Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подгряване на дизел 2,3д

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Подгряване на дизел 2,3д

При тези въпроси.........Как се захващат да ремонтират чужди коли незнам?Луда работа
    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Колата, която сега правя си е моя. Но досега моя кола на майстор не е ходила. Най-важното,което ме притесняваше е учестеното мигането на лампата за подгряване.Показва накаква неизправност! Проверих буксата и наистина имаше окисление на клемите.Благодаря за съвета колеги! Имам още един дизелов опел , но при него като изгори свещ няма никакво мигане на лампата.Е все пак е и друг модел.Утре мисля,ако ми остане време, да извадя всички подгряващи свещи и да ги проверя отново как работят.Няма да я оставя на мира докато не открия проблема! Така за паленето - маркуча за горивото след горивния филтър, при клапана не бяха стегнати скобите.Явно от там е вкарвало въздух.
      Благодаря за вниманието на всички колеги!

Коментар

Колега,не е необходимо да вадиш свещите,за да ги провериш.Трябва да откачиш планките между свещите,след това свързваш плюса на свещта с плюса на акумулатора с някой по-дебел кабел.Ако свещта е здрава,ще се получи искрене при докосването на акумулаторната клема с кабела. П.П.Извинявай за обущаря,не съм го писал с цел обида.
        Последно редактирано от Николай Кесов; 21-10-09, 21:14. Причина: обяснение

Коментар

А ако е пробила между нагревателя и корпуса? Пак ще искри и може и да грее даже, ама в основата.... Сваляне му е майката.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Мисля да ги извадя първо да проверява дали има изгорели. След това им засичам време за загряване.Като следя дали еднакво загряват. Ако има разлика пак подменям свеща.Преди, като ги сменях бързах и не ги проверих.Май това ми е грешката!
            Колега Кесов не съм се обидил,нали тука сме да си помагаме и да обменяме опит.

Коментар

Първоначално публикуван от engi7d Преглед на мнение
              Мисля да ги извадя първо да проверява дали има изгорели. След това им засичам време за загряване.Като следя дали еднакво загряват. Ако има разлика пак подменям свеща.Преди, като ги сменях бързах и не ги проверих.Май това ми е грешката!
              Колега Кесов не съм се обидил,нали тука сме да си помагаме и да обменяме опит.
              Трябва да ги извадиш и да гледаш какво става. Един приятел на Омега 2.3 ги извади и се оказа, че зачервяват различно, като едната светеше само половината.
              Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.

Коментар

Само внимавай колко време ги грееш, защото работното им напрежение е 11 волта и като ги вържеш директно на акумулатора стоплят доста бързо. Слагай свещи Бош. Аз преди време имах проблеми с Беру въпреки, че работеха уж нормално.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Здравейте! Бях обещал да пиша, след като изясня проблема при мен.Мигането на лампата е в пряка зависимост с подгряването.При мен имаше проблем с кабела на единия кръг. Сега съм извел два светодиода на таблото и следя целия режим на работа на релето и захранването на двата кръга.
                  Сега идва ред на стартера! Мисля да направя снимки и ако някой желае , ред на разглобяване,детайли и др. , да ги пусна.

Коментар

Преди да свалиш стартера отиди при акумулаторчик с товарна вилка да ти замери акумулатора.Другият вариянт е докато стартираш някой с мултицет да замери какво е напрежението на акумулатора,тоест до колко волта пада в момент на стартиране.Чак като си сигурен в акумулатора и неговите връзки,тогава сваляи стартер.Просто приятелски съвет
                    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X