Здравейте , протече ми подкачващата помпа на Фронтера А 2,3 тди прилагам и снимки.Някой заменял ли е подобна помпа с друга? Лошото е че се пукат платната и заради едно платно става неизползваема. Не мога да намеря платно защото е заедно с оста и не се намира ,а и не мога да го разглобя да го сменя. Жалко че изчезват резервни части за нашите фронтаци ...тая Европа или не знам точно няма части за стари коли
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кой какво направи днес по Фронтерата?
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
Здравейте!
Сменени масла на диф/със сваляне на капака/ , раздатка и преден мост на фронтерата.
От предния мост изтече много гъсто подобие на боза и то с помоща на свинска опашка, която ръчкахме в пробката. Наложи се промивка.
Локализира се теч на антифриз чрез надуване на водната система с помпа за гуми. Тече от долната част на капака
на ангренажа. Надявам се да е от водната помпа, а не от глава.
Коментар
-
Я да пораздвижа темата, днес смених задното и крайно гърне, старите се оказаха оригиналните си гърнета, като за 21 години добре са изкарали, използвах докато беше вдигната джипката на подемника да огледам отдолу и видях че двата задни буферни тампони са за смяна, самия тампон се е отлепил от основната си планка и се клати лесно та ще ги сменям, ето как са се изкривили тампоните:
Коментар
-
Тампона ти е последна грижа, рамата я е наял яко молеца. Не се вижда какво държи тази планка към амортисьора, ама скоро няма да държи нищо. Огледай си рамата внимателно.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнениеТампона ти е последна грижа, рамата я е наял яко молеца. Не се вижда какво държи тази планка към амортисьора, ама скоро няма да държи нищо. Огледай си рамата внимателно.
Ето още снимки от днес:
П.С. Тук се виждат новите гърнета.
Само повърхностна е ръждата, нищо страшно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от m_markovski Преглед на мнениеЧестити ти гърнета!
Ама я кажи къде ги смени, какви сложи, колко пари похарчи и тн, гърнетата ги поръчах и смених в сервиз в Г. Оряховица, задно гърне, крайно гърне, 2 бр. гарнитури, един тампон, два нови болтови връзки и труд за смяната общо 360 лв, което е супер за мен, тук в София само за заднотото гърне ми искаха от 350 лв....
Марката е POLMO :
Последно редактирано от Еделвайс; 11-04-23, 16:28.
Коментар
-
Май не останаха колеги с Фронтери като гледам, този подраздел - Опел едно време беше супер активен а сега е пусто та чак тъжно... , та да пораздвижа малко темата, климатика беше спрял да духа студено миналата седмица за първи път от години, още откак имам Фронтерата, целия фреон беше излетял, причината се оказа иглата за високото налягане, та нови игли, напълниха системата с фреон и масло, тест на системата и вече е ок, смених също предни и задни накладки и задни нови дискове че имаха голям ръб, маслото сменихме, маслен, въздушен и бензинов филтър, гресиране към възлите на кардана, преглед на ходовата част, всичко се оказа в норми и е готова за път вярната ми Фронтера (пу-пу)
Коментар
-
Коментар
-
Коментар
-
Да вдигна темата...За съжаление фронтерките намаляват стремглаво, наблюдавам и известен дефицит на резервни части-някои неща започват да се намират трудно и на по-високи цени. Все по-често се заглеждат по моята и се кефят, някои ме питат дали я продавам
Преди две години някъде стана един сакатлък, който се сетих да споделя. Карам къса база А фронтера с 2.0 мотор от последните 98-ма година. Един ден неочаквано ми изчезна единия фар-разбира се бърза проверка и се оказа изгорял предпазител. На другия ден при потегляне от вкъщи започна да излиза дим изпод капака. Веднага спрях, с десетка откачих акумулатора преди да се запали всичко хубаво. Оказа се, че кабелния сноп под бушонното табло в двигателния отсек се е търкал в калника и постепенно се е оголил и кабел пламва... (странно че силовите предпазители остана здрави, изгоряха половината стандартни във въпросното табло). Като се стопява един кабел прави късо с останалите около него и така става хубава веселба! Разколачих всичко под таблото и кабел по кабел подмених всички нагорели парчета. След това шлаух навсякъде и гофре, където евентуално кабел се търка в ламарина и разбира се може да се бръкне. Та... проверете си положението на кабелите под таблото-явно с времето увисват и оригиналната текстилна лента с която са омотани изгнива и се разпада. Закачането на таблото не е сложно и няма да ви отнеме много време.
Друг проблем, свързан с годинките експлоатация и рожденната датаСцепи се едната спирачна тръбичка към задно колело, малко преди задния мост двете тръбички лягат на една хоризонтална планка за която са хванати с пластмасови скоби, до тях са и двете тръбички за гориво. На тази планка явно се задържа вода и кал. Веднага след ремонта на едната тръбичка се сцепи и другата, а след нея замириса и на бензин от горивопроводните. Та-нови тръбички до един разпределител в двигателния отсек и байпас на горипроводите. Само ако някой може да ми обясни... защо от спирачната помпа тръгва една тръба за задните колела, зад двигателя на тройник стават две тръбички и вървят така до кантара отзад където се събират и отново от кантара излиза една, която с гумен маркуч отива на моста, където се разделят отново за двете колела?
На каратко защо една тръба не отива до кантара, като така или иначе там двете пак се събират с едно?
ОФА КБ X20SE + метан
Коментар
-
Първоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнениеДа вдигна темата...За съжаление фронтерките намаляват стремглаво, наблюдавам и известен дефицит на резервни части-някои неща започват да се намират трудно и на по-високи цени....
Признавам си че в последно време, започнах да се замсилям каква ще е следващата ми джипка, засега само едно ме привлича - Toyota Land Cruiser 100 4.7i Facelift - само бензин и задължително ще е само автоматик, перфектната семейна кола за комфортно пътуване и с две деца, за много багажи и истински две допълнителни седалки, живи и здрави времето ще покаже дали ще ми е писано
Тази обява например много ми харесва точно това купе на Тойотата с тези фарове и просторен и голям салон- https://www.mobile.bg/obiava-2169706...-4-7i-facelift , обявата е само да видите коя Тойота много ми харесва, почвам да събирам парички
Извинявам се за спама, няма с кой да си поговоря за джипки освен тукПоследно редактирано от Еделвайс; 21-09-24, 07:47.
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар