Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подгряване на дизел 2,3д

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подгряване на дизел 2,3д

Искам да попитам колегите с дизели за следната ситуация: Когато подгрея и запаля лампата на подгряването почва да мига с голяма честота.Странното е че не винаги го прави! На 10 паленета 3-4 пъти.Когато имах изгорели свещи мигаше много бавно.
    Другото е колко пъти подгрявате? При мен е необходимо два пъти да подгрея за бързо палене.Даже си мисля да изведа 2 диода на таблото за двата кръга и да следя работата на релето.

До: Подгряване на дизел 2,3д

Имах такова мигане при изгоряла свещ,както си писал.Обаче никога пък не съм подгрявал два пъти,освен миналата зима при -19 градуса.Да не е акумулатор.Колко време след запалването мига?
    Последно редактирано от Николай Кесов; 18-10-09, 18:20. Причина: допълнение

Коментар

Колега,мерил ли си компресията,че дизел дето иска два пъти да го подгреешМигането е изгоряла свещ.
      Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Въртя след изгасването на лампата.Явно не е достатъчно и за това двапъти.

Коментар

Подгряването продължава още около 15 сек. след като изгасне лампата.Заслушай се -чува се как релето изключва и тогава въртиш.Пробвай ще видиш разликата.
          NO RISK NO FUN ! FRONTERA 2.3 TDI

Коментар

Обезателно отиди в сервиз и си измери компресията в цилиндрите.Тогава ще ти стане ясно защо подгряваш два пъти.

Коментар

Първоначално публикуван от engi7d Преглед на мнение
              Искам да попитам колегите с дизели за следната ситуация: Когато подгрея и запаля лампата на подгряването почва да мига с голяма честота.Странното е че не винаги го прави! На 10 паленета 3-4 пъти.Когато имах изгорели свещи мигаше много бавно.
              Другото е колко пъти подгрявате? При мен е необходимо два пъти да подгрея за бързо палене.Даже си мисля да изведа 2 диода на таблото за двата кръга и да следя работата на релето.
              Аз съм имал дизели,които първо започват да палят след 2 подгрявания.Въпрос на един сезон хубаво каране е да палиш от 5 подгрявания.След това само ремонт те оправя.Аз съветвам да се ремонтира преди да е станало невъзможно паленето.Сега имаш шанс поне ризите да са запазени,божа работа,но в момента може да си само за сегменти.Мигането е от свещите.
              Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
              NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Колега,
                Я отиди на специалист(няма нужда да е кой-знае какъв специалист!),за да ти замери прецизно свещите!И,пиши после,ок?И,май ще направиш най-добре да ги смениш всичките с нови!
                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Свещите съм ги сменил. Мотора е добре (поне за сега). Днес гледах Фронтерата на един колега.Мойта върти много много бавно!Сега ще поработя по въпроса по отстраняване на този проблем. Но остава въпроса с учестеното мигане на лампата за подгряване! На никой ли не се е получавал тоя ефект?

Коментар

Акумулатора ти какъв е???Стартера как е ??Клемите,кабелните обувки,връзките.И като го накараш да върти както трябва обезателно КОМПРЕСИЯТА.Ако я няма не пали заради износване в бутало цилиндровата група.п.п.Налей една кофа компресия и газ

Коментар

Бавното въртене е обезпокоително,поне за мен.Акумулатор,стартер или лоши връзки по кабелите.Учестеното мигане показва проблем в ел.инсталацията,но какъв....
                      Последно редактирано от Николай Кесов; 20-10-09, 19:39. Причина: допълнение

Коментар

Сега имам кола в гаража за ремонт.Другата седмица почвам Опелака.Като открия къде е проблема ще пиша.

Коментар

Виж една голяма ,кръгла букса от която излизат кавелите за свещите.Моята се беше окислила и имах същия проблем.
                          NO RISK NO FUN ! FRONTERA 2.3 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от dok Преглед на мнение
                            Виж една голяма ,кръгла букса от която излизат кавелите за свещите.Моята се беше окислила и имах същия проблем.
                            Тази букса може да се отвори и профилактично да се напръскат клемите с Контактспрей.

Коментар

Първоначално публикуван от engi7d Преглед на мнение
                              Сега имам кола в гаража за ремонт.Другата седмица почвам Опелака.Като открия къде е проблема ще пиша.
                              Каква беше приказката за обущаря със скъсаните обувки.Извинения за отклонението...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X