Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за гуми на Фронтера ДБ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за гуми на Фронтера ДБ

Здравейте,
    Имам един въпрос относно гумите на моята ОФ ДБ.
    Първо искам да попитам, понеже ОФ е парт-тайм може ли да се кара са различни гуми отпред и отзад имам предвид като шарки и като рамери. Може би размерите трябва да близки, не знам.
    Имам 2 бр. Good Year Wrangler AT/R 255/75/15 и понеже привърших парите (заради неочакван ремонт на другата кола), може ли да купя две нови и да ги сложа отзад примерно. Намерих едни Malatesta Wrangler нови с размер - 31-10.5 R15
    Доколкото ми е известно този размер се доближава много до гореспоменатия 255/75/15.

Ще съм благодарен на всички отговори и всякакви мнения, защото зимата дойде, а аз съм с летни гуми още!

До: Въпрос за гуми на Фронтера ДБ

Всичко може,най вече да смелиш раздатката или да разтеглиш веригата и.
    Джип се кара с четири еднакви гуми-компромисът е един размер с различни шарки/фирми(предни,задни),но и той не е желателен.

Коментар

Ако е обаче само колкото да изкараш зимата, и пускаш 4х4 само и единствено на сняг, няма да имаш проблем за 3-4 месеца. А на пролет си купи още 2 и си готов. Но ако изтъркаш прекалено много тези които ще сложиш отзад, или използваш 4х4 както си знаеш те чака каквото ти писа Пламен по-горе.
      no signature no problems

Коментар

Колегите преди мен бяха изчерпателни , дано да си ги разбрал правилно

Коментар

31 10,5 R15 и 255\75\15 са еднакъв размер.Има точно тема относно гумите и техните размери! Ползвай този линк,ако искаш :
          http://www.medina-med.com/calculator.php

Коментар

Първоначално публикуван от engi7d Преглед на мнение
            31 10,5 R15 и 255\75\15 са еднакъв размер.Има точно тема относно гумите и техните размери! Ползвай този линк,ако искаш :
            http://www.medina-med.com/calculator.php
            Недей да пишеш какво да е-ако някой ти повярва и изгърми нещо по дирекцията си,ти ли ще осребряваш масрафа?
            Отделно в този линк няма инчови размери.
            31/10,5/15 е около 267/75/15.
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от maxxx; 03-12-09, 19:30.

Коментар

Интересно!Защо на моите пише от едната страна 255\75\15 , а от другата 31 10,5 R15. А в линка наистина няма инчови размери, но може да се проследи висичината на гумата.Поне на мене ми е от полза.Ако наистина има разлика може и на мен да си направя големи поразии.

Коментар

Имайте предвид, че еднакъв размер гуми на различни марки може грайферът да е различно широк една спряма друга защото ширината на гумата се мери в най-изпъкналата и част а не на грайфера. Мисълта ми е, че е почти невъзможно да се намерят два чифта гуми от различни марки и да са еднакво широки.
                Ето тук пише ясно http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=50007

Коментар

Първоначално публикуван от engi7d Преглед на мнение
                  Интересно!Защо на моите пише от едната страна 255\75\15 , а от другата 31 10,5 R15. А в линка наистина няма инчови размери, но може да се проследи висичината на гумата.Поне на мене ми е от полза.Ако наистина има разлика може и на мен да си направя големи поразии.
                  Височината се явява съставна в определена степен И от ширината.Това и още няколко предпоставки водят до извода/и указанието/ да се търкалят четири еднакви гуми.Както и схемата за сезонното им развъртане за еднакво износване.
                  В момента не говоря за регенератите-там разликата от написаното на борда е по-голяма и по-лесно ще те вкара в беля,ако разчиташ на писаното по гумите и ги караш 2x2.

Коментар

Благодаря за отговорите.
                    Общо взето 4x4 ще се включва само при необходимост - лед, сняг и може би много силен дъжд.

Интересното в случая е, че джипа така дойде от Италия - отпред с Good Year Wrangler - гума която е с доста голям грайфер и отзад с едни летни Michelin с доста по-малък грайфер. Поне размерът е еднакъв.

Значи най-добре едни 4 броя и това е. Ама пусти пари все не стигат, а лошото е, че ремонтът на другата кола продължава... Дано е към края.

Коментар

Божко ти каза-карай много умната с две нови отзад за зимата,после купи още две напролет.После обаче ползвай и схемата за развъртане спрямо равномерното износване-не е предните отзад,диагонално е.
                      Последно редактирано от maxxx; 04-12-09, 08:43.

Коментар

Добре, по кое трябва да се води човек? Аз така я купих колата и мислех по размера да взема само 2 гуми! Но си прав вземат се 4 гуми винаги! Ама какво да правим като гледаме да ни излезе по-евтино и парите все недостигат!

Коментар

Maxxx един последен въпрос в тази насока - как се смята 31-10.5 15 за да се получи нормален размер? По-нагоре беше споменал че това е 267/75/15! Ако е много сложно не се занимавай да обясняваш!

Коментар

Първоначално публикуван от slav_iliev Преглед на мнение
                            Maxxx един последен въпрос в тази насока - как се смята 31-10.5 15 за да се получи нормален размер? По-нагоре беше споменал че това е 267/75/15! Ако е много сложно не се занимавай да обясняваш!
                            Погледни скрийншота,който съм публикувал.265 не им стига малко да се приравнят с 31'-ци.275 се приравняват с 31,28-преценявай.10,5/15 го приеми за константна величина/еднаква/,че иначе съвсем ще се объркаш/за 10,5 говоря-диаметъра ясен/
                            п.п.-255/75/15 се явяват в инчовата маркировка 30/10/15-пак с някой см. нагоре/надолу.
                            Последно редактирано от maxxx; 03-12-09, 23:03.

Коментар

Един инч е 2.54см
                              затова размер 31 инча височина са 78.74 см - това е височината на гумата.
                              10.5 инча е ширината или 26.67 см
                              15 си е джантата.Тя също има размери 7j 8j и т.н според които можете да сложите различни по ширина гуми.А може и да не можете,но това е друга тема.Идеята е че гуми произведени в американският стандарт практически нямат заместител от европейският стандарт.Има близки размери,но не и еднакви.Ако имате 2 гуми в единият стандарт ,то мисля че най -добрият вариянт е да си купите още 2 в същият размер.А ако са много изнасени - втора употреба в същият размер или 4 нови направо.Но това си е мое мнение и не е ангажиращо.
                              BMW X6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X