Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запалка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Запалка

Здравеите колеги!!! Вчера ми прекъсна запалката на Фронтера 2.2 дизел 1999 г. и се чудя от къде идва проблема ?Понеже съм нов във тези работи днес гледах бушоните но всичко при тях е наред, къде може да е проблема?Ще съм благодарен на всички мнения!
    Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ

До: Запалка

Най-вероятно е прекъснат нагревавателят на самата запалка.Замери/ти или някой друг/ в сърцевината на леглото и към маса/цилиндъра на запалката,"женското"/ ще покаже ли на мултицета 12 волта.
    Последно редактирано от maxxx; 14-11-09, 20:48.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
      Най-вероятно е прекъснат нагревавателят на самата запалка.Замери/ти или някой друг/ в сърцевината на леглото и към маса/цилиндъра на запалката,"женското"/ ще покаже ли на мултицета 12 волта.
      Не е самата запалка защото мерих с мултицет и няма 12 v.Незнам кои е бушона и със какво обозначение е/картинка/?И дали е тои?Има ли реле?Благодаря за отговора!

Коментар

Първоначално публикуван от herkules Преглед на мнение
        Здравеите колеги!!! Вчера ми прекъсна запалката на Фронтера 2.2 дизел 1999 г. и се чудя от къде идва проблема ?Понеже съм нов във тези работи днес гледах бушоните но всичко при тях е наред, къде може да е проблема?Ще съм благодарен на всички мнения!
        Добре де,защо не пробваш с някакви други уреди със захранване в запалката.Китайците са измислели толкова много джунджурийки!Но както ти каза колегата от горния пост ще ти покаже най-добре що за проблем е!

Коментар

Първи предпазител-15А/бушонният блок в салона,не в двигателния отсек/.На какъв език го пише,зависи за къде е бил експорта.Моята книга с инструкции е на някакъв "немски"/за Швейцария/.Сигнатурата-като на запалката,цигара.Вижда се като зумнеш няколко пъти.
          п.п.-запалката няма самостоятелно реле.
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от maxxx; 15-11-09, 09:53.

Коментар

Не е самата запалка защото мерих с мултицет и няма 12 v.Незнам кои е бушона и със какво обозначение е/картинка/?И дали е тои?Има ли реле?Благодаря за отговора!
            Да напомная само че запалката работи само, когато е на контакт или запалена колата. Да не би да си премерил без да е на контакт и да виждаш, че не стига ток до нея. Щом имаш мултицет я премери и самата запалка както ти казва maxxx по-горе.

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
              Добре де,защо не пробваш с някакви други уреди със захранване в запалката.Китайците са измислели толкова много джунджурийки!Но както ти каза колегата от горния пост ще ти покаже най-добре що за проблем е!
              Точно с едно калориферче спря да работи

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
              Първи предпазител-15А/бушонният блок в салона,не в двигателния отсек/.На какъв език го пише,зависи за къде е бил експорта.Моята книга с инструкции е на някакъв "немски"/за Швейцария/.Сигнатурата-като на запалката,цигара.Вижда се като зумнеш няколко пъти.
              Отивам да видя! Благодаря на всички за отзивите!
              Последно редактирано от maxxx; 15-11-09, 09:56.

Коментар

Значи оправих проблема!Не беше в бушона засъжаление и трябваше да разглобя таблото със запалката.Оказа се там където влиза плюсовата клема има едно мостче /кабелно/ ,стиснах му връзките със клещи и потече така исканите 12 v.Благодаря на всичките за помоща!!!

Коментар

а аз пък се чудя кво да пъхна в нея .. защото не пуша
                  лошите неща .. ме правят по добър човек...

Коментар

Внимавайте със запалките, че на мен ми се запалиха кабелите които я захранват, и ми изгориха и плеъра. Понеже фабричното захранване на касетофона и запалката е общо .. запалката укъси и ми пусна 12V през масата на плеъра и изведнъж стана мазало.
                    0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от Vlady_Rumenov Преглед на мнение
                      а аз пък се чудя кво да пъхна в нея .. защото не пуша
                      Захранването за ГПС-а или на хладилната чанта да е студена бирата.
                      Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                      Honda CB 919 Hornet
                      0898849413-Светльо
                      Кръвна Група: 0+

Коментар

и двете трябва да ги купувам ....
                        лошите неща .. ме правят по добър човек...

Коментар

От: До: Запалка

Значи оправих проблема!Не беше в бушона засъжаление и трябваше да разглобя таблото със запалката.Оказа се там където влиза плюсовата клема има едно мостче /кабелно/ ,стиснах му връзките със клещи и потече така исканите 12 v.Благодаря на всичките за помоща!!!
                          Същият проблем. На мултицета първоначално идваха 6-7V, след притягане с клещите на въпросното мостче всичко вече е наред

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X