Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за турбо за OФА 2.3Д

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ за турбо за OФА 2.3Д

Да вярно е но това може да се промени. Що се отнася до усещането, би трябвало да го усещащ и при тези обороти, в противен случай жипката е извънредно тромава и мудна, според мен просто не му обръщаш внимание. Шума се чува от дясно и представлява нещо като извиване.
    Някой знае ли за американски лагерни турбини има ли в България или сайт за поръчване
    модела на турбуната : ККК ATD _ 23DTR101 DK 1453149706404 8600103K

Коментар

http://www.cheltenhamradiators.co.uk...lfrontera.html
      http://www.turboost.lt/eng/catalog.php?m=KKK&fam=K14
      Пробвай тези.... А и във втория линк има доста марки и модели, които може да ти помогнат в намирането
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Кесов (kiki45) Преглед на мнение
        ...Имам и следния въпрос-вярно ли е,че турбото на 2,3-то сработва над 2400 оборота?Аз рядко надвишавам 3000,и то в по-екстремни ситуации.Карам с около 2100-2500 оборота,но нито чувам турбината,нито усещам някаква разлика във вървенето.
        Да и при мен е така като го описваш в началото ! При мен започва да вие на 1500 об., а турбо-ефекта се усеща чак към 2300-2400. За разлика от твоето, моя "охлюв" вие яко !

Иначе модела е ККК К14...но до колкото си спомням "фамилията" на К14 беше голяма. Имам и Ауди А6 2.5 TDI '96....по каталог и то е с К14, но на пръв поглед студената част ми изглежда малко по-голяма от тази на Опела ! Може и да греша...нз !
        Иначе, ако още търсиш ново турбо мога да ти дам една фирма дето има ЗА ОМЕГА 2.3 на цена близо 1400лв.

Ето линк от Гугъл. http://tangen.nu/linked/dsc08144.jpg автора пише, че и двете имат табелка К14 !

Успех !

Коментар

Тези фронтери ваште с 2.3 мотора имат ли катализатор?
          Защото ако има и го махнете турбините ви ще утихнат значително много. Като се запуши катализатора на турбодизела турбината става по шумна. И като се махне, турбоефекта става по плавен още от по-ниските обороти.

Коментар

Моята е без катализатор-все пак е 94-ти набор.

Коментар

И моята е '94...има едно "гърне" след турбото до скоростната кутия (пада се под шофьора), но не съм сигурен дали е катализатор !

Коментар

Явно наистина 93-94 година още не слагат каталризатори на дизелите.
                Това беше просто предложение от моя страна да се олекоти работата на турбото, но щом като няма катализатор това за което говорех няма да стане.

Коментар

По принцип си търся нова турбина така, че всяка информация ще ми баде полезна.Сега съм по дирите на американски лагерни турбини, които по презумция са по - добри от другите. Такава са монтирали на един мой приятел с Интеграле и е на съвсем приемлива цена от 800лв. моята офа е 93год и имаше катализатор но е премахнат отдавна .

Коментар

С опит да ви заблудя, но май съм виждал ново турбо за твоя мотор 2.3 д.за около 1000. Гледах го в ем комплект 33. Там за 2.5 е около 1100

Коментар

Ако решиш да помпаш мускули т.е коне внимавай защото трябва да повишиш налягането което не е много здравословно а и мисля че е свързано и със смяна на чипа или бъраникане в стария за да се настрои режима на на работа с две думи ровичкане в електрониката и още пари.
                      OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
                      Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Май не е зле да четеш темите отначало.... А и не е зле, като даваш акъл за определен модел, малко от малко да се запознаеш с него. Каква електроника, какви 5 лева в 2,3 ТДИ...?
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                          Май не е зле да четеш темите отначало.... А и не е зле, като даваш акъл за определен модел, малко от малко да се запознаеш с него. Каква електроника, какви 5 лева в 2,3 ТДИ...?
                          Явно е решил да чете подред което е много правилно, но май е решил също да напраска "старши" за 1 ден.... което няма да стане по тоя начин.
                          Последно редактирано от fanatic; 11-03-10, 20:54.
                          no signature no problems

Коментар

Здравейте,имам следния въпрос :като карам със 110-120 се усеща едно леко придърпване ,сменил съм горивния филтър ,но пак го има дали е нещо от турбото не знам,кажете къде да гледам какво да бутам ,че я имам от два дена и не съм в час още.Колата е ОФА2,8тди.

Коментар

Имал съм подобен случай,но при мен беше от помпата.
                              JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Като не знаеш къде да гледаш, по-добре не бутай а иди при дизелджия. Може да е от недостиг на гориво, може и турбото нещо да те бъзика, а може и от помпата да е, както казва Калин.
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X