Обява

Свий
Няма добавени обяви.

OFF Road Новак(по неволя)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• OFF Road Новак(по неволя)

Здравейте момчета!(може и момичета да има).От София съм и май съм на път да стана един истински запален "off road-er", макар и по неволя. Защо по неволя? Всъщност аз отдавна имам идеята да стана един горд притежател на Фронтера(още от детските години). Но съдбата сама избра момента. Всички знаем в какви времена живеем, и един "приятел" не успя да ми върне едно "скромно заемче" и ето аз вече притежавам утешителна награда-Opel Frontera 2,8 TDI Isuzo,1995 г., дълга база със всичките му там глезотийки.Аз съм пълен лаик в познания, знания и умения за такива автомобили.Моля ако има желаещи, да драснат по един съвет: Да си я оставя ли за себе си или да я продавам?; Къде и кой може да хвърли един поглед какво и в какво състояние са ми харизали.
    Ще съм благодарен на всеки от Вас, да ме "просветлите" в таз тема табу за мен(поне към този момент). Аз се занимавам с инструменти и винтови компресори-там аз ще помагам стига да има нужда!!!
    Ето ми и телефона за всеки случай-0889 315 518

До: OFF Road Новак(по неволя)

Здравей, да ти е честита придобивката . Като цяло имаш най-добрите предпоставки при Опел Фронтера А. Съдейки по твоята професия разбирам, че си технически грамотен човек. Огледай я сам ако откриваш ръжда кажи каде(може и да не е много притеснителна ако се оправи навреме)? Мотора ти се е прославил с времето като надежден, здрав, и безпроблемен. Ако по него има течове ориентирай ни каде и на какво? Покарай я извесно време и виж има ли аномалии в работата му. Нещата на който трябва да наблегнеш са сутрешен студен старт, пушилка при загрял мотор, мошност около 2-3500 оборота, работна температура, топъл старт...това са горе долу най-важните към момента. За окачването важи същото като там те съветам да се ослушваш докато я караш за потропвания както и да следиш нейното пътно поведение. За задвижването важи същото. Опитай да локализираш сам повечето проблеми. Шанса да ти сменят нещо здраво в сервиз винаги го има(зависи каде ще отидеш). Дай някоя снимка да я видиме. След огледите може да снимаш забелязаните от тебе проблеми за да могат колегите по-лесно, и по-точно да кажат как да я лекуваш. Също така в раздела има всичката налична информация за първоначалното и обслужване. Въпрос на една вечер здраво четене(вервай ми). Определено ти препоръчвам да се начетеж преди да харчиш пари за каквото и да било

Поздрави

Коментар

Да ти е честита и от мен ще я ОБИКНЕШ както се казва!Колегата преди мен много добри съвети ти е дал,но на мен ми се видя най-добър този с четенето,има писано за почти всичко /с много малки изключения / и ще понаучиш доста от колегите от форума!
      Успех!
      Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ

Коментар

Да му се радваш и да си го ползваш със здраве.
        Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
        Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Да ти е честита джипката.Не я продавай,а скачай във форума.Тук ще ти стане ясно всичко,ако ли пък-не,тогава питай.

Коментар

Стига да няма фрапиращи дефекти , мисля че ще останеш доволен .

Коментар

Хубав джип ти се е паднал с най добрия дизел за Фронтера.Ако нямаш опит най добре иди при компетентен майстор да го прегледа и да си каже мнението.Със здраве да го караш!
              Последно редактирано от tomil; 21-01-10, 09:46.

Коментар

Да ти е честит!!!! На тоя "японец" под капака нафта,масло и повече нерв!!

