на стенд,иначе ще ти е невярна информацията за кислородния сензор и може да тръгнеш да търсиш дефект в грешна посока.
После-грешни пари.
Както си прецениш,разбира се.
Коментар
-
Забравих да уточня,че когато извадя куплунга на моторчето за празен ход при загрял нормално двигател оборотите стават стабилни,което ме навежда на мисълта,че проблема може да е в самото моторче,ама де да знам.
Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
Коментар
-
Тцъ, това значи, че моторчето си работи. По-вероятно е ламбда-сондата да дава грешна информация и компа да се бори като прасе с блажен вестник да компенсира. Иди на една диагностика и ще си каже."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Благодаря за оказаната помощ,днес видях в Аутодата лесни методи за самодиагностика и ако не се справя отивам на майстор,че те спецовете в Силистра се броят на пръстите на едната ръка.Доколкото ми е известно в този подфорум няма други от Силистра,но ако има нека ми препоръчат някой спец.
Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар