Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос: Фронтера "А" или Фронтера "Б"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос: Фронтера "А" или Фронтера "Б"

Отговор "B"!
    Това е верния отговор!
    Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ

Коментар

Съгласен съм. Ако все пак обаче си намеря 2.8ТДИ хубава и най-вече с новото табло ще пристъпя към отговор "А".
      А бе колеги дай те линкове да не се повтаряте, какво е по различно по окачването на А и какво е по-добре направено при Б? Въпрос на време е да си купя Фронтерата, а незнам коя да зема?

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
        Съгласен съм. Ако все пак обаче си намеря 2.8ТДИ хубава и най-вече с новото табло ще пристъпя към отговор "А".
        А бе колеги дай те линкове да не се повтаряте, какво е по различно по окачването на А и какво е по-добре направено при Б? Въпрос на време е да си купя Фронтерата, а незнам коя да зема?
        Ресьори/А/,пружини,стабилизиращи щанги/Б/-другото е козметика.
        Това и фацата на "Б" е основното.

Коментар

Благодаря....Сега поне ще знам каде да гледам като почна да търся .

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
            Ресьори/А/,пружини,стабилизиращи щанги/Б/-другото е козметика.
            Това и фацата на "Б" е основното.
            Аз що си мислех , че пружините са още на ОФА от 96`та - до `98-ма ?!
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              дам... така е. Една от най-съществените разлики между "А" и "Б" за мен е това че "Б" е с кормилна рейка като на леките коли. Което е голям минус спрямо кормилната кутия на А-то. Б-то много повече се отдалечава от джиповете и се приближава към леките коли. И от там извода ако ползвате предимно за града и пътуване "Б" ако ходите в гората и искате големи гуми "А", това е най-общо казано.
              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                Доколкото знам с тоя мотор е произвеждана от края на 95 до края на 96г.
                И аз поне не съм виждал с новото табло. А доста зяпах преди моята сама да ме намери.

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

Моя трактор е 95г. пък е на пружини....
                Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                Honda CB 919 Hornet
                0898849413-Светльо
                Кръвна Група: 0+

Коментар

Лозан беше писал за "трите" вида Фронтери.Междинката е старото купе с различно окачване-като "Б" версията.
                  Освен рейката,която Божко спомена,второто и не маловажно е липсата на хъбове при "Б",както и дискънектъра в полуоската за режим 4x4.Включването на 4x4 в движение също/до колко км/ч е допустимо има инфо/.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                    Лозан беше писал за "трите" вида Фронтери.Междинката е старото купе с различно окачване-като "Б" версията.
                    Освен рейката,която Божко спомена,второто и не маловажно е липсата на хъбове при "Б",както и дискънектъра в полуоската за режим 4x4.Включването на 4x4 в движение също/до колко км/ч е допустимо има инфо/.
                    Това с хъбовете е решимо, махаш капачките, слагаш ръчни хъбове и изкъртваш кабела на дисконекта и си в джаза. Но рейката няма как да понесе големи гуми дълго време.... големи имам в предвид дори 31"
                    no signature no problems

Коментар

На B до 96 км/ч в права линия можеш да включваш и изключваш с бутончето. Даже в движение по-лесно изключва. Това си го пише и в книжката де.

Коментар

На А можеш също да включваш и изключваш двойното в движение...

Коментар

Първоначално публикуван от Кесов (kiki45) Преглед на мнение
                          На А можеш също да включваш и изключваш двойното в движение...
                          Ако Лозан ми е брат и ми е задължен,че се отказвам от онаследеното езеро-да.Нататък всеки да прави каквото сметне за добре,и аз съм карал държавен полски фиат такси като автоматик/включване на предавки само на обороти след потеглянето/.
                          ...после Фронтерите били чупещи се гробници...

Коментар

Тези отговори ми трябваха . Сега вече си търся само Фронтера А 2.8ТДИ аз искам простички неща от нея. Вече ми е ясно за какво говориме. Сега ако някой спомене през кой години се произвежда с новото табло цена няма да има? Въпреки че не ми допада старото табло ще трябва да се примиря с него. Само искам да споделя, че явно всичко което ме кефи в един джип изчезва до някаде във Фронтера Б. Ръчното включване на парт тайма, ръчни хъбве, кубатура на мотора около 2.5, харесвам бензиновите мотори много повече от печките. Агрегати като 2.8ТДИ обаче направо ми спират тока като ги чуя как палят. Аз искам джип с нормална подръжка, което изключва голяма част от Азиатските и Американските. За да ме разберете по-ясно ми отговорете колко е водния радиатор за някоя Фронтера, и колко на някой азиатски?

ПП - Извинявам се ако досаждам. Просто мисля, че именно това е темата в която трябва да се изтъкнат разликите м/у А и Б. Другото е че сега прохождам в сериозния Офроуд, но жеание не ми липсва.

Коментар

Що бе и аз сега зимата по 5-6 пъти на ден включвам и изключвам 4х4 в движение само през съединител. Но с ръчните хъбове. Може би и с не износени автоматични става тоя номер, при моите не ставаше.
                              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                                Що бе и аз сега зимата по 5-6 пъти на ден включвам и изключвам 4х4 в движение само през съединител. Но с ръчните хъбове. Може би и с не износени автоматични става тоя номер, при моите не ставаше.
                                Тъй де,аз си казах моето виждане с моите хъбове '94 г.,автомати.Не съм ги мъчил никога в движение,може и за това да ги имам в работещо състояние още.Изключвал съм ги/на място/ и съм карал без да дам заден ход,но за кратко.
                                Той номера сигурно се получава,но колко време...и ако тоя номер ще ме среща с банковата ми сметка-предпочитам да спазвам заводските инструкции-по не боли.Нямам инфарктни ситуации до сега,когато се налага изджаскване на преден мост в движение,а само заради експеримента-за мен е излишно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X