Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за гуми на Фронтера ДБ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за гуми на Фронтера ДБ

Първоначално публикуван от slav_iliev Преглед на мнение
    ...и може би много силен дъжд.
    Тук вече си изгорял с 2х2 различни гуми. Има достатъчно сцепление за да строшиш нещо по раздатката. Каучка на различните марки е коренно различен и сцеплението с мокър асфалт също, да не говорим за ламели и грайфери че вече става сложно. На дъжд в никакъв случай с 2 различни отзад и отпред. Само на сняг. Да не ти излезе спестеното от още 2 гуми през носа.
    no signature no problems

Коментар

И аз не можах да разбера по кой размер да се водя,като ги имам и двата на гумата!Явно ще разбера като я демонтирам. Но двата размера са различни! Това е сигурно и ще доведе до проблеми!!!!

Коментар

Махни гумата от джипа и мери с рулетката-ако са поизносени,той писания размер/D/ вече не е актуален.После с калкулатора.Или дели диаметъра и ширината на 2,54 и ще получиш размера в инчове.
        255/75/15 е максимално близък до 30/10/15,да не би това да пише на гумата?

Коментар

Мисля, че тука компромис не трябва да се прави!Както и да го направя ще има някаква разлика. Направо Опелака ще получи Коледен подарък други гуми!Благодаря за съдействието!

Коментар

И на мойте гуменки Фулда означението е 255/75/15 ,а под него 31/10,5/15
            Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Мисля, че европейското означение върху гумата 255/75/15 е по-вярното заради европейския производител. Не знам дали американците имат като стандарт 30/10/15 и за това в европа да слагат най-близкия до този размер като сходен 31/10.5/15. Не съм убеден на 100% дали е така, просто се опитвам да разсъждавам логично. Аз бих се водил по 255/75/15.

Коментар

Ето един страхотен сайт за различните размери гуми:
                http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
                А това че колата е дошла с различни гуми не означава че е правилно, нали? Ами ако беше дошла без масло?

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                  Ето един страхотен сайт за различните размери гуми:
                  http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
                  А това че колата е дошла с различни гуми не означава че е правилно, нали? Ами ако беше дошла без масло?

Никъде не съм казал, че е правилно, нали?

Намерих едни гуми 255/70/15. Сега съм с 255/75/15. Снишаването няма да е осезаемо нали?
                  Последно редактирано от maxxx; 06-12-09, 22:19.

Коментар

Разликата в диаметъра е точно един инч или 763,5мм срещу 738мм според калкулатора

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                      Мисля, че европейското означение върху гумата 255/75/15 е по-вярното заради европейския производител. Не знам дали американците имат като стандарт 30/10/15 и за това в европа да слагат най-близкия до този размер като сходен 31/10.5/15. Не съм убеден на 100% дали е така, просто се опитвам да разсъждавам логично. Аз бих се водил по 255/75/15.

Това не е така.Американците не правят гуми за Европа специално.31x10.5x15 е техен стандарт.Разликата е както при инчовите гаечни ключове и милиметровият стандарт в Европа.Както и при тръбите цолажа и милиметрите.При всички случай можете да изразите американският стандарт в европейски ,но обратното е почти невъзможно понеже инчовият стандарт се изразява в единици които имат по-голямо количествено съдържание.Може да намерите приближение с голяма точност,но никога няма да намерите еднаквост.

примерно 255х75х15 в американски стандарт би трябвало да е 9.30х6.975х15 а такъв стандарт няма.Всеки работи с цели числа или половинки или в най-лошият случай в четвъртинки от мерната единица.
                      После при инчовият стандарт 10.5 е ширината на гумата в инчове докато при метричният стандарт 75 е ширината на гумата изразена в процент от общата и височина.Базата за сравнение не е една.Все едно да се мъчиш да сравниш колко дървено е желязото.
                      BMW X6

Коментар

Имам възражение към последното мнение на колегата Вещер и то е,че при метричния стандарт 75 е височината на гумата над джантата в проценти от ширината на гумата.

Коментар

Първоначално публикуван от Кесов (kiki45) Преглед на мнение
                          Имам възражение към последното мнение на колегата Вещер и то е,че при метричния стандарт 75 е височината на гумата над джантата в проценти от ширината на гумата.
                          По принцип си прав. Но мисля, че Вещер се е объркал. Все пак това всеки го знае!

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
                            Това не е така.Американците не правят гуми за Европа специално.31x10.5x15 е техен стандарт.Разликата е както при инчовите гаечни ключове и милиметровият стандарт в Европа.Както и при тръбите цолажа и милиметрите.При всички случай можете да изразите американският стандарт в европейски ,но обратното е почти невъзможно понеже инчовият стандарт се изразява в единици които имат по-голямо количествено съдържание.Може да намерите приближение с голяма точност,но никога няма да намерите еднаквост.

примерно 255х75х15 в американски стандарт би трябвало да е 9.30х6.975х15 а такъв стандарт няма.Всеки работи с цели числа или половинки или в най-лошият случай в четвъртинки от мерната единица.
                            После при инчовият стандарт 10.5 е ширината на гумата в инчове докато при метричният стандарт 75 е ширината на гумата изразена в процент от общата и височина.Базата за сравнение не е една.Все едно да се мъчиш да сравниш колко дървено е желязото.
                            Именно. И именно заради това аз бих взел за по-точен до истината европейския размер заради европейската марка на гумата.

Коментар

Наистина е така.Това е грешка.Да се чете че 75 е височината на гумата в проценти спрямо ширината и.При боравенето с два различни стандарта често се случва да мислиш за единият и да пишеш за другият.Дано не съм подвел някой.
                              BMW X6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X