Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спадат ми гумите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Спадат ми гумите

Отиваш на гумаджия, демонтаж, почистване, монтаж, помпане, и ще забравиш за проблема.

Ама Goldy си е прав - при проблем с гумите се ходи на гумаджия. По-очевидно от това - здраве му кажи.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Ама Goldy си е прав - при проблем с гумите се ходи на гумаджия.
      Да ама първия гумаджия свали гумата гледа я, проверява я и каза всичко си е наред и я монтира така . Добре , че втория се оказа по ориентиран в подобни проблеми - вероятно не всички знаят за появата на такъв проблем ... и аз не знаех.

Коментар

Колега има ли развитие? И аз имах подобен проблем но накрая ми смениха игличките и всичко е тип топ.
        Range Rover P38 2.5DT
        Audi A4 1.8T quattro
        [B]"Ако нищо друго не ти свърши работа - прочети инструкциите."[/B]

Коментар

Условно тежестите се делят на следните видове:
          - коване за метални джанти
          - коване за алуминиеви джанти
          - лепящи тежести, тънки
          - лепящи тежести, дебели (стандартни)
          По същият начин и за камиони : за коване и лепящи. За мотори; лепящи и от кръглите на спиците.
          Всички те биват оловни и цинкови. Виждал съм и железни, но .... Като оловните в Европа са забранени. У нас също!!! Цинковите са почти двоино по скъпи.
          Вентилите да не ги зачеквам. Ако се интересува някои да каже. За лепенките и лепенето също.

Кои са важните моменти??
          Та тежестите за коване имат различна дължина на ухото за закрепване към джантата. До някъде може да се различават и по форма с цел плътното лягане към борда. От там и могат да се появат проблеми. Както пише колегата, че му е спадала гума! Качествените тежести са с точни грамажи и изчистени форми. Здрави уши, стабилно закрепени към тялото на тежеста.
          Лепящите тежести трябва да са сравнително пластични за да лягат хубаво по джантата и режат от гумаджията с качествена лепенка и добре оформени. Стандартно лентата тежи 60гр. Тънките тежести се използват на джанти при които има опасност спирачният апарат да закачи и отлепи тежеста. Те са и по скъпи, не много. Да не ви излизат с този номер!! Дебелите на останалите джанти. Ако дебелите струват кутия 50лв. то тънките са около 55лв. В кутия са 100бр. ленти. За да залепят хубаво трябва да се почиства старателно има си препарат, повечето ползват разредители, и да е сухо, което се подразбира.

За баланс се правят стоманени джанти до 50гр. даващи отклонение. Над тях се приема , че е много крива и е опасно. Докато за алуминиеви до 40гр. Говоря за леки коли 13, 14, 15, 16 цолови гуми!!! В Европа джанти е забранено да се изправят за това и не се произвеждат машини за изправяне на джанти. Те са внасят у нас основно от Турция.

У нас се работи основно с китайски и български тежести. Хубави тежести са немските. Фирми не цитирам със сигурност ги знаете.
          Предполагам някои няма да се съгласи с част от нещата които съм написал. Мога да кажа само, че това е по учебник и имам немска диплома даваща ми право да давам акъл Как да не се изфукам.
          Има още неща, но това е основното за тежестите .
          Пийте червено вино! Дава здраве.
          А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Отиваш на гумаджия, демонтаж, почистване, монтаж, помпане, и ще забравиш за проблема....
            Може и да не забравиш И 10 пъти може да повториш тези операции , ако гумаджията не направи едно основно действие : След помпането да я "гмурне" във вана с вода .
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              Може и да не забравиш И 10 пъти може да повториш тези операции , ако гумаджията не направи едно основно действие : След помпането да я "гмурне" във вана с вода .
              Това се подразбира. В такива "групови" спадания, обикновено се оказва че изпуска между джантата и гумата. Често ако са алуминиеви джанти, причината е отлепване на лака точно там. На люспи. И от там изпуска.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Изпускат и двете гуми!!
                Проблемът ще се учуда ако е във винтилите или самите джанти.
                Аз залагам на самата гума или дълбоки уши на тежестите. Смени гумаджията със сигурност. Сложи си вентили алигатор, по 50ст. гумен, дълъг или къс. Помоли ги да погледнат самата гума, борда. И ако имат уплътнител за джанти да ти сложат. Не грес и други такива. Някои гумаджии слагат. Някои си правят с бензин мисля беше и гумени стърготини.
                Пийте червено вино! Дава здраве.
                А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

следя темата с интерес, да видя от какво ще се окаже. при мен на алуминиевите джанти така спадаще едната гума. ходенето при гумаджия не даде резултат, поне не и с основните му занимания. След дълго мислене и гледане стигнах до изода че гумата е прекалено нацепена и от там изпуска по малко. Просто смених старата гума с 2 чисто нови и работата се оправи.

тоя проблем често се появява при тия които карат гуми 2-ра ръка, или прекалено дълго даден комплект гуми.

успех с проблема
                  -------Honda CR-V 128к.с.--------
                  "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Вариантите са много,първо- от винтила, някои за една година се напукват и започват да изпускат при джантата,а други от игличката.Второ- много гуми спадат от фитили и стари лепенки,а по отношение на криви джанти ако не можете да ги изправите ,се зачистват хубаво по борда с телена четка или с машинка и след това се намазват обилно с течен каучук и гумата със сигурност няма да спада. Имал съм случай на гума да спада и от тежестите,когато не са за тази джанта и са с по-дълги уши, а на джантата борда е по-малък.Има и стари гуми ,които са напукани и спадат от сто- места.Тогава им се слага задължително вътрешна гума.Има случаи и от спукана джанта да спада гумата ,както и много ръждясала,тогава трудно се открива този проблем.Отдавна не съм работил и започнах всичко да забравям.
                    0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Добре де,никой ли не забеляза,че и ДВЕТЕ предни гуми спадат?А задните не мърдат?!А каква е вероятността да са прецакани и двата предни вентила?Колега,виждам че не пишете активно,но се надявам поне да четете...Как паркирате?Да не би всеки ден да изкачвате 90 градусови наклони(бордюр),само с предните гуми?За мен това е обяснението,ако двете предни гуми спадат еднакво...
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                        Добре де,никой ли не забеляза,че и ДВЕТЕ предни гуми спадат?А задните не мърдат?!А каква е вероятността да са прецакани и двата предни вентила?Колега,виждам че не пишете активно,но се надявам поне да четете...Как паркирате?Да не би всеки ден да изкачвате 90 градусови наклони(бордюр),само с предните гуми?За мен това е обяснението,ако двете предни гуми спадат еднакво...
                        .....а дали не предприемате рязки маневри (ляв/десен) при оптимална скорост
                        Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от lyubo73 Преглед на мнение
                          Има и стари гуми ,които са напукани и спадат от сто- места.Тогава им се слага задължително вътрешна гума.
                          Не се ли изхвърлят. Аз поне бих. Това че са толкова напукани, че да изпускат, както и това от пукнатините да излиза ръжда, от теловете вътре, за мен е повече от ясен признак че просто въпросната гума отдавна си е изпяла песента.

Коментар

Не се ли изхвърлят. Аз поне бих. Това че са толкова напукани, че да изпускат, както и това от пукнатините да излиза ръжда, от теловете вътре, за мен е повече от ясен признак че просто въпросната гума отдавна си е изпяла песента.
                            Това е първото нещо ,което се прави ,да се предложи нова гума.Но клиента отказва .Второто е да се предложи втора употреба ,той пак отказва,че неговата имала грайфер и била добра.Третия вариянт и последен преди да се изгони му се предлага вътрешна за 10-лв той казва ,че е скъпа но се съгласява.А за баланс да не говорим -той е 2- лева но човека казва ,може и без, тя нама да тресе.А за монтажа колата се спира вън на улицата и с неговите инструменти се сменят гумите да не му искаме пари за монтаж демонтаж.Когато няма работа и имаш такъв клиент пада голям смях,всички работници от сервиза се събират в гумаджийното на това шоу.
                            0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Е да, вярно че има и такива чишити. Всеки е попадал.

Коментар

Първоначално публикуван от fishermen Преглед на мнение
                                Колега има ли развитие? И аз имах подобен проблем но накрая ми смениха игличките и всичко е тип топ.
                                От тогава нямам проблеми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X