Колеги споделете опита си и помагаите със съвет?Лампата на двигателя присветва периодично и при рязко подаване на газ престава да свети/наи често светва на кръстовище когато колата работи на малки обороти/при потегляне тя си гасне но докато изгасне не ми се включва турбото и набира бавно! Днес вече и при изгаснала лампа не се включва турбото?Всяко мнение ще е важно за мен!Ще я закарам на диагностика но сега нямам време за това и ще съм благодарен ако кажете къде в Дружба могат да я диагностицират!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с двигателя - Frontera 2.2 DTI 1999 г.
Свий
X
-
До: Проблем с двигателя - Frontera 2.2 DTI 1999 г.
Автосервиз "Експрес" - 2 обслужва всички марки автомобили. Разполагаме с диагностичен център, възможности за експресен сервиз и със склад за авточасти за основните марки европейски автомобили.
Нашият екип професионалисти е на Ваше разположение от 08:00ч. до 20:00ч. всеки ден, за доброто на вашия автомобил и вашето спокойно шофиране!
Очакваме Ви!
Телефон: 02/ 979-15-15
Факс: 02/ 979-01-81
GSM: 088/8725-739
Интернет адрес: www.autoexpress-2.com
Сервиза е в Дружба, София, на удобно място.
Много са добри в реглажа на джиповете! Ползвах скоро услугите и джипката е доволна също
От тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=10326
-
Благодаря ще се възползвам при първата свободна минута!А двигатели диагностират ли?Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнениеАвтосервиз "Експрес" - 2 обслужва всички марки автомобили. Разполагаме с диагностичен център, възможности за експресен сервиз и със склад за авточасти за основните марки европейски автомобили.
Нашият екип професионалисти е на Ваше разположение от 08:00ч. до 20:00ч. всеки ден, за доброто на вашия автомобил и вашето спокойно шофиране!
Очакваме Ви!
Телефон: 02/ 979-15-15
Факс: 02/ 979-01-81
GSM: 088/8725-739
Интернет адрес: www.autoexpress-2.com
Сервиза е в Дружба, София, на удобно място.
Много са добри в реглажа на джиповете! Ползвах скоро услугите и джипката е доволна също
Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ
Коментар
-
Колега има писано във форума за този проблем.В Опел форума също е писано доста.Най общо казано имаш проблем с вакуумната система,която управлява ЕГР клапана и турбото на тези двигатели.Някъде или губи този вакуум, или някой от ел.клапаните са отишли на кино.Ако имаш представа от двигатели можеш сам да диатностицираш ,ако ли не- до сервиз Дружба имаше един диагностик.Имай предвид, че малко хора я разбират тази система и най често почват по метода проба- грешка.Не купувай нищо ново без да си убеден ,че това е повредено. Цифрите са високи.
Аз съм си патил от такива "сервизи" и затова го споделям.
Коментар
-
А на бас, че ако идеш на диагностика ще ти даде грешка Р0400...Демек, свали ЕГР-а, почисти го от натрупания нагар, върни го обратно, излизаш на една хубава дълга права и няколко кръгчета с газ до ламарината...Това временно ще реши проблема, но според мен скоро ще трябва да чистиш и смукателния колектор...
Успех!
П.С.Аз таз процедура я правих вчера поради същите симптоми(лампата вече не свети)...Nissan Navara D22 YD25 Double Cab
Коментар
-
Кажи къде се намира тази ГАД "ЕГР"?Моля!Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнениеА на бас, че ако идеш на диагностика ще ти даде грешка Р0400...Демек, свали ЕГР-а, почисти го от натрупания нагар, върни го обратно, излизаш на една хубава дълга права и няколко кръгчета с газ до ламарината...Това временно ще реши проблема, но според мен скоро ще трябва да чистиш и смукателния колектор...
Успех!
П.С.Аз таз процедура я правих вчера поради същите симптоми(лампата вече не свети)...Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ
Коментар
-
Този проблем ми е познат и на мен, почти година се пробваха доста хора с диагностични апаратури ама трябва и опит. Тук от форума ми го препоръчаха и ми реши проблема за един час включително с доставка и монтаж на клапан.
Твоя човек е Цецо тел 0888 80 61 83
Поздрави и весели празници
Коментар
-
Благодаря за инфото а цени?Весели празници и на вас!Първоначално публикуван от zzlatanov Преглед на мнениеТози проблем ми е познат и на мен, почти година се пробваха доста хора с диагностични апаратури ама трябва и опит. Тук от форума ми го препоръчаха и ми реши проблема за един час включително с доставка и монтаж на клапан.
Твоя човек е Цецо тел 0888 80 61 83
Поздрави и весели празници
Коментар
-
Със него ли чистихте клапана?Кажете къде се намира/клапана/и аз вземам ЧУКАПървоначално публикуван от stifler Преглед на мнениеЕ те т'ва е моя човек...Цецо...няма друг който да ти реши проблема на тоз матор...
Последно редактирано от herkules; 30-12-09, 13:37.Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ
Коментар
-
Утре като имам време ще направя някоя снимка да ти покажа, как да го свалиш, а после просто почистваш нагара, може да го оставиш и 1-2 часа в газия и тогава вече става като нов...Първоначално публикуван от herkules Преглед на мнениеСъс него ли чистихте клапана?Кажете къде се намира/клапана/и аз вземам ЧУКА
Nissan Navara D22 YD25 Double Cab
Коментар
-
Ще съм Благодарен за някоя и друга снимка с обяснение защото това ми е първия дизел/бензинки колкото искаш/ но и аз да споделя че оправих проблема а тои беше в вакум маркучите които влизат под капака с надпис "Екотек"отгоре на двигателя а може би точно на този клапан ЕГР.Но не съм сигурен дали беше тои,но маркучето за вакума беше хлабаво/втвърдило се със времето/ и не можеше да направи вакум!Имаше още едно съмнително маркуче но и след неговия ремонт и махане на клемата на акумолатора за 10 мин.за да изчисти грешките сега всичко е наред!Благодаря на всички за помоща а от снимките не се отказвамПървоначално публикуван от stifler Преглед на мнениеУтре като имам време ще направя някоя снимка да ти покажа, как да го свалиш, а после просто почистваш нагара, може да го оставиш и 1-2 часа в газия и тогава вече става като нов...
!Весело посрещане на новата година на всички!
Коментар
-
Ето го въпросното щихо!Първоначално публикуван от herkules Преглед на мнение.............Но не съм сигурен дали беше той...............
Коментар
-
Това е бензинов мотор маи а?При мен не е точно така,моя двигател е дизел-екотек и върху това което аз си мисля че е ЕГР-влиза само едно маркуче....???? Но благодаря за снимката !Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнениеЕто го въпросното щихо!
[ATTACH]139537[/ATTACH]Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар