Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с кормилната хидравлика!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с кормилната хидравлика!

Колеги имам проблем с фронтерката!Почна да ми изхвъря масло от кормилната хидравлика!По точно от горната страна на кутията където влиза вала на кормилото! има някаква кумичка и от нея!кажете къде може да се оправи !
    Последно редактирано от neshko; 01-01-10, 23:26.
    Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
    LZ1NES

До: Искам помощ!

Звънни утре да я видим. Вероятно е обикновен О-пръстен. Едва ли е много трудно да се смени. Лошото е, че магазините сега не работят.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Звънни утре да я видим. Вероятно е обикновен О-пръстен. Едва ли е много трудно да се смени. Лошото е, че магазините сега не работят.
      ще званна ама незнам сега дали мога да го карам!Проблема е че несам го карал аз!дадох го на един приятел и той така ми го върна!И сега на пръв поглед (в тъмното) е че изхвърля от там!и то доста!
      Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
      LZ1NES

Коментар

По-вероятно е да ти е гръмнал някой маркуч, щом хвърля много. Абе звънни утре, може и аз да мина и ще видим какво е положението.
        Неизвестен мъдрец

Коментар

По-вероятно е да ти е гръмнал някой маркуч, щом хвърля много. Абе звънни утре, може и аз да мина и ще видим какво е положението.
          Ок ще звънна!Но не е маркуч с сигурност!Защото го гледах от къде изхвъря!От горе е където влиза вала в секторната кутия!
          LZ1NES

Коментар

До: Проблем с кормилната хидравлика!

Би трябвало да е семеринг, и колкото и странно да звучи съм виждал просто извади ли се, (нагоре по оста ) при обратното им набиване се оправят.... [QUOTE=kuzdov;979425]Звънни утре да я видим. Вероятно е обикновен О-пръстен. Едва ли е много трудно да се смени. Лошото е, че магазините сега не работят.
            Звънни утре да я видим.....
            Мите ако ти вали на главата, и няма къде да се скриеш, може да се дотъркаляте при мен да си се мажете
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

[QUOTE=дядо владо;979619]Би трябвало да е семеринг, и колкото и странно да звучи съм виждал просто извади ли се, (нагоре по оста ) при обратното им набиване се оправят....

Мите ако ти вали на главата, и няма къде да се скриеш, може да се дотъркаляте при мен да си се мажете
              Незнам но нищо не се вижда от гумичката която е накрая!
              LZ1NES

Коментар

Първо живи и здрави.При мен в началото също имаше,но лек теч.Ремонта беше около 30 лв.семеринга и работата , много шибано се отремонтирва по добре не опитваи сам,а в сервиз.
                Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
                Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
                OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  .Мите ако ти вали на главата, и няма къде да се скриеш, може да се дотъркаляте при мен да си се мажете
                  Благодаря за предложението. Аз все се каня да ти дойда на гости за по кафе и все се намира някоя простотия за свършване. Нешко се обади и май все пак ще се окаже спукан маркуч, ама нека той да пише какво е установил. Дано само да не се е озъбила помпата, ако оня юнак я е кара доста без масло....
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Благодаря за предложението. Аз все се каня да ти дойда на гости за по кафе и все се намира някоя простотия за свършване. Нешко се обади и май все пак ще се окаже спукан маркуч, ама нека той да пише какво е установил. Дано само да не се е озъбила помпата, ако оня юнак я е кара доста без масло....
                    Да за сега се оказва маркуч за високото налягане!Проверих на 2-3 авто морги но установих че нещо няма фронтера като мойта!В смисъл че всичките които ги гледах бяха с маркуч от помпата които се свързва с метална тръба като продължение което влиза в секторната кутия!При мен маркуча си е дирекно от помпата в кутията!Така че остана варянта да се рециклира маркуча но нямаще работещи такива места!За сега по съвет на Митето (kuzdov) махнах ремака на помпата за да не я прецакам (ако вече не е станало) и я карам без серво което си е равностоино на каране на москвич с спукани гуми! но пък пестя от фитнес!Което ме подсеща пак да благодаря на Митето за отделеното му време през почивните му дни и за съветите които ми даде!Бирата следващия път ще е от мен!(въпреки че и с домашна ракийка разполагам)така че каквото поискаш!За сега до тук съм стигнал по моя проблем!От понеделник ще разказвам продължението!Както и ще питам какви са симптомите за прецакана помпа!
                    LZ1NES

Коментар

Да видиш сега лесно ли се кара МАЗ.... Тия маркучи, дето си ги гледал по моргите са оригинално така, а твоят най-вероятно не е.
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Преди месец ми се спука същия маркуч.Фронтерата е 2.0isport 94г.При този модел няма тръбичка,а само маркуч от м. помпа към кормилната кутия.Малко по евтиния вариант е да се монтират накрайниците към здрав маркуч,но започнаха проблеми,защото нямаше същото сечение и т.н.т.Другия е автоморга,но лошото е ,че ги имаше само в една и цената е доста солена,но като нямаш избор... Ако мога да помогна-пиши.

Коментар

Най-лесния вариант за който се сещам е да отидеш при Лозан, да ти развие една такава тръбичка от някоя стара фронтера и да си направиш нов маркуч. Аз съм сменял само маркуча заедно с накрайниците излезе около 40 лв. с работата.
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                            Най-лесния вариант за който се сещам е да отидеш при Лозан, да ти развие една такава тръбичка от някоя стара фронтера и да си направиш нов маркуч. Аз съм сменял само маркуча заедно с накрайниците излезе около 40 лв. с работата.
                            В неговия случай не трябва тръбичка,а ще се ползват накрайниците от стария маркуч,ако са здрави.

Коментар

Такаааа!Проблема за сега е решен срещу 40 лв. и 20 минутно чакаме при майстора на маркучите!А казвам за сега защото незнам да ли ще изникне нещо по помпата или не!Но поне за сега се държи както преди само от време на време(да се разбира 1-2 пъти за 60 км пробек след ремонта) се осеща секундно натоварване в нея и незнам дали се дължи на това че може да има още въздух в нея или ще се окаже нещо по сериозно,но поне за сега джипката ми е на 6!Пак Благодарско на всички отзувалисе на моите запитваня и най-вече на (Kuzdov) които и днес тормозих с въпросчета!
                              (човече имам много да черпа)
                              Прилагам и малко снимки от днешната интервенця!
                              Първите 2 са да се види че при мен няма тази метална тръбичка която видях на всички фронтери по моргите а е само маркучето!другите са малко надписи ако на някои са му полезни и последната е с пречината за това главоболие!
                              А ако някои се интересува маистора за маркучите се намира в Люлин зад "МОТО ПФОЕ" поне за мен човека е точен и мн бърз!(за продукта ще видим но поне има 1 година гаранця) тел. му е 825 91 53 има и мобилен но него записах
                              Прикачени файлове
                              LZ1NES

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X