Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за турбо за OФА 2.3Д

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за турбо за OФА 2.3Д

Здравейте на всички,
    пускам тази тема, защото след кратко побъркване за или против офа или офб се отказах от тази инвестиция и на този етап ще стягам сегашното конче. За първи етап ще почна от сърцето т.е. от мотора тук вече идва и проблема - туербото. Мотора е 2.3тди. След много перипети т.е. два несполучливи ремонта съм решил окончателно да реша проблема с ново турбо. Вече писах на тази тема , че официалните вносители са за обесване но какво да се прави.Та снощи докато се въртях в леглото се замислих за приспособяване на турбо от друга кола та отва е и моят въпрос дали някой го е правил ,има ли литература по този проблем или пък няко идея.

Поздрави

До: Помощ за турбо за офа

Теоретично е възможно, ама за подробности по-добре питай туних майсторите от форумите за бегачки
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

До: Помощ за турбо за офа

Не ... другаде е ключа от бараката ...

Марка и модел на турбината .... къде другаде се използва, двигателно и копресорно колело ...на кои турбини се слагат ..... още да подсказвам ли ..??

Не че не знам отговорите ... ама така не е интересно ...
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

До: Помощ за турбо за OФА 2.3Д

Мисля, че е най-добре да си търсиш от Омега 2.3 турбо. Няма да се занимаваш с каквото и са е преправяне. Ако имаш пък познат в Италия да ти намери от някоя морга най-добре, стига да не е по-зле от твоето.
        no signature no problems

Коментар

Тук е и проблема то турбо втора употреба се намира не само в Италия но и в България но са много зле, а моят опит показва , че да ги ремонтираш не става взимат ти парите и нищо гаранции глупости и пак нищо накрая ти казват "ами то студената част му е заминала " или някаква подобна глупости пак нищо . Та за това се замислих за ново за което имам горе долу нормална цена макар, че сравнена с нормалните цени на турбините пак ми се вижда ненормално висока. Но тук идеята ме е друга - замислих се дали не мога първо да сложа някакво по - стандартно турбо и второ дали със това турбо не бих могъл да му дам още малко живец на мотора. Та въпроси , въпроси , въпроси..........

Коментар

Колега , продавай я , този ДВГ е мъртво роден(няма динамика,не е икономичен,турбото се сдухва бързо) постояно ще си в приключения и емоции ;вземи си Фронтера с 2.0i или 2.2i сложи АГУ и си карай , при всички положения ще ти е по-здрав и икономичен двигателя от всякаква гледна точка .

Коментар

Първоначално публикуван от titan Преглед на мнение
              Тук е и проблема то турбо втора употреба се намира не само в Италия но и в България но са много зле, а моят опит показва , че да ги ремонтираш не става взимат ти парите и нищо

Проверявал ли си в чужди сайтове за ново турбо?

Коментар

А какъв модел ти е турбото?
                Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

За едно не съм съгласен с теб Kiriko.Всичко друго може да е вярно, но от към разход 8/100 си мисля, че е повече от нормално за джип.Що се отнася за динамика аз моят ОФА го карам вече една година и причината за да го купя беше, че един мой приятел има омега А със същият мотор и то от много години на повече от един милион км. и тази кола и до ден днешен върви с голяма лекота,и харчи даже по- малко от моят джип та според мен не може да се каже , че е мъртво роден. Да в сравнение с 2.2 не можем да говорим за еднакви характеристики въобще но тове е все едно да сравняваш мотори на БМВ 2.5 тдс със 2.8 бензин.
                  За турбото не съм гледал по чужди сайтове за ново , защото не знам такива.Играх в ибей за старо но говедото не искаше да го прати за България.Питъл съм в много специализирани фирми , които се занимават само със турбини и ми отговорят, че вече не се предлага,защото е стар модел.
                  Модела ще го пусна малко по късно ,защото не мога да го намеря точно но със сигурност е ККК.

Коментар

Първоначално публикуван от titan Преглед на мнение
                    За едно не съм съгласен с теб Kiriko.Всичко друго може да е вярно, но от към разход 8/100 си мисля, че е повече от нормално за джип.Що се отнася за динамика аз моят ОФА го карам вече една година и причината за да го купя беше, че един мой приятел има омега А със същият мотор и то от много години на повече от един милион км. и тази кола и до ден днешен върви с голяма лекота,и харчи даже по- малко от моят джип та според мен не може да се каже , че е мъртво роден. Да в сравнение с 2.2 не можем да говорим за еднакви характеристики въобще но тове е все едно да сравняваш мотори на БМВ 2.5 тдс със 2.8 бензин.
                    За турбото не съм гледал по чужди сайтове за ново , защото не знам такива.Играх в ибей за старо но говедото не искаше да го прати за България.Питъл съм в много специализирани фирми , които се занимават само със турбини и ми отговорят, че вече не се предлага,защото е стар модел.
                    Модела ще го пусна малко по късно ,защото не мога да го намеря точно но със сигурност е ККК.

Относно пъргавината-вярно тромав е,ама вярно разхода е около 8/100.Мотора не е капризен.За сега да чукна на дърво,карам я 3 години и нямам никакви проблеми.Ама си я поддържам.
                    NO RISK NO FUN ! FRONTERA 2.3 TDI

Коментар

8/100 в града ли ? А мисълта ми беше , че парите които ще дадеш за ремонт е по-добре да ги вложиш като доплащане към бензинова версия .
                      Последно редактирано от kiriko; 21-01-10, 18:21.

Коментар

Да в града и извън него разхода е 8 айде 9/100 но не и почече и в зависимост от това как я караш.Мога да говоря за мойта ОФА със "звънтящо" турбо наотегнато на 1 бар и малко повече гориво от помпата жипката с лекота подържа 120 - 130 км. тавана и е 160км, което пак не мисля, че е зле дори от динамика - е не набира като бензин но не и толкова бавно.

Коментар

и моята харчи 8/100, а относно ремонтите нямам наблюдения понеже я имам от септември, но поне нямам грижите(разходите) на бензиновите двигатели - всяка година свещи, елкони, настройки на газовото, смяна на пистов ремък и т.н. Динамиката не е кой знае какво но не е и зле.

Коментар

Първоначално публикуван от sixfeetunder Преглед на мнение
                            и моята харчи 8/100, а относно ремонтите нямам наблюдения понеже я имам от септември, но поне нямам грижите(разходите) на бензиновите двигатели - всяка година свещи, елкони, настройки на газовото, смяна на пистов ремък и т.н. Динамиката не е кой знае какво но не е и зле.
                            И дизела има свещи и ремък,братле,пък дано не ти се налага ремонти по ГНПто и настройки.А гнп е едно като карбуратор ама нищо общоИ си сменяй редовно горивния и въздушния филтър за да не береш ядове.Успех
                            Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Двигателя на 2,3 ТДИ-то е с ангренажна верига,но стигнеш ли до нейната смяна...лошо.Имам и следния въпрос-вярно ли е,че турбото на 2,3-то сработва над 2400 оборота?Аз рядко надвишавам 3000,и то в по-екстремни ситуации.Карам с около 2100-2500 оборота,но нито чувам турбината,нито усещам някаква разлика във вървенето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X