Обява

Свий
Няма добавени обяви.

OFF Road Новак(по неволя)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: всички ОФ фенове

Мерси на всички за съветите!Ако не съм нахален, може ли да ми препоръчате теми(линкове) от къде да започна със образоването.Трябва да почета за да достигна ниво на което все пак можем да си комуникираме на някакъв нормален език.Има основни термини които за мен нищо не означават все още.Има неща които гледам като индианец, макар да се имам за човек с добра техническа култура.Например: има едно копче до кормилната уредба в дясно обозначено с знака за диференциал и със реотанче за подгряване.Това какво е?Подгряване на диференциал?!Ако е така, кога спира да нагрява, кога се ползва?! Може да се смеете, но за пръв път се качвам на "джипка".

Коментар

До: OFF Road Новак(по неволя)

Успех с решаването на проблема. Проверката на подгряването правилно първата стъпка. Ако обаче всички свещи са здрави, пробелема може да е въздух в системата. Абе хубаво каза колегата по-горе хубаво е да си я погледне професионалист.

ПП - Моля ако имаш възможност снимай джипката. Мен лично ме интересува повече салона. Все пак ще търся същата живи и здрави .

Коментар

Мерси на всички колеги! Искам да ви питам дали се събирате някъде на по раздумка? За колегите от София или наблизо. Ако е така дали мога да се присъединя към едно такова мероприятие, да се запознаем, да полафим и да ви покажа моята придобивка.

Колега, салона е перфектен, няма нито една забележка.Няма скъсано, няма захабено, само тавана е малко опушен(тъмен) трябва да се поизпере май.Волана е с оригиналнта кожа, не е претапициран тук-говорих с професионален тамицер.Абе ако искате можем да се видим и да ви покажа "перлата".Не ми харесва озвучаването.Много дървено изпълнение!
        Последно редактирано от maxxx; 22-01-10, 21:07.

Коментар

Първоначално публикуван от jamie1975 Преглед на мнение
          .... само тавана е малко опушен(тъмен) трябва да се поизпере май.
          Сакън! Не го пери в никакъв случай! Ще се отлепи и ще стане на мехури. Пробвай да го изчистиш със специалната пяна БЕЗ вода, ако толкова те дразни, но вероятността да остане на ивици е доста голяма. По-добре не му обръщай внимание и скоро няма да ти прави впечатление... Ако толкова държиш да е перфектен направо го претапицирай, но при професионалист, че ако го прекършат- няма оправяне.
          ... може ли да ми препоръчате теми(линкове) от къде да започна със образоването....
          Ето: http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=80
          Чети наред, ще се изненадаш колко "скрита" информация има
          Последно редактирано от kuzdov; 22-01-10, 22:47.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Пич честита придобивка.Повечето проблеми ги забрави,защото като чета ,ако искаш да стане перфектна ще се изненадаш,колко ще ти струва.То турбо,то ходова част,то масла и филтри,то хъбове,гуми,аудио(а може би и видео),то парктроник,аз дори пребоядисах цялостно за всеки случай,когато нямаше вече каква изгъзица да сложа.....плаша се.За онзи звук..дразнещият му обърни внимание защото щом те дразни значи има проблем.Рециклиране на турбото в най-лошия случай е около 300 лв.Връщат ти го все едно излиза от завода,лъскаво та лъскаво... и работи.Това дето ти шуми при скорост 140 км е добре,за да не я караш така.Дизела е пенсионерски автомобил,подгрявай си го преди тръгване,карай го в нормални обороти и в оптимална температура,чакай 15-20 секунди преди да изгасиш,защото охлюва грее няколкостотин градуса и ще си го имаш дълго време.

Раздумката е тук,така и не организирахме фронтераджиите.Хубави срещи стават в раздел разходки (http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...30#post1008430 - ето една подходяща среща)...хубаво натоварване на колите също там,лаф тук,акъл при споменатите майстори.

ПС:Много ме изкефи копчето за подгряване на дифовете.;-))))))))))))))))))Я го снимай.Късия лост знаеш ли за какво е;-))))))))))))))))))не ми забелязвай ,не се подигравам,позабавлявах се,това е другата страна на форума-забавната.
            Последно редактирано от adwokat; 22-01-10, 22:06.
            Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
            NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

До: ADWOKAT

Може и смешно да звучи, но наистина не нзам за какво е коп4ето ж ляво от кормилото.Намира се до копчето за задната чистачка.Има знак на диференциал с реотанче вътре в него.Като го натисна светва и след 1500 оборота се чува цъкане на реле.За какво е това копче.Питах 100 човека никой не казва.

Коментар

Не е деференциал а е моторче, това е един вид ръчна газ или смукач който да повиши оборотите на мотора за по бързо загряване
                МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

До: ADWOKAT

Може и смешно да звучи, но наистина не нзам за ......Питах 100 човека никой не казва.
                  Ами и Лозан не си питал, ама ти е отговорил човека, а и мен не си пък и не си се дотъркалял да си клюкаме за "жипки" лочейки кафе, да се поровим малко в снега на полето и други офф-роуд радости а телефона ми е в подписа (онези цифрички под поста ми, т.е. като ти дойде музата, звънкаш дотъркаваш се и ....
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

До: Дядо Владо и Лозан

Благодаря и на двама ви.Мерси за точното обяснение.Не ми остава време,много работа много тичане(а било криза) иначе ми се иска да се запозная с хора от форума.Да се пообразовам малко, а и да се понауча на някоя и друга тънкост на оффроуда!АЗ СЪМ ПЪЛЕН ЛАИК В ТАЗИ ОБЛАСТ.Извинявам се на всички които съм бил досадно невеж!!!Но мисля че е човешко.Вие някъде събирате ли се?Имате ли си място и ден?Някакви по леки излетчета парвите ли?

Коментар

......Някакви по леки излетчета парвите ли?
                      Виж в раздел "разходки" http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=87
                      Последно редактирано от maxxx; 05-02-10, 19:11.
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

И аз съм в почти същото полужение като колегата създал темата
                        баща ми има ОФ 2.4 бензин дълга база 1995г. това лято навършвам 18 и мисля да я приватизирам и започнах да я заглеждам по обстойно имам вече няколко OFF-ROAD излета в сняг и забелязах 2 неща когато съм на 4x4 бавни при по голямо натоварване се чува някакво виене от към скоростната кутия ако не се лъжа (баща ми знае за него ама не му се занимава ....) и другото е също при по голямо натоварване се чува някакво щракане от предните колела пак при 4x4

П.П. чета доста напоследък много съм се влюбил в тая машинка и като му дойде времето искам да си я стегна и съм решил да се пообразовам предварително за да не ме мамят майстори нагоре и надолу.

Коментар

Първоначално публикуван от Wonder Преглед на мнение
                          И аз съм в почти същото полужение като колегата създал темата
                          баща ми има ОФ 2.4 бензин дълга база 1995г. това лято навършвам 18 и мисля да я приватизирам и започнах да я заглеждам по обстойно имам вече няколко OFF-ROAD излета в сняг и забелязах 2 неща когато съм на 4x4 бавни при по голямо натоварване се чува някакво виене от към скоростната кутия ако не се лъжа (баща ми знае за него ама не му се занимава ....) и другото е също при по голямо натоварване се чува някакво щракане от предните колела пак при 4x4

П.П. чета доста напоследък много съм се влюбил в тая машинка и като му дойде времето искам да си я стегна и съм решил да се пообразовам предварително за да не ме мамят майстори нагоре и надолу.
                          Почети още малко и ще намериш отговор и на 2-те неща за които питаш.
                          no signature no problems

Коментар

Ок ще почета още имам още един въпрос кото копувахме джипката ни казаха като изключваме предния мост да връщаме назад 2-3 метра има ли смисъл от това

Коментар

Първоначално публикуван от Wonder Преглед на мнение
                              Ок ще почета още имам още един въпрос кото копувахме джипката ни казаха като изключваме предния мост да връщаме назад 2-3 метра има ли смисъл от това
                              Да,така отключваш хъбовете.Ама наистина има много да четеш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X