Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос: Фронтера "А" или Фронтера "Б"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос: Фронтера "А" или Фронтера "Б"

Щом 15 години е "вършил работа", значи ще върши и занапред, стига да е още жив.... Не е зле да се консултираш със специалист по АСК.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Друго имах предвид. Даже при "жив" автомат, не бих го взимал ако искам да карам тежък оффроад, с много буксуване по баири и прочие. За града и лек пикник - да.
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Здравей те, аз като "младши участник" искам да потитам за няколко неща именно за разлики м/у Фронтера А и Б. Много сериозно съм харесал Фронтерата като основно возило за не семеен човек на почти 26 години. Занимавам се с ремонти на коли, в момента дори си имам Опел(векрта Б комби) . Аз си го харесвам много, но липсата му на 4х4 задвижване ме кара да се замисля за нещо по-сериозно именно Фронтера, но коя? До тук съм се спрял на най-вече на късите бази с оглед натова да е по икономична. Хубава дълга база също ще купя ако се наложи. Прочетох много за Фронтера и съм разколебан м/у ОФА КБ 2.8ТДИ задължително с новото табло, ОФБ КБ 2.2 бензин, и ОФБ КБ 2.2ДТИ.....С изключение на исузото другите двигатели са ми ясни. Джипа ми трябва за по-голяма сигурност зимно време, и за ежедневно каране на 6-7км черен път. Е разбира се ще го заведа и в гората понеже ми е близо . Ако трябва да ви бъде ежедневно возило вие коя от посочените ще изберете? В какво се изразяват оправените "детски проблеми" от ОФА спрямо ОФБ? Немога да намеря този информация тук във форума. Ако също така не е проблем не колегите каращи такива Фронтита кажат колко е средния разход понеже споря с един колега. Джипа ще се кара в района на искърско дефиле, зимата ако сте ходили ще ме разберете.

ПП - Имам пуснати няколко теми във форума който са много ралични една от друга. Пиша рядко понеже гледам първо да намеря написано това което ме интересува. С оглед на всичко това се надявам да не ме сметнете за клавиатурна мишка . Просто търся МОЯ джип!!! Преди се бях спрял на Нива ама колегите от под форума като обясниха за какво става дума спя да ме интригува.

Поздрави Иван Григоров

Коментар

Имал съм ОФА 94-а, сега имам ОФБ 2000година, определено втората генерация повече ми допада, в крайна сметка не съм тръгнал да правя тежък офф, но пък досега където съм я пробвал винаги е излязла. За ежедневна употреба определено бих избрал втората генерация, много повече висока кола, отколкото нисък джип, естественно както споменах с комбинацията от лек тунинг(хубави гуми, повдигане) и липса на задръжки към карането от страна на карача може да се вкара в серьозни приключения.
          Ако сега трябваше да си избирам, може би щях да изчакам да ми изпадне читава дълга база, късата е много удобна за паркиране, но друса на втората седалка, а и малко трудно става качването там.
          Разхода на мен (газ-бензин няма значение) е 11-12 на дълъг път, до 14 градско, и до 16 дълъг път с тежък офф(предимно първа и втора на бавни...катерене на баири)
          Това е, дано съм бил полезен, и нещо много важно-избирай според конкретната кола, а не според марка/модел.

Коментар

Първоначално публикуван от bulrib Преглед на мнение
            Здравейте, има ли някои мнение заавтоматичните скорости на "А" варианта, предлагат ми бартер за една Е класа 124-ка на джипка отдавна се бях "мерактисал" но нямам и грам идея за автомата дали ще върши работа и какви проблеми може да даде евентуално. Благодаря предварително на всички който за запознати и биха желали да споделят мнение.
            Бягай далеч от Фронтера А автомат.
            no signature no problems

Коментар

Благодаря за отговора колега. Ясно е, че избора ще бъде между конкретни автомобили, като техническо състояние. С твойте думи за дългата база ме разколебаваш. Късата единствено по ми пасва на визия. Този разход го предполагах, но ми беше трудно да го повярвам признавам си. Ако мотора е 2.2 еко тек бензин значи мойте си размишления, че идва слаб на купето се оправдават. Даже не точно слаб ами не направен за това купе. Много високи обороти му трябват за да си достигне въртящия момент май май. Какво ли се случва при дълга база с този мотор? За ОФА съм чел за някакви по-добри мостове при 2.8ТДИ и за това я включвам....а и хората казват че е най-добрата ОФА. Мъча се да разбера дали е оправдана инвестицията за ОФБ. След като и А-то ще ми върши работа

Коментар

Що се касае до разхода - два примера за Фронтера B, къса база, около 1600 км., извънградско ( от Германия до тук, каране 100 до 120 км./ч., и двете съм ги докарал аз ):
                1. 2,2 DTI ( 116 к.с. ) 7,4 л./100 км, след това в България никога не ми е давал повече от 7,3 л./100 км., предимно извънградско;
                2. 2,2 бензин ( 136 к.с. ) 9,5 л./100 км.
                Между другото и с двата двигателя ( ОФB КБ ) ми се струва, че си върви доста прилично, за разлика от дизела при дългата база - изглежда ми доста тромав ( бензин ДБ не съм карал )! Също доста тромав ми изглеждаше и 2,3 ТDI, ОФА ДБ, която имах преди време!
                Последно редактирано от alex_serviz; 17-01-10, 13:22. Причина: Допълване
                Казано е:
                -"Обичай ближния",
                щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Мерси колега. Тя КБ ще дойде направо икономична, спрямо други джипове. Май ще звимам каквато дойде от трите вида който съм посочил по-горе. Сега остава да се ограмотя повечко и за дългата база, и съм формирал почти окончателното си мнение. Ама все още никой не каза какво е различно и оправено по окачването на А и Б?

