Здравейте! От известно време се чува странен шум при тръгване на Фронтера КБ 1995г. Шумът идва от задния диференциал и наподобява на буксуване на гуми. След тръгване шумът изчезва. Някaкви идеи?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Странен шум на Фронтера!
Свий
X
-
До: Странен шум на Фронтера!
Има-дай едно кило бял боб,че на шарен не познавам твърде...
Луфтове,виене при ускоряване/намаляване на скорост,как го определи като при буксуване/по децибели,шумова картина във високите октави/ и въобще въпроса ти е съизмерим с отговора ми.
Конкретизирай проблема/симптомите,в този вид темата е безполезна дори и за теб,търсещия помощ.
-
Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнениеНалей правилното масло в дифа,защото най вероятно си с ЛСД и пластините шумят
По-скоро ще се усеща!
Коментар
-
Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнениеЩе претриса и затяга,че и ще шуми(стърже)
Коментар
-
Дифа е с LSD. Маслото е необходимото на Кастрол. Сменено е преди около 1,5 год. Възможно е да е намаляло. Шумът се появява при отпускане на съединителя и подаване на газта в момента на тръгване. Усещането е сякаш гумите забуксуват за момент /Все едно на кола тръгваш с повече газ и гумите въртят/ след тръгване се нормализира. Същото го прави и при превключване от 1 ва на 2 ра. Нагоре е нормално. Прави го при тръгване в права посока при включена задна предавка.
Коментар
-
Я си провери за всеки случай и тампоните на двигателя. Особено тоя от към изпускателните колектори!Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
И на мен ми прилича на проблем в съединителя. Провери си също течността в казанчето и обезвъздуши хубаво системата. Да няма течове? Пробвай като напомпаш няколко пъти педала преди да потеглиш да видиш дали ще потегли нормално. Ако помпата ти заяжда и отпуска нещо...или маркучите да не са се позапушили, или буталцето на муфата отдолу.
Това ще е малкия дявол, но почни първо от там. Според мен
Коментар
-
Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнениеИ на мен ми прилича на проблем в съединителя. Провери си също течността в казанчето и обезвъздуши хубаво системата. Да няма течове? Пробвай като напомпаш няколко пъти педала преди да потеглиш да видиш дали ще потегли нормално. Ако помпата ти заяжда и отпуска нещо...или маркучите да не са се позапушили, или буталцето на муфата отдолу.
Това ще е малкия дявол, но почни първо от там. Според мен
Картината която описва е или проблем в LSD диференциала ( нищо че твърди че маслото е правилно ) , или феродов диск на съединителя . Но ако е последния , то при подаване рязко на газ - и на 5-та скорост ще се усети приплъзването ... на боб толкова
PS Макс , ако е разбит аксиален лагер , при натиснат съединител се чува характерен шум .Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнениеАз не забелязах в темата колегата да се оплаква от неправилно отделяне на съединител , или гадно включване на скорости , къде го хвърляш в тъча ?!
Картината която описва е или проблем в LSD диференциала ( нищо че твърди че маслото е правилно ) , или феродов диск на съединителя . Но ако е последния , то при подаване рязко на газ - и на 5-та скорост ще се усети приплъзването ... на боб толкова
PS Макс , ако е разбит аксиален лагер , при натиснат съединител се чува характерен шум .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар