Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен шум на Фронтера!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен шум на Фронтера!

Здравейте! От известно време се чува странен шум при тръгване на Фронтера КБ 1995г. Шумът идва от задния диференциал и наподобява на буксуване на гуми. След тръгване шумът изчезва. Някaкви идеи?

До: Странен шум на Фронтера!

Има-дай едно кило бял боб,че на шарен не познавам твърде...
    Луфтове,виене при ускоряване/намаляване на скорост,как го определи като при буксуване/по децибели,шумова картина във високите октави/ и въобще въпроса ти е съизмерим с отговора ми.
    Конкретизирай проблема/симптомите,в този вид темата е безполезна дори и за теб,търсещия помощ.

Коментар

Налей правилното масло в дифа,защото най вероятно си с ЛСД и пластините шумят
      Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
        Налей правилното масло в дифа,защото най вероятно си с ЛСД и пластините шумят
        Ако е така, при тръгване на пълен ляв/десен сещаш ли се какво ще се чува?
        По-скоро ще се усеща!

Коментар

Ще претриса и затяга,че и ще шуми(стърже)
          Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
            Ще претриса и затяга,че и ще шуми(стърже)
            Тъй де,какво общо с шум/само,по описанието/ от буксуване?

Коментар

Дифа е с LSD. Маслото е необходимото на Кастрол. Сменено е преди около 1,5 год. Възможно е да е намаляло. Шумът се появява при отпускане на съединителя и подаване на газта в момента на тръгване. Усещането е сякаш гумите забуксуват за момент /Все едно на кола тръгваш с повече газ и гумите въртят/ след тръгване се нормализира. Същото го прави и при превключване от 1 ва на 2 ра. Нагоре е нормално. Прави го при тръгване в права посока при включена задна предавка.

Коментар

Твоят човек е съединителя/феродов,притискателен диск,аксиален лагер/.

Коментар

Мда. И аз мисля в тази посока. Съмнявах се единствено в LSD то.

Коментар

Я си провери за всеки случай и тампоните на двигателя. Особено тоя от към изпускателните колектори!
                    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

И на мен ми прилича на проблем в съединителя. Провери си също течността в казанчето и обезвъздуши хубаво системата. Да няма течове? Пробвай като напомпаш няколко пъти педала преди да потеглиш да видиш дали ще потегли нормално. Ако помпата ти заяжда и отпуска нещо...или маркучите да не са се позапушили, или буталцето на муфата отдолу.
                      Това ще е малкия дявол, но почни първо от там. Според мен

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                        И на мен ми прилича на проблем в съединителя. Провери си също течността в казанчето и обезвъздуши хубаво системата. Да няма течове? Пробвай като напомпаш няколко пъти педала преди да потеглиш да видиш дали ще потегли нормално. Ако помпата ти заяжда и отпуска нещо...или маркучите да не са се позапушили, или буталцето на муфата отдолу.
                        Това ще е малкия дявол, но почни първо от там. Според мен
                        Аз не забелязах в темата колегата да се оплаква от неправилно отделяне на съединител , или гадно включване на скорости , къде го хвърляш в тъча ?!
                        Картината която описва е или проблем в LSD диференциала ( нищо че твърди че маслото е правилно ) , или феродов диск на съединителя . Но ако е последния , то при подаване рязко на газ - и на 5-та скорост ще се усети приплъзването ... на боб толкова

PS Макс , ако е разбит аксиален лагер , при натиснат съединител се чува характерен шум .
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Колега аз имах същия проблем от маслото е гаранция

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                            Аз не забелязах в темата колегата да се оплаква от неправилно отделяне на съединител , или гадно включване на скорости , къде го хвърляш в тъча ?!
                            Картината която описва е или проблем в LSD диференциала ( нищо че твърди че маслото е правилно ) , или феродов диск на съединителя . Но ако е последния , то при подаване рязко на газ - и на 5-та скорост ще се усети приплъзването ... на боб толкова

PS Макс , ако е разбит аксиален лагер , при натиснат съединител се чува характерен шум .
                            Владо,не ги търкаляме от вчера-шума от аксиалния ясно,а приплъзването от омекнал притискателен или отънял феродов как да ги оприлича на слух като "пилене" на гуми?!

Коментар

Да уточня о6те малко. На слух не е точно като пилене на гуми. Усещането при тръгване е като на пребоксуване на гуми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X