Коментар

Ей ти офертата... http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=72694 Няма с какво да се занимаваш...има си гуми, гледана, всички масла сменени, застрахована за година напред...К'во повече му трябва на човек.
                    И вервай ми върви много!
                    Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Значи разхода, който съм дал ми е в момента, предимно на газ, не че има голяма разлика във харченето(във вървенето се усеща лека разлика в полза на бензина)
                      Първата седмица след като взех колата, ходих до Клисура отиване и връщане, без климатик, с 3-ма човека, скорост 70-90макс. ми даде 8,5 бензин. Оттогава, а и откакто и посвикнах такъв разход не ми е давала . Според мен 2.2 си е напълно достатъчен двигател, виж 2.0 на ОФА си е умряла отвсякъде, но и за двете си важи правилото на опелския двигател, ако искаш да върви си трябват обороти...

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                        ...виж 2.0 на ОФА си е умряла отвсякъде, но и за двете си важи правилото на опелския двигател, ако искаш да върви си трябват обороти...
                        Обороти при 2.0 мотора не търси при експлоатация-той си е нискооборотно държеливо магаре.Не е перфектният вариант,но с малко акъл преодоляваш необходимото-преден мост,бавни,умната с газта и спирачката,читави гуми-има начини.

Коментар

Първоначално публикуван от OgyLalov Преглед на мнение
                          Привет на всички.
                          По ред причини реших да купувам Фронтера. Изчетох всичко, което можах да намеря във форума, вкл. систематизираната информация на Яро, както и писанията в руския клуб за Фронтера. Неможах, обаче, да намеря някаква по-подробна сравнителна информация за двата модела - старата Фронтера, до 1998г. и новата модификация от началото на 1999 г. Няколко пъти изчетох внимателно написаното от Кирасир и от другите колеги от форума, но пак си остава висящ този въпрос:
                          "старата" Фронтера- ниска цена, остават доста пари за евентуални ремонти по стандартното оборудване, както и за евентуални подобрения /окачване, гуми, аксесоари ..../ Също така остават и всички "детски" болести, по двигател, трансмисия, каросерия, оборудване, които са отстранени в следващото издание на Фронтерата.
                          "новата" Фронтера - висока цена, почти стопяваща планирания бюджет. Но пък доста неща са подобрени. По-добри двигатели /на книга/, но пък и по-сложни.?! Практически съвсем нов интериор, доста променено купе, промени по автоматиката на хъбовете ....
                          И като се има в предвид липсата ми на стаж с такива автомобили, моля за Вашата помощ и съвети.
                          Аз бих казал следното: фронтера Б върви повече и е по-комфортна, по-икономична, но пък частите понякога са в пъти по-скъпи от тези на фронтера А. Така, че сам си прави сметката дали ще караш евтина А фронтера или ти е дошло времето да караш по-скъпата, но пък по-нова генерация фронтера Б. Всяко нещо си струва колкото ти си прецениш по джоба ти. Ако си поддържаш фронтерата ще си доволен от нея независимо дали е А или Б. Тук във форума така правим. Споделяме проблемите, разрешаваме ги и сме си доволни от нашите машини.
                          За А по-няма да ти пука толкова, даже и каско може да нямаш, по-нисък данък, но пък Б може да ти доставя повече удоволствие от карането или външния вид. Пробвай да покараш малко едната и другата и в която се чувстваш по-удобно вземи нея.
                          Аз за сега карам фронтера А и ми върши работата за която съм я купил, но като ми дойде времето бих си купил с удоволствие фронтера Б. Това е.

Коментар

Имах предвид при нормално каране че и е зор, от околовръстното нагоре към Драгалевци четвърта нямаше никакъв шанс да я включа, пък само 2-3 не върви, иначе на бавните си е достатъчно мощтна.
                            В крайна сметка човек каквото и да вземе прави компромис със нещо-ако е къса база-лесно се паркира и кара в гората, но "стани да седна" ефекта, дългата е по-комфортна, по-малко друса отзад, събира повече, но пък и е по-малък свеса, каквото и да вземеш, колкото и да го тунинговаш няма да стане Тойота

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                              ...Имах предвид при нормално каране че и е зор, от околовръстното нагоре към Драгалевци четвърта нямаше никакъв шанс да я включа, пък само 2-3 не върви, иначе на бавните си е достатъчно мощтна...
                              Ше ме прощаваш , ама явно твойта наистина си е била умряла тогава.
                              А щом там аз изкачвам точно на 4-та ,значи явно ще има още сено в яслата за останалите ми кончета .

ПС. То и при Тойотите го има момента "Стани да седна" ... така че пълно щастие .....
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Е то е ясно, че няколко от расовите жребци са се превърнали в прерийни и са напуснали кошарката, пък друга част са се омешали с няколко магарета и са станали на катъри, но... На сегашната с този 2.2 двигател ми харесва вървенето, макар че аз малко като голям дизел я карам, все между 2-3к ми се въртят оборотите, но пък като карам бавно на 2-3 предавка и от 800-900 оборота подема.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X