Коментар

Да ти е честита придобивката, със здраве да си я търкаляш.
                  Уцелил си джакпота както се казва, с тоя мАтор. (ако е читав де...)
                  А най-компетентно мнение може да ти даде тоз мил човек- Лозан(isuzo) 0898780604. Намира се в София, пък гледам ти не си писал откъде си....

maxxx-загледай местоположение горе в дясно,да не пиша допълнителни постове само за това.
                  Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                  Honda CB 919 Hornet
                  0898849413-Светльо
                  Кръвна Група: 0+

Коментар

До: Всички

Благодяря на всички от сърце!И на мен така ми намирисва-май ще скачам при вас момчета с двата крака(4х4).Карам я вече седмица.Като цяло състоянието изглежда добро, почти отлично.За съжаление никога до сега не съм карал такъв дзвер и за това не мога да локализирам няккави особенни проблеми.Ръждите са на места където не може да няма и са в поносими размери.Има потропвания от време на време.Сутрин на студен пали някак си все едно започва от един цилиндър и започва да добавя всички останали.След като му подам газ отзад изпушва и се оправя.Дава за момента много добър разход-с 11 литра дизел от Лукойл съм минал 136 км извънградско.Най-много ме притеснява един свирещ звук(като от задаващ се тролейбус), според мен идващ от турбото.Когато джипката загрее и звука се усилва.Иначе се движи много динамично ускорява, поддържа си 140км без проблеми само ми е много шумен в тоя режим.Това се сещам за момента.

Коментар

Кажи дали виещия звук си мени мени честотата с изфорсирането на мотора, или с нарастването на скороста? В движение или на място се чува? Защото така обяснено може да е от доста неща .

Коментар

До: Ivan

Мени се. Като изфорсираш затихва.При отпускане на педала се чува като електромотор.Иначе темеператури и всичко останало е на ниво.Има и ускорение и динамика>

Коментар

До: Всички

Първоначално публикуван от jamie1975 Преглед на мнение
                          Благодяря на всички от сърце!И на мен така ми намирисва-май ще скачам при вас момчета с двата крака(4х4).Карам я вече седмица.Като цяло състоянието изглежда добро, почти отлично.За съжаление никога до сега не съм карал такъв дзвер и за това не мога да локализирам няккави особенни проблеми.Ръждите са на места където не може да няма и са в поносими размери.Има потропвания от време на време.Сутрин на студен пали някак си все едно започва от един цилиндър и започва да добавя всички останали.След като му подам газ отзад изпушва и се оправя.Дава за момента много добър разход-с 11 литра дизел от Лукойл съм минал 136 км извънградско.Най-много ме притеснява един свирещ звук(като от задаващ се тролейбус), според мен идващ от турбото.Когато джипката загрее и звука се усилва.Иначе се движи много динамично ускорява, поддържа си 140км без проблеми само ми е много шумен в тоя режим.Това се сещам за момента.

Като я запалиш студена, не подавай много газ веднага че на турбината не и е хич добре.
                          А свирещия звук е от турбината, нормално е (така каза на Лозан брат му-Цецо) Също така се чува свирене и след като изгасиш двигателя(като от центробежен филтър на ЗиЛ 130 ) затуй и преди да загасиш не форсирай и оставай да поработи на празен ход 30 сек -1 мин.
                          Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                          Honda CB 919 Hornet
                          0898849413-Светльо
                          Кръвна Група: 0+

Коментар

До Мetal Heart

Благодаря Светльо.Мен все пак ми се струва че не е нормален този звук.Прекалено ми е дразнещ.Не вярвам да е така, макар и с водно охлаждане. А за особенното палене ще погледна за някоя опрасена подгряваща свещ-като за началo.
                            Последно редактирано от jamie1975; 21-01-10, 23:25.

Коментар

До: До Мetal Heart

Първоначално публикуван от jamie1975 Преглед на мнение
                              Благодаря Светльо.Мен все пак ми се струва че не е нормален този звук.Прекалено ми е дразнещ.Не вярвам да е така, макар и с водно охлаждане. А за особенното палене ще погледна за някоя опрасена подгряваща свещ-като за началo.
                              Честито колега и от мен но щом все пак имаш съмнения,и Светльо ти каза и аз ти го казвам Лозан е твоят човек.На всички твои въпроси той има отговор,няма смисъл повече да гадаем какво и е. Лозан.тел-0898780604.
                              Какво е това 4x4...:confused:
                              [FONT=Arial Black]Мечтите са си твои,ако ги споделиш със друг си е за твоя сметка...:rolleyes:[/FONT]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X